1966

Stabil bortaseger mot Nybro
[2011-09-21] Kristianstad vann onsdagens bortamatch med 1-3 (0-0, 1-1, 0-2) och precis som i de tidigare matcherna på säsongen var laget grymt stabilt i tredjeperioden.

Efter en trevande inledning utförd i raskt tempo drog matchen igång ordentligt i andra perioden och bägge lagen fick målkänning. När Kristianstad sedan för andra gången i matchen tog ledningen (6.17 in i tredje) tog de ett stadigt grepp om matchen och trots att hemalaget brottades starkt kunde Kristianstad istället öka på ledningen ytterligare, detta i tom målbur.

En riktigt skön seger där Mattias Pettersson utmärkte sig lite extra vid KIKs 1-2-mål. Frispelad av Gustafsson och Waldehagen gjorde han processen kort med hela Nybros försvar. En riktigt stark soloprestation.

- Det som glädjer mig extra idag är att alla är skärpta i 60 minuter, strålar tränare Mikael Tisell, vi spelade enkelt mot deras forchecking och höll diciplinen hela matchen. Det innebar att vi egentligen aldrig försatte oss i några större svårigheter. En riktigt stark laginsats helt enkelt.

Matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

- Segern grundade sig i ett grymt bra försvars- och tillika målvaktsspel, menade assisterande tränare Jonas Svensson efter matchen, även framåt jobbade vi hårt idag och totalen resulterade i ett mycket stabilt framträdande över hela linjen.

- Försvarsspelet var bra, mycket bra, konstaterar Tisell.

Efter den jämna och temposnabba första perioden var det Kristianstad som tog tag i taktpinen. 1-0 kom tidigt i andra när Lindlöf och Svensson hittade en helt ren Bergkvist på högerkanten. Kristianstad behöll greppet men ett par olustiga utvisningar öppnade för hemmalaget som inte var sena att kvittera. De båda utvisningarna fick Kristianstad att falla tillbaka en aning men trots att Nybro fick energi av utdelning i målprotokolet fortsatte Kristianstad med sitt starka försvar. Nybro vann skottstatistiken i perioden men Tisell i kassen visade upp ett fantastiskt lugn.

I tredje perioden steg Mattias Pettersson fram som en matchvinnare. Snygt framspelad lurade han upp merparten av Nybroförsvaret på läktaren och kunde i ensamt majestät även överlista Nybros målvakt. Mattias stod för kvällens starkaste soloprestation.

- När Mattias satte 1-2 kändes det tydligt att vi hade matchen i vår hand, berättar Jonas Svensson, Efter halva tredje bjöd vi inte Nybro på något. Försvaret var på toppnivå och Victor i målet gjorde en riktigt vass insats. Det målet han fick släppa var absolut inget han kunde göra något åt. Pucken skarvades via en KIK-försvarare och var i princip otagbart.

Kristianstads tränarduo var inte direkt sugna på att lyfta någon särskild spelare efter slutsignalen.

- Visst var det en och annan individuell prestation som lyfte oss lite extra, menar Tisell, men idag har vi många riktigt bra spelare på isen. Hela laget följde de intentioner vi satt upp från början och då är vi riktigt bra som lagmaskin.

Hemsidan har dock inga problem med att lyfta några insatser. Petterssons målraid förtjänar ett extra plus liksom Waldehagens säkerhet som passningsleverantör. Idag gör han också KIKs sista mål i tom bur. Palmqvist gjorde riktigt bra ifrån sig liksom ett flertal andra. Frågan är om Kristianstad någonsin varit på så jämnt hög nivå, rätta mig gärna om jag har fel!

Med onsdagens bortamatch har Kristianstad två stabila segrar i bagaget då det på söndag är dags för ännu en bortamatch, då mot Halmstad. Ett Halmstad som i dagens omgång visade upp ett vägvinnande spel då de slog Mörrum på bortaplan. Det ska bli riktigt spännande att följa den drabbningen.