Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Full pott i premiären
[2012-09-16] Efter en riktigt stabil insats mot gästande Helsingborg bärgade Kristianstad tre friska poäng genom segersiffrorna 3-1 (1-0, 0-1, 2-0) där sista målet sattes i tom kasse.

- Det är skönt att vi kunde öppna serien med en seger, konstaterade tränare Mikael Tisell efter slutsignalen, riktigt kul var det också att vi ju faktiskt vann den här matchen med hjälp av ett powerplaymål, det är vi inte direkt bortskämda med.

Ett grymt försvarsspel och en hel räcka chanser framåt för Kristianstad varvades med ett riktigt bra spel från gästerna. Det var jämnt över 60 minuter med den lilla skillnaden att KIK hade några fler chanser offensivt.

- Helsingborg är ett bra lag, menar Tisell, men idag var vi snäppet bättre än dem.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Kristianstad öppnade i ett högt tempo och gästerna var stundtals hårt tillbakapressade i egen zon. Två glödheta lägen förvaltades dessvärre lite dåligt men efter att ha betat av en egen utvisning kom utdelningen för Kristianstad. Jens Svensson lättade in 1-0 efter läckert förarbete från Henrik Sirbäck och Scott Nordh.

Helsingborg jobbade sig så skteliga in i matchen och mitt i första perioden var de mycket nära en kvittering när Kristianstad olyckligt bjöd på en felpassning. Spelet var nu utjämnat och bägge lagen bjöd på bra spel. strax innan slutet av första perioden fick Peter Rooth chansen efter en vass genomåkning men det blev ingen utydelning.

I andra perioden mattades Kristianstads offensiv en aning. Det skapades fortfarande chanser men inte lika frekvent som i den första. KIK fick några numerära överlägen i inleddningen av periodenmen lyckades inte få till det framåt. Det blev istället Helsingborg som fick utdelning. 17.26 petade de in 1-1 i en kontring som följde direkt på en glödhet KIK-chans där trissan desvärre aldrig nådde nätmaskorna.

Tredje perioden blev minst lika tät som den första. Kristianstad var tidigt mycket nära ett mål men marginalerna var inte riktigt på KIKs sida. Strax innan halva perioden var spelad drog Helsingborg på sig en avvaktande utvisning för "checking from behind" i tumultet som uppstod utmed sarjen lyckades Kristianstad flytta över spelet till andra sidan och Rooth kunde pricka in 2-1 till publikens stora glädje.

Mot slutet valde gästerna att plocka ut sin målvakt i sin jakt på en kvittering. Henrik sirbäck förvaltade situationen perfekt men blev hårt neddragen precis i skottögonblicket och pucken gled några centimeter utanför högra stolproten. Med bara 21 skunder kvar kom dock målet för Kristianstad när Fredrik Hansson gleeeeed in 3-1.

Som helhet blev söndagens premiärmatch en både het och jämn match. Det var massor av känslor i svallning och det bjöds på många irriterade efterslänga och gliringar. Kristianstad var det laget som för dagen skapade mest målchanser. Hade utdelningewn varit aningen bättre kunde KIK ha punkterat matchen redan i första perioden. Det var många chanser som rann ut i sanden där.

- Vi spelar mycket stabilt idag, menar Tisell, glädjande skapade vi också mycket chanser så på sätt och vis borde vi nog haft en större ledning när vi gick till första periodpaus. Men med lite tålamod är jag övertygad om att det snart lossnar för killarna. Vi befinner oss bara i inledningen av säsongen.

Närmast stundar onsdagens bortadrabbning i Mörrum.

- Ja, det blir en spännande match och en tuff nöt att knäcka. Vi har mött Mörrum två gånger på försäsongen och förlorat båda så nu känns det som om det är dags att vända på kuttingen.

Några bilder från matchen

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.