1966

KIK - Helsingborgs HC slutade tillslut 4-2
[2011-08-12] Säsongspremiär med en trevlig överraskning med så pass mycket folk på läktarna. Den ena sittplatsläktaren är dock avstängd men vad gör det när den andra sidan nästan är fullsatt. Klacken är också med på ett hörn och förgyller denna afton.

En match där Kristianstad divisionsmässigt är favoriten men samtidigt två lag på lika villkor. Vad har försäsongen gjort för spelarna? HHC öppnar bra med lite chanser och ett bra passningsspel, likaså KIK men något farligare chanser. Matchen svänger lite fram och tillbaka och första utvisningen drabbar HHC tiden 7.08, efter hårt pressat spel i KIKs zon. KIK trycker på bra och får till en del farliga möjligheter men HHC är starka och reder ut det bra. 11.00 tar Peter Rooth plats i utvisningsbåset efter en tripping. HHC får några bra lägen men KIK reder också ut sitt boxplay.

13.37 gör KIK 1-0 efter en härlig kontring av Mikael Larsson assisterad Jesper Wärvik. Micke kommer på höger sida med en back mellan honom och målvakten och lägger lätt in den i nedre vänstra hörnet. HHC är inte långt efter och bara 48 sekunder senare, tiden 14.25 kvitterar dom genom någon slags av gröt framför mål.

Så här långt in i första perioden så kan man säga att HHC har förtjänat en plats i division 1. Inte långt efter, närmare bestämt 18.20 gör HHC 1-2. En puck som kommer från HHCs zon ner i KIKs högra sarghörn och hittar Linus Molin som snabbt slänger in pucken mot mål. Där står Anton Svenson och enkelt kan göra mål.

Man kan inte säga annat än att en bortaledning efter första perioden är rättvis. KIK känns lite sega i benen och får inte riktigt till dom där heta chanserna.

Andra perioden drar igång som den första med lite härligt hawaii-spel. Lite gruff i HHCs zon vilket resulterar till en bortautvisning tiden 2.06. KIK kommer in och kan ställa upp ordentligt i HHCs zon efter ca 1 min och med tolv sekunder kvar av utvisning så drar Pontus Palmqvist till ett rejält slagsskott som letar sig upp mot nättaket bakom HHCs målvakt Johan Nilsen. 2-2 på tavlan tiden 3.54.

Efter tio minuters avbrott drar spelet igång igen med många fina chanser för HHC. Dom har ett säkert spel som ställer till oreda i KIKs zon. 7.07 drabbas vi av en dubbelutvisning, Fredrik Hansson för KIK och Jesper Hillding för HHC. Inte mycket till händelser under dessa två minuter.

Efter halva matchen spelad byter KIK enligt plan målvakt till nyförvärvet för säsongen, Victor Tisell. Han får direkt ta del av matchens action när spelet samtidigt trappas upp en pinne, klacken skriker lite högre, lite hårdare musik och någon som skriker domarj*vel på läktaren. Action vill vi ha!

KIK klarar av ännu ett powerplay förutom den där incidenten på KIKs mållinje, men med lite om och men så gick den aldrig över. Minuterna senare, tiden 17.12 gör HHC ett offside-mål men ack så vackert.

Andra perioden ser lite bättre ut med lite längre och vassa passningar. Målchanserna blir allt fler och farligare. Så det går i rätt riktning i alla fall.

HHC börjar tredje effektivt och Martin Signal för KIK drar på sig en hakningutvisning. KIK ligger högt upp och stöter och gör det svårt för HHC att avancera i sitt powerplay, KIK reder därför ut det på bästa sätt. 7.13 står klockan på och det är dags för ett powerplay för KIK, denna gången också en hackning från HHC. KIK pressar för fullt, härligt spel och flertalet skott. KIK håller sig i HHC zon nästan hela utvisningen men lyckas fumla ut den de sista sekunderna. Bara några sekunder efter utvisningen så lyckas KIK få in pucken i mål, tiden 9.34, 3-2 gjort utav Viktor Sundström. Nu börjar det hetta till riktigt rejält och ännu en HHC spelare ut i utvisningsbåset. Halva tredje perioden är kvar, mycket kan hända men KIK håller pressen och är puckförarna.

HHC tar timeout, vilket inte har synts på planen. 4-2 utökat tiden 13.47 från ett dragskott precis innanför blålinjen. KIK ökar takten och HHC har svårt att hänga med, lite slarvfel och KIK får chans efter chans. HHC har dock inte gett sig än med en minut kvar av matchen. HHC avslutar matchen med uttagen målvakt, inte långt ifrån ett reduceringsmål men denna gång så klarar KIK det.

En tredje period som helt klart gick åt KIKs favör. HHC hängde med bra ett tag men sen tog KIK över spelet totalt. En rättvis seger kändes det som i sista perioden men över lag så var HHC med både i skridskoåkning och i spelet ett bra tag men lyckades inte hålla tempot uppe den sista halvan av tredje.

Resultat: 4-2 (1-2, 1-0, 2-0)
Skottstatistik: (11-10, X-X, X-X)