1966

Kristianstad är seriesegrare - med två omgångar kvar!
[2011-12-07] Det blev vinst över gästande Kallinge/Ronneby. Dettta i en match som från första till sista minut var riktigt fartfylld. Båda lagen kämpade fullt ut och trots att Kristianstad i tredje perioden hade ledningen med 6-2 gav inte gästerna upp. De lyckades under matchens tre sista minuter hämta upp till 6-4 som blev slutresultat. 6-4 (2-1, 1-1, 3-2).

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Kristianstad tog tidigt kommandot och snurrade på rejält i Kallinges zon.

Gästerna var ordentligt taggade och visade matchen igenom att de inte tänkte vika sig frivilligt.

- Det är naturligtvis skönt att redan nu kunna titulera sig serievinnare, log tränare Mikael Tisell efter matchen, men vi kör fullt ut i de två resterande matcherna. Det handlar om att hålla trycket uppe och konservera formen på ett snyggt sätt.

Totalt sett över matchen var Kristianstad det dominerande laget. I mitten av andra tog Kallinge över delar av spelet men Kristianstads urladdning i inledningen av tredje blev spiken i kistan för gästerna. Dock ska Kallinge ha all heder av den kraftfulla upphämtningen de bjöd i matchens tre sista minuter.

Kallinge fick raskt till två reducerinmgsmål i slutet av tredje perioden och när det bara återstod 40 sekunder plockade de också ut sin målvakt. Kampen i Kristianstads zon blev stentuff men Waldehagen lyckades få till en kontring mot den tomma Kallingeburen, snöpligt nog drog han trissan i stolpen.

- Vi slappnade av lite väl mycket i vissa sekvenser, menar Tisell, men i både första och tredje perioden var vi det bättre laget. Kallinge är en tuff opch välspelande motsåndare som är väldigt starka offensivt. De har också en riktigt bra defensiv och det gör det dessto roligare att vi kunde göra så många mål idag. Flera av dem var riktigt snygga dessutom.

Ska vi välja ut ett favoritmål för aftonen måste det bli Jens Svenssons 5-2 i tredje perioden. Palmqvist fick en passning från Waldehagen och stående på offensiv blå har han sinnesnärvaro att se Jens Svensson helt omarkerad strax till höger om Kallinges kasse. Han drar iväg en stenhård passning ( vi uppfattade det absolut som ett slagskott mot mål) som stoppar klockrent på Svenssons klubba. Jens rappade därefter in pucken innan Kallinges målvakt ens hann med att fatta situationen.

Redan från första nedsläpp tog Kristianstad greppet om skeendet på banan. Resultatet lät inte heller vänta på sig. Efter ett par riktigt heta möjligheter i tung press kunde Mattias Pettersson till sist sätta 1-0 efter ett luftballonglikt skott som träffade en klubba framför kassen och lobbade sig över målvakten. En studs i målgården fick sedan pucken att fortsätta in bakom linjen. Ett lite snopået mål men ändå signifikativt efter Kristianstad tunga anfall.

Första perioden spelades i ett rasande tempo och båda lagen körde på för glatta livet. KRIF fick till ett par kontringar i Kristianstads press. 8.46 small det till igen när Pontus Palmqvist fläskade iväg ett rungande slagskott mot mål. Påpassligt framför kassen stod Joni Lindlöf och styrde in 2-0.

Kampen fortgick i ett mördande tempo genom hela resterande perioden och i en kontring, strax innan mitten av perioden, lyckades gästerna få till en reducering. Kristianstad hann inte riktigt med i spelvändningen och Tisell i kassen vinklade oturligt in skottet med stöten. Innan perioden var till ända hann Kristianstad med att missa två heta lägen och Kallinge bjöd på ett klingande stolpskott som så när hade hittat in i maskorna.

I inledningen av andra perioden fick Mylläri ett gyllene friläge att spä på KIKs ledning ytterligare men sköt dessvärre över. Istället drog Kristianstad på¨sig en utvisning men gästerna hade svårt att få till några riktigt vassa lägen.

Matchen spelades genomgående i ett tufft tempo. Trots detta bjöd båda lagen på ett gediget och allt som oftast publikfriande spel.

I femte spelminuten lyckades Jesper Wärvik skapa ett rent friläge men blev brutalt neddragen i skottögonblicket. Den straff han fick lägga gick dessvärre strax över ribban. Kanske hade han lite för dålig fart på benen vid straffläggningen.

Strax efter mitten i andra kom gästerna igen på ett imponerande sätt Tisell agerade räddare och när de också fick en man helt frispelad luktade det definitivt mål. skottet gick dessbättre klart över KIKs målribba och landade högt i planket. Bara minuterna senare svarade Kristianstad med ett liknande kontringsfriläge där Fredrik Hansson i ensamt majestät lyckades peta in trissan tätt intill höger stolpe. 3-1.

Kallinges upphämtning mattades dock inte av. Med bara 26 sekunder kvar av perioden kunde de följdriktigt också reducera till 3-2 efter en massiv insats i Kristianstads försvarszon.

Ibland är det tufft att som målvakt ha koll på spelet.

I tredje perioden inledde Victor Sundström med att på sedvanligt manér göra ett mer eller mindre omöjligt 4-2 mål. Ur en i det närmaste omöjlig vinkel lyckades han tråckla in ett lite slappt handledsskott mellan KRIFs målvakt och stolpen. Faktum är att det tog rätt så några sekunder innan han själv fattade att det blev mål.

6.46 kom så dagens snyggaste mål, som vi redan beskrivit, när Jens Svensson rappade in 5-2. Lagen bytte sedan ett par chanser med varandra och Kallinge valde att ta en time out. Det taktiska uppehållet gav gästerna energi men i ett numerärt överläge för Kristianstad kunde Seth Wikskal kasta in 6-2. Även detta mål var en delikatess som i mångt påminde om Jens Svenssons tidigare mål där en rapp passning skapade en hastig sidoförflyttning i spelet och wikskal kunde direktskotta i öppet mål.

Kallinge lät sig inte nedslås av denna delikatess utan brottade sig in i matchen igen. Inom loppet av en dryg minut reducerade de till både 6-3 och 6-4 men längre än så kom de aldrig. Kristianstads defensiva kvaliteter i slutet av matchen blev allt för stark. trots att de mer eller mindre bosatte sig i KIKs försvarszon.

Mattias Pettersson i envig vid sarjen. Den här brottningsmatchen slutade i partär (se bilden nedan).

Extra plus i kanten vill vi ge till Seth Wikskal som var ett energiknippe hela matchen. Även Pontus Palmqvist gör en kanonmatch, bland annat med sina två oerhört kompetenta assister. Vidare vill vi gärna höja Fredrik Hanssons, Marcus Waldehagens och Jens Svenssons insatser. Men det fanns naturligtvis många fler som lyfte sig den här kvällen. T ex var det riktigt kul att Sundström fick sätta ett nytt "konstmål".
Från första till sista spelminut var Kristianstad fast beslutna att redan idag bocka av seriesegern - ett gott adelsmärke för hela truppen.

Ytterligare plus i kanten ger vi för de båda klackarnas fantastiska bidrag till stämningen. Det var ett djädra drag på läktaren hela matchen, tack för det!

- Att vi redan idag kan stå som seriesegrare grundar sig i den starka upptakten vi bjöd på i inledningen av säsongen, rundar Tisell av. Då när det var betydligt mer nerv i spelet mäktade vi med att behålla kylan och att inte förivra oss. Och det är jag mycket glad för.