1966

Övertygande seger på bortaplan - tre mål i powerplay
[2012-11-21] Efter en riktig stabil bortamatch mot Nittorp blev det seger för Kristianstad. Matchen slutar 2-4 (0-1, 0-1, 2-2) då Kristianstads kompakta övertag från de två första perioderna mattades en aning när hemmalaget tände till ordentligt i tredje perioden. Hemmalagets tändning till trots kunde Kristianstad hålla undan och i tom kasse åkte Jens Svensson in KIKs sista mål när det bara återstod 40 sekunder kvar att spela.

- Det var djäkligt skönt att få komma tillbaka på det här sättet, ler tränare Mikael Tisell efter slutsignalen, med tanke på den plattmatch vi gjorde i söndags. Det som var extra härligt att se var att alla i laget gick ihop för varandra på ett strålande sätt.

Kristianstads tre poäng idag blev dessutom extra viktiga eftersom Helsingborg, på hemmaplan, samtidigt pinglade upp gästande Olofström efter noter.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Nittorps referat från matchen.

Kristianstads tre första mål i matchen kom samtliga i numerärt överläge, en karamell som vi gärna suger lite extra på med tanke på den magra utdelning laget haft i powerplay, tidigare under säsongen. Faktum var att KIK redan från första nedsläpp var hårt fokuserade på motståndarkassen. Under första periodens tio inledande minuter var det i princip konstant spel mot ett mål. Gästerna bjöd dock på ett par heta lägen framför allt när Kristianstad drabbades av en utvisning i mitten av perioden.

Även i andra perioden höll Kristianstad ett betydande grepp över händelseförloppet. Nittorp hade stundtals grava svårigheter att hitta positionerna i sitt eget spel och passningsspelet falerade ordentligt även om deras insats höjt sig ett snäpp från den inledande tredjedelen.

- Nittop höjde sig så sakteliga för varje period, menar Tisell, men jag tycker att vi möter det på ett bra sätt. Framför allt gör vi ett fruktanvärt bra jobb i boxplay samtidigt som vi idag utnyttjar vårt powerplay på ett utomordentligt sätt. Det är inte ofta vi är så här effektiva i det sammanhanget.

När Nittorp tidigt i tredje snyggt jobbade sig fram till reducerande 1-2 tände de till ordentligt. En strax därpå följande Nittorpsutvisning blev därför en viktig öppning som Kristianstad snabbt utnyttjade för att öka på sin ledning till 1-3.

Hemmalaget fortsatte med all kraft att ta vara på den energi de fått med sitt tidiga mål i tredje och kunde tämligen raskt reducera till 2-3. Detta efter ett snöpligt mål som lite lättvindigt gled först mellan benen på närmaste back för att sedan lika lätt glida mellan benen på Alm i kassen.

- Det där målet var ju verkligen ett skitmål men hur tråkigt det än är så rankas det lika högt som andra mål så det är väl inget mer att säga om det. Med det där målet blev det plötsligt lite onödigt spännande på slutet.

Under de följande minuterna var Nittorp flera gånger väldigt nära en kvittering men några irriterande bråk på isen gjorde att bägge lagen tvingades spela med reducerad styrka och Kristianstads spel tre mot fyra var rejält stabilt.

När Nittorp sedan i slutet av matchen satsade på att plocka ut sin målvakt skedde det som så ofta sker. Efter ett lite slarvigt offensivt Nittorpsspel kunde Fredrik Hansson sno åt sig pucken och hitta Jens Svensson i ett helt öppet läge och i ensamt majestät gled Jens lugnt ända in över mållinjen med trissan.

Sett över sextio miuter var det Kristianstad som var laget för kvällen. Tveklöst var det de som styrde och ställde i merparten av det som skedde på banan. Nittorps tändning på slutet blev därför ett extra spänningasmoment som Kristianstad till slut på ett lugnt sätt kunde beta av.

Närmast för Kristianstad blir att stå över fredagens omgång i Söderettan, en omgång som följs av söndagens hemmatch mot gästande Kungälv som i dagens omgång snodde ett poäng från Mörrum. Snacka om jämn serie.