1966

Hemmaseger över gästande Karlskrona med 4-3
[2011-11-27] Efter en riktigt stark inledande period stod Kristianstad till sist som segrare i söndagens spännande hemmamatch mot gästande Karlskrona. Matchen slutar 4-3 (2-0, 1-1, 1-2).

Två lite olyckliga mål i tredje perioden höll på att kosta dagens seger men Kristianstads stabila försvar stod pall. Karlskrona provade mot slutet att ta ut sin målvakt men något resultat av detta blev det aldrig.

- Vi har fått ihop en lagmaskin i år där alla kör för varandra. Även om Karlskrona mot slutet idag kom i fatt i målprotokollet kan jag inte påstå att de var i närheten av någon kvittering, summerade KIKs tränare Mikael Tisell.

Johan Andersson blev för dagen tvåmålsskytt och de övriga två målen gjordes av Mattias Pettersson och Seth Wikskal.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Det var Kristianstad som tog greppet om den här matchen från början. Första perioden bjöd laget på ett mycket stabilt spel både framåt och bakåt. Gästerna hade inte någon egentlig möjlighet på hela perioden. Inte ens i numerärt överläge. Powerplay var förvisso inget som Kristianstad heller utnyttjade direkt.
'
Kristianstads första mål kom 13.21 när Mattias Pettersson framför Karlskronas målbur styrde in Daniel Eklunds skott. Dryga minuten senare small det till igen då Jens Svensson hittade Johan Andersson med en smörpass. Karlskronas keeper hann aldrig med i sidledsförflyttningen och Johans direktskott hängde snyggt i öppet mål.

I andra perioden kom Karlskrona igen på ett betydligt hårdare sätt och jobbade nu in sig i matchen. Kristianstad hann förvisso öka på till 3-0 i samband med en riktigt rörig sekvens framför gästernas målbur. Det där målet kom till genom ren vilja.

Halvvägs in i perioden var Karlskrona absolut med i leken och fick till ett par riktigt heta lägen. I powerplay kunde de också 11.46 skotta in 3-1 mellan benen på en skymd Tisell i KIK-kassen. Spelet böljade nu friskt fram och tillbaka och lagen bjöd båda på ytterligare några chanser som aldrig noterades i målprotokollet.

Karlskrona öppnade ttredje perioden med ett glödhett två-mot-en-läge. Dessbättre var avslutet rejält avslaget. Lagen betade sedan av vars en utvisning. Medan Kristianstad jobbade effektivt i powerplay lyckades de också få in en trissa i Karlskronas målbur. Glädjen var total men domaren godkände aldrig målet på grund av offside i målgården.

Starx efter mitten av perioden drog Seth Wikskal på sig en utvisning och denna förvaltade Karlöskrona på bästa sätt. Med bara fyra KIK-försvarare i egen zon (där en var utan klubba) lyckades inte Kristianstad att hålla emot. Karlskronas 3-2-skott från blå smet in via vänster stolpe.

Klockan stod på 13.01 Och gästerna var i det närmaste ifatt i målprotokollet. Seth Wikskal revancherade sig dock för den utvisning han ådragit sig när han frispelad av Fredrik Hansson i ensamt majestät överlistade Timo Leinonen och ökade på Kristianstads ledning till 4-2.

Med knappa fyra minuter kvar av ordinarie matchtid lyckades Karlskrona än en gång reducera. 4-3 var ett skott från blå där Tisell aldrig hann med i sidoförflyttningen.

18.29 tog gästerna en time-out och plockade här också ut sin målvakt i jakten på en kvittering men Kristianstads täta försvarsspel gav dem aldrig några ytor att jobba på.

- Sett över hela matchen tycker jag att vi gör en riktigt bra inledande period men sedan kom Karlskrona i andra. Spelmässigt kan både vi och KHK förbättra oss ytterligare. Även om vi leder serien är vi totalt sett inte helt nöjda med vårt spel. Vi har vissa stycken som behöver spetsas till ytterligare och det är det som vi fokuserar på nu under de kvarvarande matcherna fram till jul.

- Det som dock är positivt är att vi hela tiden lyft oss när vi mött moståndare över strecket och efter jul lär det bli betydligt fler matcher av den kalibern. Förhoppningsvis hinner vi också med att ta en liten titt på våra kommande motståndare. Det är åtminstone min abition.

Extra plus i kanten lägger vi för förstalinen som spelade riktigt vasst. Likaså visade Wiksal goda nerver när han på egen hand satte 4-2 och som vanligt var Kristianstads försvar bergsäkert. De mål Karlskrona fick till var i alla fall vid två tillfällen resultatet av lite olyckliga omständigheter där Karlskrona var skickliga på att förvalta sina lägen.