Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Straffdrama avslutades med seger mot gästande Nybro
[2011-10-19] KIK vann till slut på straffar, målskytten Mattias Petterson gick in och avgjorde direkt och blev också den ende målgöraren i kvällens straffdrama.

- 1-0 är ingen ledning i hockey, konstaterar Kristianstanstads tränare Mikael Tisell efter slutsignalen, när man som vi släpper in bara ett mål per match hade det varit extra bra om vi haft någon som kunde sprätta in några framåt. Idag saknades det absolut inga chanser till det men dessvärre förvaltar vi lägena lite dåligt. Sett till chanserna i matchen var vi faktiskt ett strå vassare idag.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Första perioden inledde KIK de första fem minuterna i ett högt tempo, tryckte bak Nybro rejält i egen zon. Möjlighet efter möjlighet radades upp. Nybro kommer därefter bra in i matchen med en del bra möjligheter.

Matchens första utvisning drabbade KIKs Eklund. Nybro får till några chanser men KIK reder ut det utan några större problem. Precis när Eklund kommer ut fiskar KIK till sig pucken och Jensa drar till en perfekt pass fram till Waldehagen. Med bra fart på skridskorna blir det en en mot en situation. Waldehagen drar iväg ett slagskott som går tätt intill vänstra krysset. Ingen utdelning den gången, men det var snyggt.

KIK tog där efter över spelet och radar upp målchans på målchans. Vid 16.50 kommer Johan Andersson fri men blir rejält nerdragen och ordnar ett powerplay för KIK. Publiken skriker straff och jag kan inte annat än att hålla med.

I powerplay ligger KIK på som iglar. Pressen blir till slut en klockren pass, bakifrån målet, fram till Lindlöf som lugnt drog iväg pucken. Skottet klingade i stolpen, tyvärr. Givetvis i samarbete med vår kära Jensa. Nybro klarade till slut av sitt boxplay med nöd och neppe.

Det hände inte mycket mer än så i första och man kan sammanfatta perioden genom att säga att KIK tog täten. Man ger sig inte och är hela tiden hungriga på mer. Det ska dock tilläggas att Nybro inte var helt ofarliga.

Andra periodens första minuter drog igång precis som den första i ett bra tempo men med mer och mer hafsigt spel. Varken Nybros eller KIKs spel stämmer riktigt idag och det blir inte många minnesvärda chanser.

9.48 får Nybro 2 min utvisning för "puck out". Inte mycket som hände där. Nybro spelade exceptionellt i boxplay och lät inte KIK få iväg många skott. Bara sekunderna efter får båda lagen vars sin utvisning, 4 mot 4. KIK spände bågen och var vid flertalet tillfällen riktigt att spräcka Marcus Lundells nolla. Nybro tvingades ta en utvisning. KIK hängde kvar länge i Nybros zon men inte förrän sekunderna efter utvisningen blir Eklund frispelad av Rooth och Persson. Han slänger äntligen, äntligen, äntligen in pucken till 1-0, klockan stannade på 16.30.

Andra perioden såg ut ungefär som den första. Det blev mycket harvande i spelet och kamp om pucken så chanserna uteblev nästan helt. Nybro tog sig några snäpp upp efter KIKs mål men med den knappa tid som var kvar lyckades KIK hålla undan.

Tredje perioden drar igång med lite härliga möjligheter för KIK, inte alls långt ifrån att utöka ledningen. 10.30 drabbades KIK av ett lagstraff, 6 man på banan. Nu luktade det kvittering. Friläge för Nybro och Tisell gjorde en riktig NHL-räddning i plockhandsken. Nybro pressade på bra men KIK slog hela tiden ifrån sig och inget mål där inte. Nybro hade definitivt inte lagt sig och pressen fortsatte med full kapacitet.

15.57 kvitterar Nybro genom Jonny Ågren (David Algulin, Marcus Kvillner). KIK kämpade på bra efter målet och alle man framåt var det enda som gällde. Riktigt många dörrar öppnades och KIK var hela tiden centimetrar från att trycka dit 2-1. Men med slutresultat 1-1 blev det förlängning.

- Killen som gör Nybros mål gör det riktigt bra, det är inget att säga om det, men samtidigt är jag egentligen inte särskilt orolig. Joni hade ett par riktigt bra chanser idag och med tanke på att han i princip missat stora delar av vår försäsong känns det verklligen som att det kommer fixa till sig framöver.

Övertiden var i stort sett bara KIKs medan Nybro drog på sig en utvsining och tvingades ta time-out för att samla ihop laget, detta när klockan stod på 3.23. KIK, med hård press, får till några bra skott men Nybros målvakt var inte annat än stabil denna afton. Minuterna tickade och straffar skulle avgöra.

KIK tog välförtjänta 2 poäng ikväll även om matchen var lite seg emellanåt från båda lag. KIK kom aldrig direkt upp i den standard de brukar ligga på men att det slutade på detta vis var på inget vis orättvist. Marcus Lundell i Nybromålet fick priset för Nybros bästa spelare.

- I så här pass jämna matcher är det enormt viktigt att man kan ta vara på de öppningar som ges, menar Tisell, den senaste veckan har varit tuff för alla lag, med fyra matcher på åtta dagar är det självklart att det sätter sina spår. Men samtidigt är det samma läge som för alla lag i serien. Idag var vi lite för dåliga på att utnyttja våra heta lägen men vi komer igen.

Straffar
NYB David Algulin - Miss
KIK Mattias Pettersson - 1-0
NYB Jonny Ågren - Miss
KIK Daniel Eklund - Miss
NYB Ludvig Rantanen - Miss

1-0 Daniel Eklund (Peter Rooth, Erik Persson)
1-1 Jonny Ågren (David Algulin, Marcus Kvillner)
2-1 Mattias Pettersson (straffslag)

Skott: (7-8, 9-5, 8-8, 3-0)

Henrik Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.