1966

Stabil insats på bortaplan då KIK bemästrade serieledarna
[2013-01-23] Kristianstad vinner onsdagens bortamatch mot Kallinge med 2-4 (1-0, 1-4, 0-0) och det var utan tvekan Kristianstads vassa upphämtning i andra perioden som lade grunden till segern. Med KIKs grymt stabila försvarsspel i avslutande tredjedelen såg hemmalaget inte riktigt bekväma ut.

En riktigt stark insats från Kristianstad när det behövdes som bäst. Laget har höjt sig båda framåt och bakåt. Vi gör vågen av hänförelse.

Det digital matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Kallinges Livetextreferat hittar du HÄR!

Bladets matchkommentar hittar du HÄR!

Kristianstad öppnade starkt. Det var mycket stolpträffar där i början av matchen. Mmen hemmalaget Kallinge jobbade sig in i spelet och kunde följdriktigt också ta ledningen i matchen, detta i inledningen av 18:e spelminuten, men Kristianstad kom igen i andra.

- Vi hade som ambition att möta Kallinge högt i banan men efter första perioden insåg vi att det där inte skulle hålla i längden, berättar tränare Mikael Tisell, de tog sig ganska hastig förbi våra forwards och kom sedan med fart mot backarna. Så även om vi var bra med på skridskorna i första hade vi inte mycket till utdelning. Inför andra ändrade vi lite på upplägget och hittade då helt rätt i positionerna.

Kristianstads spel i andra perioden såg redan från början stabilt ut och när chanserna bjöds var laget riktigt giftiga. Detta fick till följd att Kristianstad också kunde kvittera till 1-1 där Mikael Johanssom med ett rappt skott hittade Wikskal och Larsson som styrde in trissan i Kallinges kasse.

Målet gav rejäl energi och inom tre ytterligare minuter hade Kristianstad också tagit ledningen med 1-2. Här var det Sundström som oefterhärmligt, i spel fem mot fyra, brottade in pucken. Jens Svensson och Fredrik Hansson stod för den banbrytande assistansen framför Kallingemålet.

Kallinges replik kom dock tämligen omgående. I en rapp spelvändning var det deras tur att kvittera. Men då gav Kristianstad svar på tal genom att inom 26 sekunder än en gång ta ledningen i matchen. Här blev det Henrik Karlssons vägvinnande passning som Fredrik Hansson förvaltade på ett makalöst sätt genom att finta sig förbi närmste försvarare och sedan stänka in 2-3 bakom Martin Pettersson i motståndarburen.

- Det var verkligen ingen hit när Kallinge kvitterade, suckar Tisell, men Hansson var snabbt med och satte den på ett förlösande sätt i krysset.

Knappa tre minuter senare var det dags igen då Simon "retstickan" Stark i numerärt överläge petade in Fredrik Hanssons passning till 2-4. Även poängkungen Rooth var här med på ett litet hörn. Kristianstads powerplay hade sitt ursprung i det faktum att Kallinges Stefan Söder bara sekunderna innan kört över en inte ont anande Alm I KIKs kasse så hjälmen for iväg medan Alm stöp i backen.

Kristianstad gick således från underläge 1-0 till ledning 2-4 i andra perioden och några fler mål blev det sedan aldrig i matchen även om hemmalaget i tredje perioden kämpade hårt för att bryta sig igenom Kristianstads kompakta försvarsspel.

- Vi tvingade Kallinge att frakta puck istället för att spela den. Det fick dem att spela en kraftödande hockey som hela tiden gynnade oss, menar Tisell.

Kristianstad däremot hade faktiskt möjligheten att ytterlighare spä på sin ledning då Jimmy Jenssen plötsligt, vid offensiv blå, blev ensam med Kallinges målvakt. Dessvärre trillade inte trissan riktigt som vi önskade och av den chansen blev det inget.

En utvisning för Kristianstad strax innan mitten på tredje perioden gav Kallinge ett visst hopp om att komma ifatt men Kristianstads äckligt stabila spel i egen zon omintetgjorde detta med besked.

Mot slutet (med två minuter kvar att spela) valde Kallinge att plocka ut sin målvakt. De embarkerade sig nu totalt i Kristianstads zon. Kampen var stenhård men KIK spelade säkert, säkert och kunde helt rättvist ta tre förtjänstpoäng med sig hem till Skåne.

- Det är riktigt härligt och se att vi kan hålla ihop laget så här bra som vi gör idag. Vi lämnar i princip inga ytor för motståndarna. En stark laginsats från grabbarna, igen.

Riktigt bra för dagen spelade Alm i kassen och kedjeformationen med Hansson, Stark och Jensen. Även backarna jobbade bra hela matchen. När allt faller på plats är Kristianstad seriens effektivaste lag. Idag blev ytterligare en sådan dag.

Nu ser vi med tillförsikt fram emot fredagens hemmamatch mot starka Vita Hästen. Den matchen livesänds förövrigt över internet, för dig som väljer att inte följa den här drabbningen på plats.