1966

Strålande arbetsinsats gav seger med 5-2
[2013-10-13] Kristianstad öppnade söndagens match i ett rasande tempo och gästande Nybro hängde på där seriens bästa powerplaygäng mot seriens bästa boxplaygäng gjorde upp. Matchen slutar till sist med Kristianstadsseger 5-2 (2-1, 0-1, 3-0) där Kristianstad mot slutet bröt ner Nybros spel i molekyler.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Nybros kommentar till matchen hittar du HÄR på nybrovikings.com

- Vi visste förutsättningarna, ler tränare Fredrik Hallberg, att box-och powerplay skulle bli avgörande situationer och idag var vi precis så aggressiva som vi ska vara.

3 powerplaymål för Kristianstad talade för effektiviteten denna afton och tillika ett bra boxplay.

- Vi bjuder på en mycket god arbetsinsats, vi har fyra femmor som kör fullt ut i tre perioder så som det är tänkt. Förvisso hade vi några byten där vi blev lite för passiva och det måste vi jobba bort, säger Hallberg, men som helhet har vi bjudit på en riktigt bra inledning i serien.

I andra perioden stod matchen och vägde. 2-2 på resultattavlan och Kristianstad fick flera boxplay på raken. Men laget stod pall och när Viktor Holmqvist i tredje perioden satte 3-2 kändes det som ett vinnande mål.

Holmqvist hade för övrigt tidigare i matchen två rungande stolpskott och så det där ribbskottet som aldrig dömdes som mål trots att pucken var över mållinjen. Tur att inte det bortdömda målet blev avgörande idag. Det blev därför extra rättfärdigt att Holmqvist för dagen blev vald till KIKs bäste spelare med sina två helt godkända mål och en sjuhelsikes insats.

Skotten stannade på 32-34 (10-12, 9-12, 13-10).

Första perioden blev Kristianstads på poäng. De inledande 10 minuterna tog gästerna med överraskning. KIK var hetare framför mål och lät inte Nybro hitta spelet. Med två rejäla spelmål, där det första gjordes i powerplay hade Kristianstad ett bra grepp om matchen men Nybro kom tillbaka. Effektivt reducerade de i KIKs boxplay till 2-1.

Några minuter in i andra perioden fick gästerna ånyo spela i numerärt överläge och även dena gång small det direkt. Efter 2-2 stod matchen och vägde. Vi misstänkte här att nästa mål skulle bli direkt avgörande för slutresultatet och så blev det också.

I tredje perioden tog Kristianstad över totalt. Med stenhårt jobb bröt man ner Nybros spel helt och hållet. När sedan Holmqvists balja kom steg tuppkammen i Kristianstad. Bara några minuter senare var det dags igen. Denna gång kom Wärvik som skjuten ur en kanon. Han bröt in mot Nybromålet men marginalerna grinade honom i anskitet. Så mycket trevligare blev det när Nybro sedan drabbades av en utvisning. Här agerade Kristianstad som värsta ryssfemman. Klapp-klapp-pang! Latulippe var sit på trissan och Nybros målvakt var på väg upp på läktaren efter en korv.

Kristianstad valde då att ta en time out. Varför? undrade vi.

- Vi hade haft några tuffa minuter där och jag kände att killarna behövde vila lite, berättar Hallberg.

I sjuttonde spelminuten i tredje perioden drog Nybro på sig ytterligare en utvisning. Då briljerade Holmqvist igen. 5-2 satt som en smäck efter fyndigt samspel med Hansson och Wikner.

Dagens eger bygdes från grunden av Kristianstads gedigna hantverk. Full fart över sextio minuter banade väg. Det finns naturligtvis några som förtjänar lite extra plus men i mångt och mycket var det kollektivet som satte ribban. Holmqvist får plus, Pierre Svensson fortsätter att övertyga, Wikner och Lagerström bjöd på fina insatser, Latulippe gör två mål och ja, vi kan fortsätta en bra stund.

Närmast väntar onsdagens bortamatch mot Helsingborg en match som så här på förhand kan sluta precis hur som helst.

- Helsingborg har ett bra lag och det kommer kräfas fullt fokus för att ta poäng där.