1966

Viktig seger för Kristianstad
[2014-01-12] Kristianstad visade på söndagen att laget har kapaciteten. Med en gedigen laginsats över tre perioder besegrades gästande Nybro med 5-3 (2-1, 0-1, 3-1) där sista målet lades in i tom kasse.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

- Det är betydligt trevligare idag, log tränare Fredrik Hallberg efter slutsignalen, när vi går ut och kör som vi ska då är vi fan bra och där har vi anledningen till segern.

Kristianstad öppnade stenhårt och hade inledningsvis bra koll på skeendet men det blev gästerna som tog ledningen.

- Nybros två första mål i matchen var ju rena skitmålen men de räknas ju de också.

Nybros ledning kvitterades dock tämligen omgående. Faktum är att det KIK-målet var en i det närmaste kopia av Nybros första. Massor av folk på kassen och grym röra öppnade för 1-1.

Strax efter halva spelade första perioden kunde Kristianstad ta ledningen. Ett skott som målvakten räddade men som ramlade i isen och stadigt gled in över mållinjen.

Andra perioden blev matchens segaste. Det var dålig fart på spelet och en av anledningarna var förmodligen Nybros kvitteringsmål 1.14 in i perioden. Bägge lagen bjöd på ett par heta chanser men i övrigt var perioden slätstruken. Det blev diametralt motsatt i matchens tredje period.

Kristianstad startade andra tredjedelen i powerplay men resultatet blev magert. När sedan gästerna fick numerärt överläge hängde publiknerverna utanpå. Första målet i tredje perioden kändes som absolut avgörande och det blev Kristianstad som i boxplay fick till det. En snabb kontring i Nybros anfall öppnade för en möjlighet men denna gled ur handen. Istället blev det Kristianstads agressiva arbete som gjorde att efterarbetet i offensiv zon skapade chansen som blev till 3-2.

Nu snurrade Kristianstad på med råg i ryggen och resultatet blev också att laget kunde öka på sin ledning till 4-2. Den glädjen varade dock inte särskilt länge för gästerna fick till en vass reducering 4-3 och plötsligt var det halvöppet igen.

- Vi kan inte sticka under stolen med att det var rejält nervöst ett tag efter det at Nybro reducerat till 4-3. Det där målet kom väldigt ila för vår del men vi stod distansen ut.

Med intensiv checking och ett lugnt försvarsspel höll KIK undan och när Nybro i slutet kastade ut sin målvakt och pressade stenhårt fick Kristianstad med bara fyra sekunder kvar, iväg en puck mot tom kasse och Hansson fastställde därmed slutresultatet till 5-3.

Hanssons 5-3 kan du se nedan i ett urklipp från LGSPORTTVs livesändning.

Riktigt bra för dagen spelade Jacob Dreberg.

- Jacob har kommit starkt nu mot slutet och var riktigt vass idag. I övrigt var det en riktigt stark laginsats som banade fram till vår seger.

Benoit Doucet äntrade för dagen spelplanen efter en tuff fotskada. Lite lätt spelade han i powerplay och avlastade sedan i slutet av matchen.

- Vi hittade faktiskt en vändning i fredags när det gäller Bens skada. P O Øien hittade en tejpning som gör att han kan spela igen. Vi trodde ett tag att det skulle vara slut för säsongen för hans del. Nu är han lite matchotränad men vi räknar med att han är med fult ut på onsdag när vi möter Halmstad.

Avstängde Seth Wikskal väntas vara avstängd t o m onsdag.

- Jag kan inte tänka mig att Seths avstängning varar längre än så, avslutar Hallberg, han var långt ifrån den ende som avände ovårdat språk i den matchen.

Dagens insats var på flera sätt ett arbete som prsenterade något helt annat än det som laget visade upp i fredgas mot Olofström. En positiv studs tillbaka som gör att laget fortfarande innehar serieledningen.

- Det är en skör ledning. Det är fruktansvärt jämnt mellan de fyra översta lagen. Vi måste vara på topp i samtliga matcher om vi ska nå vårt mål.

Närmast väntar onsdagens hemmamatch mot gästande Halmstad. Ett Halmstad som i vårserien gått från klarhet till klarhet. I dagens omgång piskade de upp Borås HC med hela 8-1.