1966

En poäng till Kristianstad efter spännande straffdrama
[2012-12-02] 2-2 efter ordinarie matchtid och 0-0 i förlängningen blev till sist 2-3 efter åtta straffomgångar när Kristianstad på söndagen fick en poäng med sig mot gästande Kallinge-Ronneby.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

- Det var riktigt strongt av oss att ta en viktig poäng med oss idag, summerade tränare Mikael Tisell efter matchen, vi startade aningen spännt men i andra och tredje perioden var definitivt med på noterna. Totalt sett ser man tydligt att vi, jämfört med uppstarten på säsongen, närmat oss topplagen på ett bra sätt. Vi har betydligt mer chanser idag än senast vi mötte Kallinge. Sen hade även de riktigt fina chanser, det ska vi inte glömma.

Söndagens hemmamatch mot gästande Kallinge genomfördes i ett rasande tempo över fyra perioder. Inte ens i sudden death blev det något avgörande trots att gästerna vid två tillfällen var mycket nära att trycka in pucken i röran framför Tisell. Även Kristianstad hade ett par lägen men det blev straffarna som fick avgöra.

Åtta straffomgångar betades av innan Kallinge utsågs till segrare. Lite synd i sammanhanget var att Jens Svenssons andra straff dessvärre gick utanför. I det läget var Kallinges målvakt på väg upp på läktaren.

En grymt viktig poäng för Kristianstad då Helsingborg tog full pott i omgången och nu bara är tre poäng under strecket.

- Vi har sagt att vi med dagens match måste plocka minst 8 poäng för att fixa det här på egen hand, berättar Tisell, och det är det vi fokuserar på nu. Första poängen tog vi i dag och det på ett mycket stabilt sätt.

Spelmässigt var det Kristianstad som i matchens första period öppnade bäst. Med Sundströms kanonskott tog laget också ledningen efter knappa 4 minuters spel men när Kallinge 10.01 kontrade in 1-1 vände matchbilden totalt. Gästerna tände till ordentligt och Kristianstad fick inte riktigt till det. De hade svårt att få grepp om pucken och detta banade för ett intensivt gästspelande i Kristianstads zon. Dock bjöd hemmalaget på två glödheta lägen strax inan första periodpaus. Jens Svensson och Henrik Sirbäck fick dessvärre ingen utdelning med sig där.

I andra perioden hittade Kristianstad rätt i det egna spelet. Men innan dess var det gästerna som fick till det i målprotokollet. Skottet var inte direkt hårt men lyckades ändå snitsla sig in bakom Tisell i KIK-buren.

Kristianstad var dock på gång ordentligt och bjöd, trots baklängesmålet, på ett vägvinnande spel. Wikskal var t ex mycket nära att kvittera bara minuten efter Kallinges ledningsmål. 8.57 in i andra kom till sist utdelningen. Viktor Holmkvist var sist på trissan vid 2-2, ett riktigt powerplay-kampmål där både Mylläri och Palmqvist var högst delaktiga i resultatet.

Några minuter innan andra periodpaus hittade Kristianstad ytterligare ett par riktigt vassa chanser som Kallinge dessvärre redade ut. Wärvik hade t ex en chans "på tennis" framför Kallinges målbur.

I inledningen av tredje tvingades Kristianstad att beta av en tung utvisning men boxplayspelet var grymt från första till sista sekund. Totalt sett blev tredje perioden helt mållös men bägge lagen bjöd på fartfylld och engagerad underhållning.

Med oavgjort efter full tid vidtog förlängning. Även förlängningen blev mållös trots att Kallinge i inledningen plockade fram en grym press som efter fyra fem studsande potensiella målpuckar till sist kunde motas undan av Kristianstad.

Strax innan de fem förlängningsminuterna var till ända var det Kristianstad som bjöd på halsbrytande chanser som dock inte resulterade i några målpoäng.

I den avslutande straffläggningen ( åtta omgångar) var det bara Jens Svensson som lyckades näta i KIK.

2 inlånade spelare från KHK
Den magåkomma som grasserat i KIK-lägret fick i veckan sin kulmen. För att lösa situationen och vara förberedda på alla eventualiteter valde Kristianstad att genomföra två backlån från Karlskrona, Anders Grönlund och Johan Pettersson.

- Med den sjuksituation vi satt i var det överhängande risk för att ytterligare spelare skulle insjukna, berättar Tisell, och en backup kändes som helt nödvändig.

Bägge backarna skötte sig med den äran.

- Ja, det är inte lätt att komma så här abrupt in i ett annat lag men det genomförde de på ett förträffligt sätt. Planen är att killarna stannar hos oss även i nästa match, mot Borås.

Söndagens match mot gästande Kallinge blev både spännande och välspelad. Extra plus i kanten ger vi laget för den extremt viktiga poängen. Kampen om en plats i Allettan rullar på och Kristianstad har en tuff utmaning framför sig. Onsdagens bortamatch mot Borås lär definitivt bli en nagelbitare.