1966

Stabil seger över Mariestad trots istrubbel och avsaknad av livesändning
[2013-01-16] Onsdagens bortamatch mot Mariestad fick en bra start för Kristianstads vidkommande men efter knappa 10 minuters spel bröt domaren matchen tillfälligt. Fyra hål i banans mittcirkel gjorde att matchen blev drygt 20 minuter fördröjd. Det blev dock seger till Kristianstad efter en stabil insats. Matchen slutar 1-4 (0-1, 1-2, 0-1).

- En stabil lagseger! Var det samlade betyget efter slutsignalen.

Extra roligt var att nye Eric Przepiorka presenterade sig på bästa sätt genom att assisterad av Jens Svensson och Viktor Sundström peta in slutresultatet 1-4 i matchens tredje period.

- Det som glädjer mig mest med Erics intåg i truppen är att han jobbar så in i helvete i alla byten, säger tränare Mikael Tisell, vårt 2-0-mål är ett lysande exempel på detta. Där Jens, Eric och Viktor S jobbar stenhårt och exemplariskt. Det är deras enormt grymma förarbete som banar vägen för Mickes skott.

- Det är alltid en stor omställning att komma in som ny och sätta sig in i vårt sätt att arbeta men det fixade han med en gång och jobbade dessutom stenhårt i varje byte.

Dagens seger innebar också att Kristianstad, trots att flera av de övriga resultaten i omgången inte direkt hjälpte till, kunde behålla sin tredjeplats i tabellen.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Det var annars Viktor Holmqvist som öppnade i målprotokollet. Strax innan det lååånga matchavbrottet förvaltade han Hanssons och Rooths förarbete på bästa sätt och kunde på så sätt se till att KIK mitt i perioden tog ledningen. En ledning som laget sedan aldrig släppte.

- Det var en bit av isen, i mittcirkeln, just där de har en reklamduk i isen som plötsligt lossnade och det tog sin lilla tid att reparera men faktum är att det där avbrottet blev lite positivt för oss.

Mariestad låg från första nedsläpp på och checkade som galningar. De högg på allt men Kristianstad klarade situationen bra och kunde på ett stabilt sätt hålla ihop laget framför allt i egen zon. Samtidigt var di gröne riktigt giftiga när väl chanserna dök upp.

- Vi klarade deras anstormning på ett riktigt bra sätt, menar Tisell, faktum är att vi spelade tvärstabilt över 60 minuter, precis som vi gjort nu i ett par tre matcher och en annan sak som också känns djävligt bra är vårt powerplay. Idag gör vi två mål i powerplay och arbetsinsatsen bakom båda är ju riktigt vass.

- Med ett mål i ryggen, strax innan det långa avbrottet, kunde vi samla ihop oss medan vi väntade på att isen skulle bli farbar igen. Så det blev faktiskt inte så dumt i alla fall, med den där oplanerade väntan.

Det egentliga avgörandet kom i andra perioden då Kristianstad till en början ökade på till 0-2 genom Mikael Johansson. Målet följdes sedan av en tung KIK-utvisning där Kristianstadsförsvaret i boxplay olyckligt drog på sig en straff. Den där straffen klarade dock Alm galant men i straffens efterspel (fortsatt numerärt överläge för hemmalaget) lyckades Mariestad reducera till 1-2.

- Den där straffen är inget att diskutera direkt. Samtidigt kände jag mig rätt lugn. Alm spelade stabilt och är dessutom riktigt en fena på straffar. Han fixade det utan några konstigheter.

Mariestads reduceringsmål kvitterades dock hyfsat omgående när Kristianstad fick chansen till powerplay och Peter Rooth steg fram och servade Fredrik Hansson till 1-3. Här visade Kristianstad stark moral och vek inte ned sig en tum.

Tredje perioden blev sedan en jämn kamp där Kristianstad till sist drog det längsta strået. Sundström och Svensson spelade förnämligt fram Eric Przepiorka till hans första Kristianstadsmål. Snacka om att leverera redan i första matchen!

Under hela tisdagen och delar av onsdagen diskuterades det friskt om huruvida KIK-fansen skulle kunna följa onsdagens match via en hett önskad livesändning. Dessvärre blev det aldrig så. Mariestads "enkronasmatch" satte käppar i hjulen för detta och de fyra supportrar som valt att köra till Katrinhallen fick axla ett tungt rapporteringsansvar medan matchen fortgick. Den självpåtagna uppgiften klarade de tveklöst av med fanan i topp. En får tacka!

Det som ligger närmast i pipeline är söndagens möte med gästande Olofström. En drabbning som definitivt inte går att släta över på förhand. Olofström är alltid taggade när de kommer till Kristianstads Ishall.

Med det spel KIK bjudit i de senaste omgångarna hoppas vi att Kristianstadspubliken inser underhållningsvärdet i söndagens förväntat täta kamp. Jämnheten i årets Alletta är exeptionell och varje möte är en strid på kniven. Mer spännande kan det bara inte bli i en hockeyrink. Missa för guds skull inte söndagens klassiska derby.