1966

Förlust mot Olofström 4-6
[2014-01-31] Kristianstad förlorade på fredagskvällen hemmamatchen mot gästande Olofström.

Efter att i tredje perioden ha lett med 4-2, släppte man in fyra mål bakåt inom loppet av 12 minuter, det sista i tom kasse.

Så, trots at det i merparten av mötet var Kristianstad som höll i taktpinnen och bjöd på mängder av chanser blev utfallet negativt.

Det var kamp över hela banan och samtidigt grinig stämning på isen. Olofströms provocerande spelstil var i början av matchen nära att gå hem men KIK lyckades hålla lugnet.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Den här matchen avgjordes definitivt i tredje perioden. När Kristianstad hade 4-2 i ledning och spelade fem mot tre vände plötsligt det egna övertaget till ett grymt nederlag. Gästerna betade av sina utvisningar och sedan drog Kristianstad på sig en egen. Då small det direkt och igen och igen. Till sist ledde Gästerna med 4-5.

Vi funderar över likheterna med Nybromatchen i grundserien. Finns det en förklaring?

- Det här är en ny match, säger tränare Fredrik Hallberg, däremot måste man säga att Olofström hade ju djäkligt god utdelning i en match som vi ville styra och dessutom gjorde.

- Vi skapar massor och har flera chanser men mest grämer jag mig över det där fem mot tre-läget vi hade. När man spelar fem mot tre ska man göra mål. Plötsligt var vi i numerärt underläge och tappade två snabba. 4-3 kom ju omedelbart efter det att vi gjort 4-2.

Redan tidigare i matchen hade Kristianstad ett liknande läge där fem-mot-tre-spelet utmynnade i ett mål framåt.

Nu är det inte kört för Kristianstad. med Nybros övertidsseger mot Halmstad i dagens omgång räcker det med minst tre poäng för Kristianstad för att säkra seriesegern.

- Vi har sex poäng kvar att kriga om och det här ska vi greja, menar Hallberg.

Den kommande helgen blir nu till vilodagar för Kristianstad. Ett skönt scenario med tanke på att Pierre Svensson skadade sin höft i första perioden och tvingades bryta efter halva andra.

På måndag är det åter träning och den viktiga bortamatchen mot Nybro spelas sedan först på lördag.

Nu drar hemsidan ut i natten för lite behövlig kontemplation. Kristianstad IK får bryta ihop och komma igen. Loppet är inte kört ännu och allt ligger i egna händer.