1966

Seger över Nybro men ingen plats i Allettan
[2013-12-18] Helsingborg vinner sin match på övertid och Kristianstad föll på målskillnad. Matchen slutar 4-3 (1-0, 3-1, 0-2) och för att Kristianstad skulle ha en chans till spel i Allettan krävdes minst 2 måls övervikt.

Det digitala matchprotokollet hitar du HÄR på stats.sehockey.se

En bit in i tredje perioden ledde Kristianstad med 4-1. Samtidigt i Mörrum hade Helsingborg 3-2 och allt syntes helt klart. 6.51 i tredje lyckades Nybro få till en kontring i Kristiansads powerplay och petade in 4-2. När sedan Mörrum i ett powerplay lyckades reducera mot Helsingborg hängde Kristianstads Allettanplats på en mycket skör tråd.

Då plockar Nybro ut sin målvakt och reducerar ytterligare till 4-3. Eftersom Mörrum- Helsingborg slutade 3-3 efter full tid krävds det en övertidsseger från Mörrum för att KIK skulle gå ett snäpp upp. Det som istället hände var att Mörrum drog på sig en utvisning och Helsingborg avgjorde till seger 3-4.

Det ödesdigra målet med bara sekunder kvar att spela

Klippet är från LGSPORTSTVs livesändning.

Kristianstads målskillnad var nu ett mål kort och att man i tom kasse petade in 5-3 hjälpte föga eftersom målet kom en sekund för sent, slutsignale hann gå! Efter jul spelar Kristianstad således i Fortsättningsserien.

- Just nu känner man bara en djäkla tomhet, säger assisterande tränare Johan Sandmark, jag vet inte hur jag ska forma orden. Det känns i alla fall fruktansvärt just nu.

- Att tappa ett mål i numerärt överläge, är inte riktigt bra, menar Fredrik Hallberg, men att vi sedan sätter ett mål i tom kasse en sekund för sent känns ännu tuffare. Jag har aldrig varit med om något liknande förut.

Efter slutsignalen väntade vi på kvällens nagelbitare i Mörrum. Alla i Kristianstads Ishall hoppades att Mörrum skulle ta hem spelet men så blev det inte. Kristianstad faller på ett mål, en sekund för sent.

Sett till spelet var det inledningsvis ingen tvekan om vilka som verkligen ville vinna den här matchen. Kristianstad jobbade frenetiskt. 1-0 efter en spelad period såg dock tufft ut med tanke på att Nybro spottade upp sig i slutet av första.

I andra kom dock Kristianstads utdelning. Hårt slit resulterade i att KIK hade 4-1 vid andra pausvila. Men den stabila ledningen tappade Kristianstad i samband med ett eget powerplay. Nybro utnyttjade effektivt en kontring i boxplay och 4-2 kom som ett brev på posten. När gästerna sedan i slutet av perioden plockade ut sin målvakt och reducerade ytterligare var goda råd dyra.

Vi kan inte minnas att Div I F någon gång avgjorts så tätt över strecket. Sett över hela hösten förlorar naturligtvis inte Kristianstad på dagens match, det finns ett antal andra matcher där det gått i stå. Men å andra sidan är fortsättningsserien en serie full av möjligheter och hoppet är som bekant det sista som lämnar skutan.

Vidare får man ge Nybro en viss mängd av kred för deras hänsynslösa kamp för att fälla Kristianstad. De hade absolut inget att spela för i tabellen men genomförde sin insats fullt ut. Tråkigt nog för KIK. Vidare har Helsingborg blivit allt hetare medan säsongen rullat på och att det idag blev vinst över Mörrum är på sätt och vis ingen slump.

Nu bryter vi ihop en stund, sedan får vi fira jul och ladda batterierna för våren kommande utmaningar. Det är så här det kan vara i sportens värld. Just nu är vi nedräknade men vi kommer igen!