A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Dynamic duo!
[2013-11-02] I veckan fångade hemsidan in ytterligare två av de lyckade nyförvärven till årets säsong, nämligen Phillip Bruggisser och Alexander Lagerström – som ifjol camperade ihop uppe i Sundsvall.

Här i Kristianstad har båda grabbarna, födda 1991, fått en fin start på säsongen: Lagerström är nia i den totala poängligan med sina 6 mål och 11 assist (17p) på fjorton matcher. Bruggisser är poängbäst back i serien och åtta i totalen med 9 mål och 8 assist (17p) på fjorton matcher.Kristianstads egen Dynamic Duo.

Phillip, matchen mot Borås senast. Det var en bra dag på jobbet va?
- Ja det var skönt. En vinst är alltid skönt!

Lite ovanligt med matcher i denna serien där man leder med fyra-fem mål.
- Det var inget man tänkte, att vi skulle förlora den matchen. Det var många såna matcher jag spelade förra året i Sundsvall. Men det är lätt att man börjar göra fel, håller i pucken för mycket och spelar inte det spel som är tänkt. Fast det är kul när en spelare som Jay får göra sex poäng!Phillip Bruggisser.

Du är den poängbästa backen i serien, åtta i den totala poängligan. Dina tankar kring det?
- Det är skönt att få göra lite poäng. ”Nisse” (Andreas Nilsson) och de andra i PP gör det lätt för mig. Jag vill gärna försöka snitta en poäng per match och det gör jag nu. Det är bra flow nu, jag hoppas det fortsätter!

Om vi backar bandet lite, hur kommer det sig att du hamnade i just Kristianstad?
- Jag ville fortsätta spela utomlands, man har hört en hel del om serierna här nere. Jocke (sportchefen) var på mig en hel del. Jag fick en bra känsla med den roll jag skulle ha här, tränaren och en typ av hockey som passar mig. Det är grejer som är viktigt. Om jag skulle spela i en tredje femma skulle jag inte kunna göra mitt för laget, det hade varit svårt att få ut det jag är bra på. Man sade också att F-serien är mycket starkare, och det är den verkligen.

Gick det pratet om F-serien även uppe i Sundsvall när du spelade där ifjol?
- Ja, visst. Alla sa ju det. Sundsvall var ett bra lag, men de andra lagen hade inte alls samma pengar att röra sig med. Däruppe var det jämna matcher mot Kiruna, men i de övriga matcherna var det vanligt att vi vann med minst fem mål.

Det är kanske inte var så kul i längden, med så stor skillnad mellan lagen i toppen och de i botten?
- Nej inte alls. Jag tycker inte jag blev bättre den säsongen, utan snarare lite sämre – i alla fall defensivt. Man tog lite fler chanser, brydde sig inte lika mycket om matchen för man vann ändå.
Jag fick inte ut så mycket av de matcherna när det räckte att bara åka på en halv skridsko.
- Här nere, då måste man vara på i varje match! Nu får jag jobba på min defensiv också, det behövde jag inte däruppe.
- Jag är jättenöjd med mitt beslut att komma till Kristianstad!

Här är i princip varje match av stor vikt?
- Ja, det är skönt. Man spelar bättre. I Sundsvall vässade jag min offensiv. Nu får jag träna på viktiga delar i defensiven som att vara tuff framför mål, det behövdes inte tidigare. Det får man jobba med här, speciellt som vi har stora starka backar annars. Jag får också stå upp ibland. Man känner sig lite liten ibland, klurar Bruggisser med ett finurligt leende.
Då har det blivit lite som du förväntade dig när du kom till Kristianstad?
- Ja, absolut. Det känns riktigt bra här. Det är bra kemi i laget. Alla pratar med varandra, och det är viktigt. Vi krigar tillsammans ute på isen. Just nu är vi en bra grupp. Fortsätter vi att sätta skärpan i vårt spel kan det bli riktigt bra det här.

Laget var inte särskilt högt tippat inför säsongsstarten med tanke på spelaromsättning osv. Ni har överraskat på många?
- Det har vi väl. Jag tror det är en bra blandning av unga och äldre spelare. Jay är gammal egentligen men pratar bra med de unga spelarna och ger tips på hur vi kan göra. Sen finns det ju alltid saker vi kan bli bättre på. När det har gått bra släpper vi ibland efter i vårt eget spel, och börjar testa något annat. Vi kanske inte är det mest spelskickliga laget. Vi måste kämpa för våra vinster, gör vi inte det då kommer förlusterna.

I matchen mot Borås senast ledde ni med 6-0, ändå går ni in och gör jobbet sista tjugo minuterna.
Ett nonchalant lag där hade snabbt kunnat tappa in två-tre puckar, men ni jobbar klart matchen.

- Ja, jag tycker inte vi faller tillbaks. Vi har ju god hjälp av Fredrik och Sankan och sätter spelsystemet. Vi har ungdomen, vi har slitvargarna och vi har rutinen i laget genom de äldre. Det är en bra mix! Det gäller att behålla lugnet och spela vårt spel. Nån som tar ansvaret, som de unga lyssnar på. Det är ju lite så man kan utvecklas, t.ex. när Peter (Rooth) som alla respekterar så mycket, säger att testa att göra så här istället.
Phillip Bruggisser.

Är du nöjd med din egen insats så här långt?
- Mjaa, inte helt. Det finns fortfarande mycket som jag kan jobba med. Avvägningen när man ska slå en avgörande passning, eller när man ska spela enkelt. Det är något som jag har jobbat med hela mitt liv. Aggressiviteten i egen zon är också viktigt för mig. Det här är en serie jag kan utveckla mig mycket i, där jag får mycket speltid. Jag är helt klart nöjd med mitt val att komma till Kristianstad!

Vad är du allra bäst på då, om du själv får bestämma?
- Det är väl att göra poäng. Om laget behöver någon som kliver upp, det kan jag. Lite som en extra forward. Jag vill gärna ta ansvar. Både offensivt och defensivt. Det är min vilja att vinna!
Jag gillar spelartyper som offrar sig och går på mål istället för att snurra ute i hörnen.
Det är så vi är bäst som lag, med forwards som har sån speed och går på mål. Det är skönt att se när de gör det.

Nu är du uttagen till det danska landslaget. Hur känns det?
- Ja, det känns ju skönt. Det är en ära att få spela i landslagströjan. Att få visa upp sig för den nya tränaren, det är hans första samling. Det är kul att man får chansen!

Vad är överrenskommet? Det är två matcher det gäller?
- Det blir två matcher i Norge. Jag åker till Danmark och tränar där på onsdagen. Åker tillbaks och spelar matchen mot Olofström. Sedan åter till Danmark, och jag tror det hinns med en träning till innan vi åker till Norge på fredagen. Därmed missar jag matchen mot Kallinge, men på söndagen flyger vi hem så jag åker väl direkt till matchen mot Nittorp. Det blir ett tufft program!
Det är en ära att spela för Danmark. Samtidigt är det synd att missa just matchen mot Kallinge. Det är en bra motståndare som man gärna vill spela emot, och hjälpa sitt lag till en seger. Men att säga nej till landslaget skulle ju inte kännas bra det heller.

Tingsryd borta på söndag. Tankar inför den matchen?
- Det är en tuff match, de har ett bra lag. De har en bra spelidé och är skickliga. Det är lite upp till oss hur matchen ska gå. Men gör vi det vi ska och tar rätt beslut, då är vi riktigt bra!

Jag hörde något om att det är du som är DJ ute i omklädningsrummet. Stämmer det?
- Nähä, skrattar Bruggisser. - Ibland, om fredagarna då sätter jag på lite Elisas, för det vill Peter ha.
Annars nej, då har vi gjort en spellista till laget. Till matcherna i alla fall.

Alla får va med och bidra?
- Mjaae, jag tror inte riktigt på det. Jag har inte hört min sång än. Alla fick välja en sång, men min har inte kommit än. ”Honken” har gjort lite sin egen variant.

Varför just Elisas?
- Nä, men det är Peter. Jag tror det är lite stämning på fredagarna. Det var han som ville ha det.
Jag spelade lite dansk musik ibland, men ja, de gillade inte riktigt det. Sen blev det Elisas, och nu har det gått ganska bra för oss så då kan vi inte sluta.

Ni har en böteslista där ute. Vem ligger risigt till på den?
- I oktober är det nog Ilestedt, men annars är det nog Rönning och jag som ligger ganska högt på den.

Hur skulle du beskriva Alexander Lagerström?
- På isen visar han att han är en bra offensiv spelare. Han kan göra det riktigt bra!
Vi hängde mycket ihop uppe i Sundsvall redan, det blev mycket FIFA med honom.

Vem av er bäst på FIFA då?
- Det är svårt att säga. Han har mycket tur, det har han! Vi brukar spela om snus, och jag var skyldig honom en hel del men lyckades vinna tillbaka. Han kanske har ett litet övertag på mig, men jag vill inte säga att han är bättre! Så spelar han lite konstigt, tar ut målvakten på halva planen o sånt där. Det är ju inte fotboll det! säger Bruggisser med ett leende.

Alexander Lagerström – ni är rätt duktiga nu?
- Ja, det var en skön vinst mot Borås. Men det har varit några matcher som jag tycker vi slarvar bort.
Men visst, vi ligger bra med i tabellen just nu.

Du började lira hockey i Huddinge?
- Ja, moderklubben är Huddinge. Sen kom jag till Södertälje, där jag var under fem säsonger. Tre i juniorerna och två i A-laget. Gick skola och gymnasie där. Sen förra året blev det Sundsvall.

Hur var det att spela uppe i Sundsvall och den serien?
- Innan jul tror jag vi vann de flesta matcherna med minst fem mål. Det var inte så bra träning för laget, vi förlorade kanske tre matcher på hela grundserien. Det gick lite för enkelt för laget. Sedan åkte vi ut i PlayOff 3. Det var en nyttig erfarenhet att spela playoff, det var helt annat – lite vinna eller försvinna. Jag var även med när Södertälje spelade negativt kval, det var också nyttigt. Det gäller att inte göra så mycket misstag.

Hur kom det sig att det blev just Kristianstad?
- Jag hade en del erbjudanden, men kände att jag ville komma till en klubb där jag får mycket speltid. Hellre det än att spela i en tredje, fjärde line någon annanstans. Sen snackade jag mycket med Jocke innan, det kom fram många bra saker. Det hade varit ett tufft år ifjol, men såg lite ljusare ut nu. Snackade med ”Brugge” innan och det kändes rätt!
- Jag tycker vi har fått en bra mix i laget, lite yngre och lite äldre. Många har kommit in i en bra roll!

Motsvarar det dina förväntningar så här långt?
- Ja hittills. Vi har inte spelat så mycket än, men det funkar helt ok. Om vi kommer topp fyra, det är sen efter jul de riktiga matcherna böjar. Även om det är bra matcher redan nu så hoppas jag och ser fram emot när det drar ihop sig på allvar. Då ska vi vara som bäst.

Det är Allettan som är målet i nuläget?
- Man vill ju komma så långt som möjligt, gärna playoff och kvalserie.
Tingsryd borta på söndag, dina tankar inför den matchen?
- Jag har mött dem redan tidigare innan jag kom hit. Nu har de ett nytt lag, och när de var här sist så var de väldigt bra. Man kände att det var ett topplag. Nu har vi chansen. Det är såna matcher man vill vinna speciellt!
Om du ska göra lite reklam för dig själv som hockeyspelare, vad skulle du säga är dina styrkor?
- Det är väl skottet och mitt spelsinne. Power play. Att våga göra de saker man behöver ibland, kanske dra en gubbe ibland. Vara offensiv och framåt. Som person försöker jag va så positiv som möjligt. Social, hänger med många i laget. Vinna i FIFA över ”Brugge”!
”Brugge” påstår att det är bara tur när du vinner i FIFA?
- Han ska alltid bara dribbla. Jag har i alla fall fler vinster, det är vad jag kan säga. Han får träna lite mer hemma!Alexander Lagerström in action.

Böteslistan ni har, hur ligger du till där?
- Jag har faktiskt klarat mig ganska bra! Grabbarna som bor vid mig brukar åka med mig. Enda gången var när ”Ile” han var lite sen, då fick alla 200:- i böter. Det är ”Honken” som håller i det. Han kan vara riktigt hård. Han letar böter hela tiden. Men det är bara roligt! Vissa har det jobbigt. Jag tror det var Melker som hade en riktigt tung första månad!

Då passar vi på att tacka för pratstunden och lycka till på söndag!

// Text och foto: Thorleif Olsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Bykrogen

Elpoolen

LA Pipe Welding

Defendo

Nordströms beglast

Va Mat & Kart

Länsförsäkringar

Bikab

Christianstad Bilvårdscenter

Lelles Atervinning

Kristianstad Automobil

PMR Mobiltelefoniaktiebolaget

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender