1966

Dagens match slutade 3-2 efter förlängning mot gästande Vimmerby
[2012-01-22] Dagens hemmamatch mot Vimmerby HC slutade 3-2 efter förlängning. Gästerna ledde med 0-1 ända till tredje perioden då KIK till sist fick sitt kvitteringsmål. KIK gjorde sedan 2-1 och i tredje fick Vimmerby in ett viktigt kvitteringsmål. Det räckte inte till i förlängningen där KIK dominerade och gjorde också det avgörande målet.

- Riktigt skönt med 2 poäng idag säger Mikael Tisell. Glad att vi lyckades vända 0-1 underläge så som vi gör. Nu vänder serien och jag tycker det är bra nu när man känner alla lagen lite bättre.

Det var en match av stor vikt för båda lagen. Tre poäng var viktigt för att ha en chans att ta sig vidare.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

En inledning där båda lagen kände lite på varann men KIK öppnade klart starkare med flera kvalificerade målchanser, den första halvan av perioden. Bla. en skön frispelning fram till Waldehagen som elegant sköt pucken upp mot nättaket men Calle Brattenberger i Vimmerbys mål tog den galant. Wärvik hade också en riktigt farlig frilägesmöjlighet men även där var Vimmerbys målvakt med på noterna.

Tisell i KIK kassen fick en ganska lugn inledning men Vimmerby vaknade sakta men säkert till och visade upp deras starka vändningar från egen och neutral zon. KIKs försvar var dock stabilt och släppte inte till många farliga skott på mål. Första perioden slutade 0-0 och 9-9 i skott men klart bättre målchanser för KIK.

- KIK låg på bra men fick inte utdelning. Vi gick ner på tre kedjor och dubblade med Jens Svensson och Jesper Wärvik de första 5-6 minuterna i tredje perioden. Med lite nya kombinationer och ansikten fick båda de kedjorna som mixats utdelning.

Erik Persson tillbaks igen efter sin skada och visade prov på bra och lugn defensiv.

I inledningen av den andra perioden lyfte sig KIK några snäpp och stressad Vimmerby och Brattenberger rejält. Vimmerby var under längre perioder rejält pressade i egen zon men fick till slut ut de puckar och kunde genast kontra. I den sjätte spelminuten var bortalaget ruggigt nära att lyfta in matchens första mål men Tisell klarade den pucken med nöd och näppe. Efter 15 minuter kom KIK 2 mot 1, en sidledspass öppnade för Joni Lindlöf som för några hundradelar hade fritt mål men målvakten hann tillbaks och kunde plockera den pucken. Bara sekunderna efter den situationen tiden 15.16 kom Vimmerby upp mot Tisell och tryckte dit 0-1. Målet gjordes av Emil Vahlberg assisterad Björn Jonasson och Jim Nordh. Det kändes snöpligt och väldigt onödigt.

- Med lite slit och tur kan man få hål på dom tidigt i matchen men lite spänning hör till hockeyn och det är alltid kul. Idag hade vi ett ribbskott och två stolpträffar.

KIK fortsatte med hög press men bortalagets målvakt var omutbar även om man radade upp chans efter chans, vissa av dom skulle bara vara mål på.

Vimmerby vände med jämna mellanrum på steken och ett friläge öppnade sig för gästerna tio sekunderna innan periodpaus som var väldigt nära att gå in. Tisell tog som tur var den och Robin Karlsson kunde sedan på returen få iväg pucken.

Andra perioden slutade 8-12 i skott till Vimmerbys fördel men lik den första perioden så hade KIK de vassaste chanserna. Brattenberger och försvaret höll Vimmerby vid liv.

Tredje perioden började i ett raskt tempo och KIK fick tidigt flera farliga möjligheter att kvittera. Tiden 3.27 gör en Vimmerbyspelare en bra genomåkning och är nära att få fritt med Tisell, backarna får till sist tag på pucken och kan slå ut den i sarghörnan. 4.50 in i perioden frispleas Fredrik Hansson som träffar stolpen.

Tiden 7.13 kom Palmquist in i zon och la ett dragskott på Vimmerbys målvakt, målvakten tappade pucken och framför mål stod Waldehagen som bara kunde lätta in pucken, nu var det match igen. Nytändning var ordet och KIK fortsatte att pressa gästerna. Vimmerby hamnade kvar i egen zon, och dom mest bara rensade ut pucken och KIK fick börja om. Tiden 8.37 hade Eklund en klockren stolpträff direkt efter tekning. Ett 2-1 mål hängde i luften. Mot slutet kom Vimmerby tillbaks i spelet och avancerad några bra chanser men Tisell stod säkert.

- Man behöver lite medvind ibland och idag tycker jag vi hade det men vi behöver snygga till avsluten mer.

Jens Svensson slängde behövligt in 2-1 tiden 16.30. En retur på Fredrik Hanssons skott som gick åt helt fel håll men gick turligt nog till Jensa som stänkte dit pucken, assisterad av Fredrik Hansson och Jesper Wärvik.

16.53 fick Eric Johansson 2 minuters utvisning efter en ful armbågstackling. Det powerplayet blev bara nio sekunder gammalt efter att Palmquist tvingades ta en hakningsutvisning efter en 1 mot 1 situation. Vimmerby kämpade på bra i slutminuterna och ett skott från blålinjen täcktes utav en KIK klubba men gick vidare till en Vimmerbyspelare som sparkade bort pucken till Emil Georgsson som lätt la dit 2-2 målet. Väldigt snöpligt. Tiden 18.47 assisterad Christian Wildéen, Martin Modigs.

- Vimmerby tog ut målvakten och spelade fem mot fyra. En KIK back försökte stoppa ett slagskott men pucken gick vidare till en Vimmerbyspelare. En ren tillfällighet att han kunde lägga in den menar Tisse.

Matchen gick till förlängning och KIK var så nära att göra mål efter en fin lyftning av Jensa bakifrån mål, inget mål där men man fick behålla pucken. Situationen efter lyfte Vimmerbys målvakt målburen men ingen avblåsning och Jensa fick ta två varv runt kassen, han ännu en gång centimeter från att sätta dit den. Den röriga situationen ledde till en dubbelutvisning. Jens Svensson och Vimmerbys Joacim Hedblad fick 2+2. Båda lagen visade framfötterna offensivt och matchen stod och vägde.

KIK tog det längsta strået denna dag tiden 3.48 när man fick in 3-2 som gav KIK 2 poäng. Målet gjordes av Peter Rooth assisterad Fredrik Hansson, Viktor Sundström. Det kändes rättvist med tanke på det stora puckinnehavet KIK hade men Vimmerby var inte långt efter.

- Lyfter ingen speciell spelare idag utan jag tycker att hela laget slet matchen igenom och för våra mål säger Mikal Tisell. Imorgon är det nya tag inför laddningen borta mot Olofström på onsdag.

- Det är en jämn serie, tror inte den kommer att avgöras förrän i sista omgången.

Matchen slutade 3-2 på övertid (0-0, 0-1, 2-1, 1-0)
Skotten blev 33-29 (9-9, 8-12, 10-8, 6-0)