1966

Förlust efter sex och en halv period
[2011-03-04] Kristianstad förlorade torsdagens stentuffa bortamatch mot Karlskrona. Matchen slutar 3 - 2 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0).

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Sett över hela matchen startade Kristianstad hetast. Karlskrona kom dock tilbaka och kunde också ta ledningen. I den spelmässigt jämna andra perioden kvitterade Kristianstad men hemmalaget kunde med bara en dryg mint kvar till andra pausvila ta ledningen igen.

I tredje perioden tog Karlskrona mer och mer över men det enda målet i preioden blev Kristianstads när Jannik Karvinen med bara sju sekunder kvar av ordinarie tid lyckades kvittera till 2-2.

Den här kvitteringen blev inledningen till tre och en halv perioder i förlängning där hemmalaget til sist lyckades peta in segermålet.

Den här matchen kunde slutat åt vilket håll som helst. Det var två kämpande lag som brottades till sista svettdroppen. Mot slutet var farten trots de många perioderna riktigt hyfsad. Dock var hawaiitendenserna ordentligt framträdande.

Kristianstad har varit med om långa matcher förr. 1995 spelade laget playoff mot ettan och avgörandet mot Olofström kom först efter drygt sju spelade perioder. Då var det Världens längsta hockleymatch och Kristianstad stod som segrare. Torsdagens drabbning mot Karlskrona varade inte riktigt lika länge och inte heller lyckades laget ta hem segern, men på lördag är det returmatch i Kristianstads Ishall och revanchlustan är på topp.

Kristianstads urladdning i inledningen av matchen resulterade dessvärre inte i några mål. Istället var det hemmalaget som kunde gå till ledning i numerärt överläge. Kristianstad hade två man på botbänken och Karlskrona satte stenhård press.

Kristianstad fick förvisso en liknande situation i slutet av andra perioden där även de fick spela fem mot tre, dryga en och en halv minut som avslutade andra och inledde tredje perioden men resultatet var tyvär magert.

Hemmalagets övertag i tredje perioden var markant men Kristianstad orkade stå emot och när det bara återstod några sekunder av ordinarie matchtid lyckades KIK etablera sig ordentligt i offensiv zon. Röran framför Karlskronas målvakt var total och Bengtsson lämnade kassen till förmån för ytterligare en utespelare. Greppet gav resultat när Karvinen kunde styra in ett rappt skott från blå.

Karlskronapubliken hade i det här läget redan räknat in en klar seger men istället blev det förlängning. En förlängning som varade i tre och en halv period. 09.08 in i sjunde perioden satte Emil Lundquist Karlskrona segermål efter att ha snappat upp en förlupen passning från Kristianstadsförsvaret.

- När man spelar så här pass många perioder är det till sist tillfälligheter som avgör, menade tränare Per Ljusteräng efter matchen, de berömda marginalerna spelade en stor roll idag. Men vi fokuserar på det som var postivt, att vi pressade Karlskrona ända in i det sista. Nu får vi samla oss och vända på steken - på hemmaplan.

Matchen kunde sha slutat hur som helst. Mot slutet gick båda lagen på näna och vid sidan om satt vi bara och väntade på det misstag som skulle bli avgörande. Den här gången var det Karlskrona som drog det längsta strået.

- Vi hade våra möjligheter men tog inte riktigt vara på dem, menar Ljusteräng, annars tycker jag att vi genomförde matchen med bra fokus och alla jobbade och gjorde sitt yttersta. Fram till och med femte perioden tycker jag också att vi hade bra fart men på slutet var det tungt för oss, ja det var det naturligtvis även för Karlskrona.

Bäst för dagen, i Kristianstad, var Emil Flodqvist.

- Jag vi poängtera att alla gjorde en helgjuten insats idag men Flodqvist höjde sig absolut över mängden. Lite synd bara att han fick bära lite av hundhuvudet vid Karskronas 3-2-mål. Det var han inte riktigt värd.

- Det är bara att bryta ihop och komma igen. Man brukar ju säga att det är OK att förlora på bortaplan om man bara vinner hemma så det är väl det vi får rikta in oss på. Nu tar vi med oss det positiva och laddar för returen på lördag.