1966

Tre poäng i premiären - Daniel Eklund tvåmålsskytt
[2011-09-18] Kristianstad besegrade gästande Mörrum i söndagens seriepremiär med 2-1 (0-0, 2-0, 0-1). Detta i en riktigt jämn match där Kristianstad gjorde ett rejält ryck i andra perioden.

- Mörrum var precis så bra som jag hade förväntat mig, sade tränare Mikael Tisell efter slutsignalen, de körde på stenhårt från början och hade ett litet teoretiskt övertag som vi lyckades bryta ner en bit in i andra.

Kristianstad tog rättvist ledningen i matchen när Daniel Eklund tryckte in 1-0 efter Waldehagens grymt tjusiga förarbete. Eklund stod även för KIKs andra mål i matchen. Också vid denna strut assisterade Waldehagen. Mot slutet av andra perioden var KIK riktigt nära att även sätta 3-0 men marginalerna vile inte riktigt befinna sig på rätt sida.

Tredje perioden blev en kamporienterad historia där båda lagen brottades för att få till det framåt. Mörrum reducerade efter en fin individuell prestation till 2-1.

- Över lag tycker jag kanske att det var mer kamp än skönspel idag, menar Tisell, men det var en typisk premiärmatch och det där med finliret räknar jag med att vi etablerar efter hand som matcherna kommer nu.

Söndagens premiärmatch blev en riktigt trevlig match att se på. Det var mycket kamp och jämnt skägg mellan lagen. Kristianstads utdelning i andra perioden blev avgörande för slutresultatet men sett över tre perioder kunde det sett väldigt annorlunda ut om gästerna fått utdelning på sina chanser i första perioden.

- Om det är något vi visat upp under våra träningsmatcehr så är det just att vi kan vända ett underläge till vår egen fördel, konstaterar Tisell, så om nu Mörrum hade fått utdelning i första är jag övertygad onm att vi hade redat ut det på bästa sätt.

I första perioden hade båda lagen ett par, tre riktigt glödheta chanser men närmare än klingande stolpskott kom ingen.

I inledningen av andra perioden jobbade Kristianstad sig till ett spelmässigt övertag som också resulterade i två ledningsmål där Eklund var sist på trissan vid bägge tillfällena. 2-0 blev till efter en kontring där Kristianstad kom två mot en in i Mörrums zon. Istället för att passa valde Eklund att skjuta själv och det visade sig vara väldigt lyckosamt. I slutet av andra räknade vi in tre helt öppna lägen för Kristianstad där ett mål egentligen borde varit den logiska effekten men tyvärr blev avsluten inte riktigt så bra som man kan önska. Mylläri hade ett öppet mål. Vid ett anfall hade Kristianstad en puck som gled utmed mållinjen utan att trilla in och Wikskal, Sundström och hansson hade strax innan andra pausvilan ett jätteläge när de skapade en närmast identisk kontring med den som tidigare blev till 2-0 men istället för att skicka puckne mot mål överarbetade de lite och chansen gick helt om intet.

I tredje perioden böljade spelet friskt och när Mörrum in kraft av sitt reduceringsmål fick lite extra energi blev det plötsligt riktigt spänande. Spänningen höll i sig till slutsignal så gjorde också KIKs ledning. Mörrum provade under de sista 15 sekunderna ersätta sin målvakt till förmån för ytterligare en utespelare men Kristianstad kunde effektivt avvärja den pressen.

1.357 betalande såg matchen på plats och det betraktar vi som en helt godkänd siffra. Mörrums hejarklack var den del av publiken som hördes mest och de bidrog på ett bra sätt till den fina stämningen. Matchen som sådan var riktigt underhållande och det som imponerade mest var Kristianstads lugna attityd på banan. Ingen förivrade sig och hela laget andades lugn och tillförsikt.

Med tre poäng i premiären har Krtistianstad nu fått den inledning som laget önskade.