Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Lysande genomförande gav 8-4 mot Olofström
[2013-11-06] Onsdagens enkronasmatch blev en spelmässig succé och det frejdiga spel vi hade förväntat oss infann sig med råge. Det var närkamp och gruff om vartannat kombinerat med snabbt spel och läckra mål.

Kristianstad dominerade i femtio av matchens sextio minuter och bjöd på en makalös insats. I första perioden var farten så vass att olofström flera gånger tvingades dra på sig onödiga utvisningar. Matchen slutar 8-4 (2-1, 1-2, 5-1) där sista KIK-målet sattes i tom bur.

I andra ökade gästerna något och Kristianstad bjöd på två lätta mål. Men skam den som ger sig. I tredje perioden var det bara KIK, KIK och KIK.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

- Det är så här vi ska spela, säger KIKs tränare Fredrik Hallberg efter slutsignalen, vi ska göra våran grej. Men det som jag är mest glad över är att vi studsar tillbaka som vi gör efter förra omgångens pinsamma förlust. Den förlusten kunde annars blivit ett mentalt problem för oss men vi grejade det.

Jo, nog gjorde Kristianstad sin grej alltid. Det var full fart från början till slut om vi bortser lite från ett antal sekvenser i andra perioden. Då repade gästerna mod och rent målmässigt hade de också bäst utdelning.

Ni bjöd lite väl friskt där i andra perioden?

- Ja, egentligen var minst tre av deras mål idag rena bjudningarna från vår sida, där vi tappar folk lite högt och inte riktigt hinner med ner.

Med 3-3 efter två spelade perioder och ett gästande OIK på gång var vi beredda på vad som helst inför tredje men Kristianstad levererade när det behövdes som mest.

1.12 petade Wikner in 4-3 och plötsligt var det bara KIK över hela banan. En enkel utvisning och därpå följande dubbelutvisning hos gästerna öppnade ytterligare för Kristianstad och den chansen släppte laget inte. 5-3, och 6-3 satt som en smäck. Mellan 5-3 och 6-3 hade Kristianstad ett otal chanser att öka på. Wikner hade öppet mål och Rooth bjöd t ex ett rungande stolpskott.

Lite slarvigt försvarsspel gav dock Olofström en möjlighet att reducera till 6-4 men längre kom de aldrig i sin kamp.

När det stod 7-4 på resultattavlan och det återstod drygt tre minuter av matchen chansade Olofström med att ta ut sin målvakt. Detta resulterade i att Doucet kunde fastställa slutresultatet i tom kasse.

En eloge ger vi till Olofström som jobbade ända in till slutsignalen, trots det lite hopplösa läget.

Extra plus i kanten ger vi till Hansson som verkade grymt pelsugen. Även Bruggisser gör en stabil insats tillsammans med Ilestedt, Wikner, Lagerström och Latulippe. Dessa plus ska dock inte förmörka resterande delar av laget som gjorde ett hejgjutet arbete. Inlånade Oscar Engsund bjöd på en stabil insats och Olofströms försök att "reta upp" honom rann av som vatten på en gås.

Kristianstad studsade upp likt en guttaperkaboll efter förlusten mot Tingsryd och visade hemmapubliken att det där med fart och fläkt fungerar alldeles utmärkt när det gäller hockey.

Det här var en viktig seger för er.

- Alla matcher är lika viktiga. Vi spelar tätt och poängspannet är inte direkt stort runt strecket. Det är bara att köra på för fullt.

Lite blider från matchen kommer

Spelet var stundtals riktigt snabbt och redan från början var det Kristiastad som höll i taktpinnen.

Det blev en del känslosvall i matchen och Olofström drabbades hårt.

Bruggisser var i högform och tog alla diskussioner med ett leende på läpparna.

Doucet snurrade på bra och stod t ex för två mål i matchen.

Även om Kristianstad skapade rejält med chanser i andra perioden var det Olofström som drog det längsta strået.

Inlånade Oscar Engsund bjöd på en riktigt stabil insats.

Olofström fick tidigt i andra perioden ett mål bortdömt efter att ha boxat in trissan bakom Pierre Svensson. Efterspelet blev en halvdan boxningsmatch som resulterade i att både Rooth och Linus Johansson fick sätta sig och vila i utvisningsbåset.

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.