1966

Rättfärdig förlust mot Tingsryd
[2013-12-04] Matchen slutar 1-5 (0-1, 0-1, 1-2) och Kristianstad var egentligen aldrig riktigt nära denna afton.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

- Jag tycker att vi gör en rätt OK match, menar tränare Fredrik Hallberg, men avsaknaden av effektivitet blir vårt fall. Det är trots allt Tingsryd vi möter och fram till 1-3 tycker jag att vi var med rätt bra och lyckades hålla undan. Men som sagt, Tingsryds 1-3 blev ett riktigt tufft mål för oss.

Kristianstad startade matchen riktigt bra och bjöd på en rad riktigt heta möjligheter men trissan ville bara inte in. Istället kunde gästerna efter ett ryck en bit in i första perioden ta över spelet och också ta ledningen.

Tingsryd öppnade sedan andra perioden ytterligare ett snäpp bättre och Kristianstad fick helt enkelt ta hand om andrafiolen.

Med 0-2 efter två spelade perioder var goda råd dyra. I en tight upplagd kontring kunde till sist Wikner brotta in 1-2 och med ens kändes det möjligt. Dessvärre replikerade Tingsryd några minuter senare och från den stunden var Kristianstad i partär.

Mot slutet av tredje perioden haglade utvisningarna tätt och frustrationen var inte svår att skönja.

I Mörrum konstaterade domarkollegiet att isen i slutet av andra perioden var otjänlig för spel och matchen skjöts därför upp. Strax efter 21.00 kunde matchen till sist tas upp igen. resultate från den matchen dröjer sålunda ytterligare en tid.

- Stundtals i matchen är vi det spelförande laget, säger Hallberg, framför allt i egen zon hade vi bra kontroll. Det gäller att spela konsekvent och smart och det klarade vi av i vissa partier av matchen.

Tingsryd visade tydligt upp att de två förluster de hade med sig i bagaget fick räcka. Effektivt tog de vara på de chanser som bjöds när Kristianstad tappade markeringarna.

Gästerna bjöd dock också på ett par tre ineffektiva frilägen där Nordh i kassen fick briljera lite.

Med dagens förlust tätnar streckstriden ytterligare.

- Vi har fortfarande allt i egna händer, påpekar Hallberg, det är bara att jobba på.

Närmast väntar söndagens bortamatch mot Olofström som i dagens omgång behövde ta till straffar för att besegra Halmstad. Spännande är bara förnamnet.

Några bilder från matchen

Inledningsvis var det Kristianstad som satte prägel på spelet. Ett antal chanser radades upp men Tingsryds målvakt var obeveklig.

Här rakar Nordh pucken ur kassen efter det att Tingsryd ökat på sin ledning till 0-2.

Det var för dagen gästande Tingsryd som bjöd på effektiviteten.