Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Behövlig hemmaseger över gästande Skövde
[2012-01-08] Kristianstad tog på söndagen revanch på sig själva och besegrade gästande Skövde med 5-2 (3-0, 0-1, 2-1).

Det som blev nyckeln till dagens seger var det faktum att Kristianstad väldigt tidigt gjorde 1-0 samt att laget bara minuterna senare klarade av över en minuts numerärt underläge 3 mot 5. Laget gick också till första pausvila med 3-0 i ryggen. En väl avvägd effektivitet med tanke på det antal chanser laget skapade framåt. Bland annat bjöd KIK på ett powerplaymål i första perioden och det är vi inte direkt bortskämda med.

- Jag är väldigt glad åt poängen idag, menar tränare Mikael Tisell, det var lite av en måstematch och hela laget var ordentligt taggat. Vi kunde samla oss och hålla undan trots att Skövde checkade stenhårt på allt. Poängen var naturligtvis lika viktig för dem idag.

Gästernas stenhårda checking satte stundtals käppar i KIK-hjulen och varje gång Kristianstad tog lite för mycket tid på sig högg Skövde direkt.

- Vi har fortfarande en del att jobba med i det egna spelet, konstaterar Tisell, framför allt behöver vi vårda puck på ett bättre sätt i offensiv zon. Idag blev det allt för mycket fram-och-tillbaka-hockey om vi ska vara riktigt ärliga.

Kristianstad startade matchen med hög effektivitet i sitt agerande men tappade efter hand mark mot gästerna som effektivt trasade sönder KIKs offensiv. Ju längre matchen fortgick dess bättre energi bjöd Skövde på. Ett reduceringsmål i andra perioden och ytterligare ett i tredje gjorde att det plötsligt var ovisst hur det skulle gå.

- Skövde checkade på allt och gjorde det dessutom riktigt bra. Så fort vi tog lite för lång tid på oss tog de mark och när deras 3-2-mål styrde in via ett ben var det riktigt tufft. Men vi hade den mentala styrkan att stå upp på ett bra sätt och med tre poäng i bagaget kan vi nu gå på för fullt. Man kan med fog säga att det blev en krigarseger idag.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Kristianstad öppnade matchen på bästa sätt. Efter att ha fått en riktigt het Skövdechans emot sig kunde laget anfalla och få till ett snyggt läge. Sundström och Hansson hittade Wikskal som omarkerad och perfekt placerad framför målet fick två chanser. På returen från sitt första skott lyckades han placera trissan perfekt.

Under de minuter som följde efter Kristianstads ledningsmål byggdes en lite hätsk stämning upp i hallen. Domare Filip Sandstedt hittade två väl lätta utvisningar på KIK-spelare och plöstligt hade Kristianstad en dryg minut att avverka i spel tre mot fem. Kristianstad klarade dock av pressen och de två glödheta lägen Skövde skapade blev dessbättre fruktlösa.

När väl utvisningarna var avbetade drabbades även gästerna av en lite billig dito. I det powerplay Kristianstad byggde upp hittade Jens Svensson vägen i samarbete med Jesper wärvik och 2-0 var ett faktum. Utvisningsnivån var under hela första perioden väldigt låg och lagen turades om att ha folk på botbänken.

Skövde bjöd sedan, i numerärt underläge, på en riktigt het kontring som mycket väl kunde resulterat i en reduceringspuck. Rooth hade också ett gyllene läge men det fräcka skottet tog i stolpen. Strax innan sista minuten i första perioden kunde istället Matthias Pettersson vräka in 3-0 till Kristianstad här var det Palmqvist som stod för framspelningen.

Första perioden blev Kristianstads på poäng. De bjöd också på en klart bättre effektivitet. Skövde var dock inte långt borta rent spelmässigt.

I andra perioden kom Skövde in med enorm vilja. I femte spelminuten fick de också till en rasande trafik framför Tisell i KIKs zon. Till sist kom också utdelningen via en rapp styrning till 3-1. Lagen bytte sedan chanser med varandra där både Johan Andersson och Wikskal hade fina lägen. I fjortonde minuten var gästerna också väldigt nära att brotta in 3-2 efter stark press i Kristianstads försvarszon.

Skotten i andra stannade på 6-10 och Det var gästerna som såg mest villiga ut.

Tidigt i tredje perioden drabbades Kristianstad av en utvisning som Skövde jobbade hårt för att utnyttja men KIK fick till en kontring och Mattias Pettersson var riktigt nära att peta in ett SH1-mål. Chocken blev därför stor när Skövde vände på kuttingen och strax efter det att KIK blivit fulltaliga pressade de in 3-2. Situationen var ordentligt tät framför kassen och Tisell grundlurades helt då pucken gick via ett ben in i nätet.

Gästerna jobbade nu stenhårt för en kvittering och Kristianstad hade stundtals svårt att bygga upp ett eget anfall. Pressen tvingade fram en del slarv i egen zon men trots detta lyckades KIK då och då få till en chanser framåt. Waldehagen hade t ex ett öppet läge och Wikskal och Sundström bjöd på ett glimrande frispel. Även Johan Andersson var mycket nära att spä på Kristianstads ledning. Effektiviteten var dock inte riktigt så vass som i inledningen av matchen.

17.21 tog Skövde time out men Kristianstads replik på detta blev stenhård. Jesper Wärvik fick ett drömspel av Hansson och Svensson där han helt frispelad kunde ta sig in i offensiv zon. Närmste Skövdeback hakade på direkt men wärvik kunde iskallt bromsa upp, ta ett skär åt vänster och tämligen enkelt lätta in 4-2 i krysset.

Skövde valde nu att ta ut sin målvakt och etablerade ett stenhårt tryck i Kristianstads försvarszon. En riktigt het chans att göra mål "köksvägen" fick de till men Kristianstad hade lugnet i behåll och efter att ha fredat sin målbur under ett par intesiva minuter kunde Johan Andersson lägga pucken i tom Skövdebur. 5-2 blev slutresultatet i söndagens hemmamöte. Det kunde faktiskt blivit ytterligare ett mål för Kristianstad som under matchens sista minut exploderasde i intensitet.

Extra plus i kanten får Robin Karlsson, Seth Wikskal, Viktor Tisell och Juha Gustafsson.

Nu stundar onsdagens bortamöte med Karlskrona, en nöt som inte lär bli helt enkel att knäcka.

- Vi vet vad som väntar i Karlskrona, säger Tisell, det är bara att ta tjuren vid hornen och jobba stenhårt.

Lite bilder från matchen

Det var rejäl kamp över hela banan.

Skövde bjuder på en räjäl chans i första perioden men Tisell är med på noterna.

I första perioden diskuterades det flitigt med domaren. Nivån var stundtals riktigt låg och bägge lagen drabades av detta.

Skövde hittade en vägvinnande checking som stundtals satte Kristianstad på rejäla prov.

En av många täta kamper utmed sarjen.

Rooth har precis träffat stolpen. Klangen ringer fortfarande i öronen.

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.