1966

Vinst mot KHK, 2-1 efter straffar
[2011-09-28] Efter en riktigt trevlig och förbenat jämn match var det till sist Kristianstad som tog hem vinsten efter seger på straffar.

Onsdagens hemmamatch mot gästande Karlskrona blev både välspelad, underhållande och så jämn som det bara kan vara när två likvärdiga lag mäter sina krafter. På sätt och vis kom det att bli en match mellan de båda lagens målvakter som båda visade kanonform.

Med 0-0 efter två spelade perioder kan man kanske tro att matchen inte bjudit på några större höjdpunkter men saningen är att det var precis tvärt om.
Tempot var högt genom samtliga perioder och de båda lagen växlade mellan att pressa varandra ner i egen zon.

Matchprotokoller hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Filmbilder från matchen hittar du HÄR på Youtube

- Jag är väldigt glad åt att det blev seger idag, menade tränare Mikael Tisell efter slutsignalen, framför allt tycker jag att vi lyft oss framåt och skapade idag mer. Samtidigt har vi utvecklats bakåt och bjöd inte på lika mycket som förra gången vi möttes.

- Vi hade några nycklar med oss in i matchen. Dels att spotta upp oss ytterligare i boxplay men också vara mer disktinkta i deras forcheck och det tycker jag att vi mäkta med på ett bra sätt. Stundtals var vi pressade men kunde hela tiden jobba oss ur detta med ett enkelt spel. När det gäller vårt boxplay fick vi dessutom tidigt ett positivt besked i matchen.

Det var gästerna som till en början tog spelkommandott då Kristianstad i inledningen drabbades av en utvisning.

- Första perioden blev lite väl ryckig för vår del, menar Tisell, framför allt med tanke på utvisningarna.

Trots den ryckiga öppningen hade Kristianstad förmågan att hålla sig kvar i matchen och precis som Karlskrona bjöd de på ett par riktigt heta möjligheter. Bergkvists läge i mitten av perioden var Kristianstads hetaste. Karlskronas dito bara sekunderna tidigare plockade Tisell d y på ett makalöst sätt.

Gästerna öppnade även andra perioden med ett mer spelmässigt övertag men efter en ca 6-7 minuter var Kristianstad absolut med på noterna. Medan andra perioden rullade på, turades de båda om att pressa i sina respektive offensiva zoner. I samband med andra pausvilan stod det dock ännu 0-0 på resultattavlan.

I tredje perioden var det Kristianstad som öppnade starkast men i likhet med de tidigare perioderna var kampmoralen hög i bägge lagen. Karlskrona bjöd på ett stolpskott som Kristianstad i nionde minuten kunde replikera genom ett rungande slagskott från Erik Perssons bössa soim rasslade ordentligt i nätet (1-0). När Kristianstad sedan fick ett numerärt överläge och t o m en knapp havminut i spel fem mot tre trodde vi att även tvåan skulle fylla på i protokollet. Av detta blev dock intet. Karlskrona försvarade sig på ett starkt sätt.

15.26 kunde Karlskrona sedan kvittera genom en riktigt vass individuell spelarprestation. 1-1 stod sig perioden ut och spänningen höll i sig på ett myckt påtagligt sätt.

I förlängningen fick KIK ett gyllen läge att under två minuter spela fyra mot tre men även denna gång lyckades Karlskrona hålla undan.

Under den efterföljande straffomgången var det bara Kristianstads Daniel Eklund som lyckades överlista sin målvaktsmotståndare och med denna insats såg han till att Kristianstad plockade kvällens bonuspoäng.

- Det var den starka laginsatsen som gav oss poängen idag, menar Tisell, där alla jobbade stenhårt över 60 minuter. Ser vi till de matcher vi i höst spelat mot Karlskrona var denna definitivt den bästa. När vi kan spela så här koncentrerat och uppträder med grym diciplin är vi väldigt svårslagna. Även idag var vårt defensiva spel riktigt bra.

Ett par bilder från matchen

I två av Kristianstads fyra matcher har Daniel Eklund agerat matchhjälte. Idag kom avgörandet först på straffar.

Det var mycket kamp i matchen och ofta tätt runt de båda kassarna.