A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)





Färsk intervju med A-lagets tränare Fredrik Hallberg och Johan Sandmark.
[2014-06-12]

Kristianstad IKs tränarduo, Hallberg och Sandmark

Juni månad, sommaren är här. Men ni har redan hunnit kicka igång lite?
- Ja vi är inne och har varit igång drygt en månad nu.

Ny säsong väntar med nya förutsättningar. Men låt oss först blicka tillbaka på den säsong som varit. Plus och minus, vad tar ni med er?
- Vi tar med oss både plus och minus, sånt som vi behöver lära oss och så klart sånt som varit bra, det skall vi också ha med oss. Vi gick in för att ta en match i taget, och det är nästa byte som gäller. Det kommer vi fortsätta att köra på. Oavsett vad det står på resultattavlan.

Det var en ganska händelserik säsong den förra, såväl organisatorisk som spelmässigt. Det var mycket upp och mycket ner. Men framförallt avslutades säsongen på ett väldigt starkt sätt?
- Ja, det gjorde vi. Man ska inte stirra sig blind på att vi missade Allettan och kom femma.
För trots detta så gjorde vi en bra prestation och tog 57 poäng, samt gjorde 30-40 mål mer än säsongen innan. Det räckte inte just där och då, det var ett måls skillnad och allting ställdes på sin spets med sekundrar. Det var jäkligt tungt där och då.

Men där hände något?
- Ja, vi bröt ihop. De låste in oss i källaren, men de hann inte slänga bort nyckeln innan vi tog oss ut igen! Där byggde vi ifrån och blev riktigt starka!

Fortsättningsserien i Division 1F var nästan lika dramatisk som grundserien hade varit?
- Den var otroligt tuff den serien. Sju lag och tre-fyra av dem kunde lika gärna ha varit i Allettan. Dessutom var det fyra lag som skulle få kvalspela neråt i systemet.

Ni vann Fortsättningsserien och sedan väntade Playoff 1! Mariestad till att börja med…
- Ja, dem kom från Allettan men vi kände också att vi kom från en bra serie så vi var rätt så optimistiska. Vi visade också att tempomässigt hängde vi med bra.

Ni lyckades besegra Mariestad med 2-1 i matcher och gick därmed vidare till Playoff 2. Där lottades ni mot Hudiksvall, vilket kändes som en riktigt hyfsad lottning?
- Man visste ju inte så mycket om dem, men så här i efterhand så var det ett riktigt bra lag med många bra spelare, faktiskt. När man kollar på dem, spelare för spelare, så hade de en riktigt bra trupp och de vann sin egna serie (Division 1C), och kom sedan trea i sin Alletta.
I de fem matcherna, tre mot Mariestad och två mot Hudiksvall så var det uddamålsvinster, eller förluster alltihopa. Så det var ju jättetight! Hemma mot Hudiksvall var det ju 0-0 efter full tid.

Efter att ha tagit ett par tunga skalper fick ni sedan Piteå i Playoff 3. Hur gick tankarna inför den drabbningen?
- Vi visste att det var ett jättebra lag med ett bra grundspel, lite likheter med Skellefteå faktiskt. De flesta spelarna var fostrade antingen i Luleå eller Skellefteå. Men vi gick ut och körde vårt spel. Den första matchen, fram till dem gör 1-0, tycker jag vi har spelmässigt. Sedan kommer 2-0 och även 3-0, och då kändes matchen körd. Trots det kände vi oss ändå optimistiska inför bortamatchen.

Det är nog första gången som ett lag som går vidare från Fortsättningsserien når så långt som till Playoff 3. En riktigt stark bedrift som Ni stod för, och som skapat ringar på vattnet.
- Det tycker jag visar att vi är väldigt starka när väl motgångarna kommer, flikar ”Sankan” in.
I grundserien förlorar vi som max två matcher på raken, sedan studsar vi tillbaka direkt. Missar Allettan och kommer till en Fortsättningsserie där allt är öppet egentligen, och där visar vi åter igen att vi är oerhört starka! Med två matcher kvar så hade vi allt i egna händer att ta första platsen, åker upp till Nybro och klipper den direkt så att vi är säkra inför sista matchen! Även mot Mariestad visar vi denna styrka, vinst hemma men sedan förlust uppe i Mariestad på lördagen – där vi inte presterade särskilt bra ishockey, men lyfter oss på söndagen igen och vinner! Det tycker jag var vår stora styrka förra säsongen. Alla motgångar som vi fick, reste vi oss starkare ifrån varje gång.

Hur är förutsättningarna för er i tränarstaben nu, jämfört med säsongen som gick?
- Vi har ju fått in ”Chippen” (Pär Persson) också, så vi är tre stycken. Det innebär att vi kan lägga mer tid på individuell fokus och utveckling. Vi kan lägga bättre resurser på fysbiten. Det är nog den största förändringen, menar Hallberg.

Känslan när du kom hit för 1 år sedan, kontra idag, vad har hänt?
- Man har fått 60 matcher på denna nivån, och de har betytt mycket många av dem. Jag har fått lite mer skinn på näsan och framförallt visat att man skall tro på det man gör. Det är det som har tagit en hit!

Årets A-lags trupp är redan spikad, innan ens årsmötet gått av stapeln. Några har försvunnit från ifjol, andra har kommit in. Era spontana tankar kring truppen som den ser ut nu?
- Det är som du säger, det har gått snabbt. Det hänger också ihop med att vi tog oss till Playoff 3, det ger oss ett annat utgångsläge i spelarrekryteringen jämfört med förra säsongen. Sedan så har vi ju kunnat titta lite mer djupgående på egenskaper till laget, på de vi tappat och de vi fått in. Det känns idag som att vi har bättre koll på det vi fått in!

Ni känner er ganska trygga med valen, det är inte så mycket chansningar som det kan va i vissa lag, vissa säsonger?
- Nej, sedan är det som så, vi pratar om spelare som gjort det bra i en annan miljö. Man vet ju egentligen inte förrän i oktober-november nånstans när det regnar småspik, vad den här truppen är gjord av. Tittar du på egenskaper och kompetenser så visste vi vad vi sökte, och det har vi hittat tycker jag.

Ni har stärkt upp på backsidan?
- Vi har väl en bredare backsida. Vi har hittat rörliga backar med bra storlek.

På forwardssidan har ni släppt bl.a. Jay Latulippe och Alexander Lagerström. Spelare som var poängstarka ifjol.
- Jag hoppas givetvis vi skall kunna ersätta den poängskörden. Plus att vi ska få lite mer punch och lite mer tyngd, bli lite jobbigare att möta.

Vad händer i laget just nu?
- Just nu tränar killarna fem dagar i veckan, vi kör fram till semestern den 1 juli. Just nu tränar vi hårdare än vad vi gjorde i samma skede under förra året. Under semestern kör alla efter program, men det sker enskilt. Sedan återsamlas vi sista veckan i juli och kör för fullt, hockeyn vilar aldrig.

Det är ganska tidigt ännu, men vad är era tankar om den nya serien Division 1 Syd? Det är tolv lag som slåss om fyra Allettan-platser.
- Serien blir ännu bättre i år, tuffare. Det blir en bättre produkt. Redan grundserien blir en Alletta med tolv lag. Det blir utvecklande både för spelare och ledare. Roligt för publiken!
Det blir lite färre matcher i årets serie, det kommer att gälla lite mer i varje drabbning.
Förra säsongen kunde man ha fyra matcher på en vecka, och det var lite mera serielunk då.

Värvarkarusellen har nått olika långt i de olika föreningarna, men har ni redan nu några förhandsfavoriter i den kommande serien?
- Jag tror faktiskt såhär att Varberg kan bli en obehaglig överraskning för många. Dalen är homogena också, dem har ett samarbetsavtal med HV71. Helsingborg tar nog ett litet steg till. Troja som kommer ner och vill upp igen…Tingsryd. Kallinge kommer också att bli bra. Olofström och Mörrum är alltid bra. Pantern. Det är snart hela serien. Men Troja, Tingsryd och Kallinge siktar uppåt och blir att räkna med, kommenterar Hallberg medan ”Sankan” fnissar i bakgrunden.

Vad är dina tankar i ämnet, ”Sankan”?
- Jag tror att vi kommer att bli jäkligt vassa! Det blir en fruktansvärt jämn serie, där alla lag kan slå alla. Så visst är det oerhört ovisst. Jag är dock inte så förtjust i att titta på alla andra lag heller, men jag tror att vi blir starka i alla fall.

En riktigt intressant serie som väntar känns det som. Det skall bli kul att se hur nykomlingarna Varberg och Dalen, som båda satsar, kommer att hävda sig i konkurrensen.
- Faktum är att Varberg har mest meriter i laget, sammanslaget. Alla lag blir bra, jag tror inte man ska se dem här lagen som lätta segrar längs vägen menar Hallberg.

Framgångarna gör att det pratas lite mer om Kristianstad i Division 1 hockeyn ibland bloggar och media?
- Ja, vi gjorde bra reklam för oss när vi nådde till Playoff 3. Det känns bra, det är något vi skall förvalta på ett bra sätt. Vi skall fortsätta vara ödmjuka!

Text & foto: Thorleif Olsson.

  


» Tillbaka
SÖK




Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
















Autoexperten

LA Pipe Welding

Starka Betongindustrier

Lelles Atervinning

Shell Rondellen

Kristianstad Automobil

Christianstad Bilvårdscenter

Skyltforum

Länsförsäkringar

Budettan

Budettan

Va Mat & Kart

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender