Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Komfortabel seger för Kristianstad
[2012-10-17] Efter tre synnerligen välspelade perioder plockade Kristianstad tre friska poäng mot gästande Mörrum. Matchen slutar 5-2 (3-0, 1-1, 1-1) och resultatet var absolut rättvist.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se.

- Över 60 minuter rankar jag jag den här matchen riktigt högt, konstaterade Mikael Tisell efter onsdagens slutsignal, vi öppnar bra och tappar lite i början av andra perioden men fixar sedan att ta tillbaka initiativet och det känns djäkligt bra. Samtidigt är har vi rätt kontroll i defensiven.

- Faktum är att vi under våra senaste matcher öppnat spelet på ett fantastiskt sätt. Det är inte bara mål utan också snygga mål och vackra spelsekvenser som föregår dem. Jag vill tro att laget nu hittat rätt i harmonierna. Vi spelar avslappnat och säkert. Ja, jag vill gärna sticka ut hakan och påstå att merparten av de vi bjöd på idag är rena hockeygodiset. Precis som i t ex vår match mot Nybro även om vi där tappade rejält i två perioder.

Under matchens första minuter låg gästerna intensivt på och Kristianstad fick tidigt jobba med sin defensiv men det dröjde inte länge förrän Kristianstad vände på matchbilden. Mörrum drabbades av en tidig utvisning och med den draghjälpen tog Kristianstad över händelseförloppet.

4.48 satte Stark KIKs första mål i matchen, snyggt assisterad av Seth Wikskal. I nästa byte, närmare bestämt 19 sekunder senare, bjöd Kristianstad på kvällens absolut snyggaste mål. På klassiskt klapp-klapp-manér hittade Mikael Johansson Jens Svensson som i sin tur direktpassade till Viktor Sundström som rappade in trissan i Mörrums målbur. Målvakten hade inte en chans att hinna med i sidförflyttningen.

Mörrum kämpade dock emot och hade ett par riktigt heta möjligheter. ett stolpskott räknade vi in och under ett par minuter bet de sig ordentligt fast i KIKs försvarszon. Kristianstad kontrade dock tillbaka och fick en gyllene situation tre mot en men de blev bryskt neddragna vilket resulterade i att Mörrum drog på sig ytterligare en utvisning.

KIKs powerplay blev inte riktigt så lyckosamt som vi hade hoppats, åtminstone till en början. Med bara några sekunder kvar i powerplay servade Rooth Henrik Sirbäck på offensiv blå med en klockren "rödlinjepassning". Sirbäck gjorde inga misstag och plötsligt hade Kristianstad 3-0.

Strax innan första periodpaus hade Seth Wiksla ett rungande stolpskott som via Mörrumsmålvaktens rygg fortsatte till andra stolpen men mirakulöst nog lyckades Dennis Karlsson blockera.

I andra perioden kastade sig Mörrum in i handlingen på riktigt och Kristianstad var ett tag riktigt hårt tillbakapressade. I sin iver att försvara de egna domänerna drog Kristianstad på sig en långt utdragen, avvaktande utvisning. Mörrum kastade ut sin målvakt och med sex man i KIKs zon dröjde det inte länge förrän de lyckades reducera till 3-1 med ett vackert skott i Tisells vänstra kryss.

Nu var gästerna verkligen på gång och efter ytterligare ett powerplay etablerade de sig ordentligt. Detta fick dock ett abrubt avslut då domaren plötsligt 8.33 avbröt spelet på grund av ett irriterande problem i hallens ljudanläggning. Samtidigt upptäckte domartrion en felaktighet i ett av plexiglasen. Det tog över tio minuter att fixa ljud och plexi, ett avbrott som med facit i handen gynnade Kristianstad mer än Mörrum.

- Det där avbrottet gjorde att vi på sätt och vis kunde starta om andra perioden från "noll", säger Tisell, Mörrum ochg andra sidan tappade ju energin från sitt 3-1-mål och det satt i ett bra tag.

Efter mitten på andra perioden var det Kristianstad som ännu en gång tog tag i taktpinnen och spelade till sig flera heta lägen. Gästerna jobbade förvisso hårt och bjöd också på ett par vassa lägen.

Det blev Kristianstad som till sist fick utdelning. 16.22 styrde Jens Svensson in ett snyggt inspel från Seth Wikskal, ytterligare ett snyggt mål från KIK. Ett par minuter senare var Mörrum nära att styra in en riktigt het farlighet i KIKs kasse.

Tredje perioden inleddes med att Mörrum var väldigt nära att få till ytterligare en reducering. Kristianstad var dock med pånoterna och lyckades freda sig på ett bra sätt. G'ästernas framfart så här långt bromsades rejält då Daniel Brasar drog på sig en tvåminuters utvisning. En utvisning som förstärktes med 10 personliga plusminuter eftersom han klagade på domslutet. Kristianstad mäktade dock inte utnyttja sitt powerplay.

Istället var det KIK som drog på sig två tätt på varandra följande utvisningar. Med detta fick Mörrum plötsligt 1.38 på sig i spel fem mot tre och naturligtvis öppnade detta för reducering till 4-2.

Kristianstad hade trots detta bra koll på spelet och när Jensen och Svensson hittade Sirbäck i en rapp kontring slog han med 5-2 spiken i kistan.

På sätt och vis kändes det nu som om Mörrum inte riktigt hade den motivation som krävdes för ytterligare reducering. och trots att Kristianstad bjöd på ytterligare några riktigt högoktaniga chanser stod sig resultatet till slutsignalen.

Med dagens seger klättrade Kristianstad upp på tabellens andraplats och passerade därmed Mörrum.

- Egentligen stirrar vi inte så noga på tabellen, menar Tisell, det som däremot känns fantatsiskt bra är att vi fått en flygande start efter det att serien vände. Med ett avslappnat och målfarligt spel framåt kryddat med en stark defensiv kvalitet.

Några killar lyfte sig extra, Sirbäck, Wikskal, Palmqvist och Mylläri. Även Alexander Molldén och Viktor Sundström var riktigt heta. I övrig var det jämnt högklassiska insatser från hela laget.

- Det är alltid kul att möta Mörrum, summerade Tisell, dete verkar som om hela laget också har den inställningen. De är bra och det är alltid riktgt bra hockey när vi möts. De är vassa men idag var vi snäppet bättre tycker jag.

Lite bilder från matchen

Simon Stark är just i färd med att måtta det skott som blev KIKs första mål i matchen.

Simons skott smet in trots att Mörrums målvakt försökte skära av vinkeln.

Även Jimmy Jensen hade ett par riktigt heta skott.

Det dryga tio minuter långa avbrottet som kom just när Mörrum var på gång att hämta in KIKs övertag blev ödesdigert för gästerna.

Viktor Tisell gjorde några riktigt bra ingripande under de sextio minuterna matchen varade.

Även Mörrum hade ett par riktigt heta lägen, framför allt i inledningen av andra perioden då Kristianstad dippade lite i formen.

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.