Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Komfortabel seger där KIK dominerade i tre perioder
[2011-10-05] Onsdagens hemmamatch mot gästande Kungälv blev säsongens första där Kristianstad dominerade från start till mål och en fantastisk upprättelse för söndagens skröpliga insats. Matchen slutar 5-0 (4-0, 0-0, 1-0).

- Det var riktigt skönt att vi kunde följa vår strategi så bra som vi lyckades idag, summerade tränare Mikael Tisell efter slutsignalen. Vår intention var att inte bjuda på något och konsekvent lägga pucken bakom deras backar och det fungerade klockrent, framför allt i första perioden. Detta gjorde också att vi med en släpande tredjeman fick till flera riktigt snygga mål.

Bäst för dagen gick lagets andrafemma med Wikskal, Sundström, Hansson, Mylläri och Palmqvist. En formation som under flera matcher skapat situationer utan riktigt effektiva resultat men idag gick proppen ur ordentligt.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Gästerna öppnade stenhårt och pressade på under första periodens första 45 sekunder men Kristianstad höll ut och tog sedan över matchbilden totalt.

Wikskal öppnade kanonaden efter drygt 2 minuter med ett rappt skott som var nära att slinka in men det blev en styrning som startade målkavalkaden. I nionde spelminuten vräkte Robin Karlsson iväg ett skott som Sundström kunde styra in på tennis. 2-0 kom dryga tre minuter senare när Kristianstad i ett mycket vackert framspel friställde Jesper Wärvik som resultatinriktat satte trissan i nätet bakom Kungälvs målvakt.

Kristianstad hade total koll på läget och dryga två minuter senare var det dags för 3-0 där Wikskal, från bakom kassen, hittade Fredrik Hansson som helt omarkerad i slottet kunde överlista Kungälvskeepern. Klockan stod på 14.55 och tolv sekunder senare satt 4-0 som ett brev på posten. Detta efter en rapp kontring där Mattias Pettersson snyggt frispelad av Jesper wärvik i hög fart kunde lätta in pucken.

Efter 4-0 valde Kungälv att ta time out och lyckades sedan hålla emot ända till första periodvisslan.

- Även om vi bortsett från en tre fyra minuter i andra perioden hade bra koll blev utdelningen mager där. Vi hade ett par powerplay som borde resulterat i att vi kunnat döda matchen mycket tidigare men så kan det bli. Med fyra mål i ryggen fick man naturligtvis en rätt skön trygghet inför tredje även om det inte på långa vägar varr klart, menade Tisell, se bara i går där HV vände ett betydligt tuffare underläge till sger. Men när vi kunde sätta femman i slutperioden kändes det rätt klart.

I andra perioden fick Kungälv ett par heta gratischanser mellan 2:a och 6:e spelminuten när Kristianstad släppte lite på skärpan. Men de få minuter som Kungälv fick regera kunde Kristianstad ändå reda ut på ett bra sätt.

Gästerna drog på sig flera utvisningar och Kristianstad hade stundtals riktigt bra tryck i offensiv zon men några mål blev det aldrig. Sundström hade ett giftigt läge som dessvärre rann ut i sanden och under den minut Kristianstad tvingades spela fyra mot fem hade Kungälv svårt att få till det framåt.

Tredje perioden präglades av en hel del ragga och röj vilket fick spelet att bölja kraftigt. Det var dock Kristianstad som stod för de hetaste chanserna. Frustrationen hos gästerna gav också upphov till stundtals hätska toner på isen.

Mitt i tredje perioden punkterade Kristianstad händelseförloppet då Jester Wärvik tryckte in 5-0, snyggt assisterad av Jens Svensson från bakom förlängda mållinjen. Eklund som bara sekunderna innan kom direkt från utvisningsbåset var upphovet till att Kristianstad lyckades pressa kvar pucken i offensiv zon.

Tisell fick hålla nollan och detta tillskriver vi gärna Kristianstads backlinje som för dagen gjorde ännu en kanoninsats. Diciplinerat och säkert höll de Kungälv på behörigt avstånd genom samtliga tre perioder.

Det är också kul att se att andrafemman äntligen hittat väget till mål. Under de fem tidigare matcherna har de visat upp ett fyndigt och chansskapande spel men siktet har inte riktigt varit rätt inställt, det var det idag.

Nu ska det bli riktigt spännande att se fredagens kommande match på hemmaplan mot Kallinge-Ronneby, nykomlingen som i onsdagens omgång pryglade upp Pantern efter noter.

Lite bilder från matchen

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.