Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Första segern för säsongen!
[2013-08-16] Kristianstad besegrade gästande Halmstad i fredagens träningsmatch och spräckte därmed segernollan. Glädjen var inte heller svår att identifiera efter matchen.

Matchen avgjordes dock inte förrän det blev dags för straffar där Wärvik och Stark blev tungan som fick vågen att väga över till Kristianstads fördel. Matchen slutar 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0), skott: 42-24 (12-9, 12-7, 11-8, 7-0).

Halmstads livetextreferat hittar du HÄR

- Vi har kört mycket hårt den senaste tiden och efter allt kämpande var det skönt för hela laget med en seger, berättade tränare Fredrik Hallberg efter slutsignalen. Det innebär också att det stundtals är lite förlåtligt att inte benen och hjärnan är med riktigt.

Precis som i onsdagens match skapade Kristianstad mycket men hade initialt svårt att ta vara på sina chanser. Gästernas kamp fick också KIKs spel att präglas av hafsighet och det fungerade inte lika precist som vi sett under tidigare matcher. Detta rättade dock till sig mot slutet.

Med ett ledningsmål från Halmstad i första perioden brottades lagen tungt och utan mål i andra. I tredje perioden kom Kristinstad ut på plan med ett mer rejält spel. Detta fick också till följd att de kunde kvittera.

- Vi har hela tiden sagt att vi ska gå ut på isen och vara rejäla i alla våra handlingar och det var vi på sätt och vis också men i tredje fungerade de precis som det var tänkt.

Kristianstads kvitteringsmål i tredje perioden var en god portion hockeygodis. Två läckra droppass byggde upp för Zebastian Ilestedt som kyligt satte trissan högt från sin lite släpande position.

- Det där målet lättade upp stämningen direkt, säger Zebastian, vi har kört stenhårt ett tag nu och jag känner mig väldigt sliten så det var riktigt skönt med et mål.

Att Ilestedt kände sig lite sliten syntes i alla fall inte på plan där han pinnade på riktigt bra hela matchen. I Kristianstad har han fått en lite mer framträdande roll än tidigare.

- Jag har fått stort förtroende och då vill jag gärna ta chansen och visa vad jag kan.

Inledningsvis var det Halmstad som tog ledningen. De hade dessutom ett mål i första perioden som aldrig godkändes på grund av en offside i målgården.

Publiken bjöds på flera riktigt fyndiga sekvenser både från Hamstads och Kristianstads sida. Lite synd att bara 244 personer valde att följa i fredagkvällens spännande hemmammatch på plats.

Med en seger som belöning på de senaste veckornas slit sprider sig de positiva känslorna nu i laget. Över helgen blir det lite ledighet inför kommande tisdag då Kallinge/Ronneby kommer på besök, ett möte som du bara inte får missa.

Bilder från fredagens match lär dröja ett bra tag. Nu ska vi ut och fira kvällens seger. Heja, heja!

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.