A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

En i det närmaste osannolik seger för Kristianstad
[2011-02-02] Efter två bra perioder men med riktigt dåliga avslut och en nästan osannolik upphämtning i tredje vinner Kristianstad onsdagens hemmamatch mot gästande Mariestad. Matchen slutar 5-3 (1-1, 1-2, 3-0). KIKs sista mål lade Jens Svensson i tom kasse.

Du hittar det digitala matchprotokollet HÄR på stats.swehockey.se

Om vi ska summera onsdagens hemmaseger var det tre viktiga beståndsdelar som blev avgörande. Julius Bergkvists energiska inhopp i tredje perioden som fick hela laget med sig, Jens Svenssons Hat Trick och nykomlingen Robin Karlssons fullständigt osannolika "biljardmål" i tredje perioden.

Det där målet lär inte lätt bli att göra en gång till. Efter vunnen tekning fick Karlsson till ett skott som landade högt i Mariestads kortsarj. Puckens studsade därefter över gästernas ribba, träffade målvaktens ryggtavla och droppade helt sonika in över mållinjen. Målet kom 12.59 i i tredje perioden och innebar kvittering till 3-3 och plötsligt var Kristianstad med på noterna igen efter en olustigt tung öppning i tredje perioden.

- Egentligen tycker jag att vi var värda minst en poäng idag, analyserade Mariestads tränare Dennis Ström, vi gör en riktigt bra match och spelar spelar bra hockey i 55 minuter men så gör vi några små individuella misstag och då blir det tillfälligheter som avgör.

- Det var lite synd för vi gör spelmässigt en riktigt bra match idag, fortsätter Ström, alla tar jobbet och bjuder på en riktigt frejdig och positiv hockey med mycket skridskor och hjärta. Och faktum är att vi var väldigt förvånade att inte Kristianstad körde på från början som vi hade förväntat oss.

- Det här var en viktig seger för oss, menade KIKs tränare Per Ljusteräng efter matchen, framför allt som jag tycker att vi öppnade med en riktigt rutten insats i första perioden men samtidigt hade moral nog att aldrig ge upp och jobba oss till en vinst.

- Det Mariestad vi mötte idag var betydligt starkare än när vi senast drabbade samman, konstaterar Ljusteräng, och kanske hade vi lite orutinerat räknat in poängen redan innan matchen började. Det kan förmodligen vara en förklaring till varför vi inte riktigt var på hugget och med i matchen från början.

- I andra perioden jobbade vi betydligt bättre men tvingades trots det gå till pausvila i underläge.

- Vi har sju spelare på skadelistan och den här matchen är den första som vi spelar med bara tre kedjor och har naturligtvis en viss betydelse för vår lite skrala insats men samtidigt är jag full av beundran för hur killarna sliter i slutet av matchen. Visst vi hade lite flyt men det är sådant som man jobbar sig till. Vi pressar och stressar och det sätter ofta lite myror i huvudet på motståndarna. Att vi sedan får till en kvittering på det sätt som vi fick gör naturligtvis sitt till för att rubba moståndarna på det mentala planet. Vi gör ingen av våra bättre matcher men moraliskt gör vi en kämpainsats.Tre spelare fick för dagen riktigt goda vitsord från KIKs lagledning.

- Först och främst vill jag berömma Julius Begrkvists insats, berättar Ljusteräng utan hans energistarka inhopp hade vi aldrig vunnit den här matchen. Han jobbade på ett sätt som gjorde att både Jens Svensson och Jannik Karvinen kom igång ordentligt.

- Vidare gör Jens Svensson en riktigt stabil insats. Tre mål är alltid tre mål och det känns riktigt skönt att vårt målskytte släppt ordentligt. Gör man fem mål i en match är det så mycket enklare att vinna.

- Även Robin Karlsson ska ha Med Beröm Godkänt idag för sin insats. I övrigt tycker jag att killarna har en del mer att bevisa. Vi jobbade bra idag när vi ägde pucken och anföll men så fort vi tappade trissan är vi inte riktigt här och nu och det håller inte i längden.

Första perioden var riktigt jämn spelmässigt. Räknar vi heta möjligheter var det dock Kristianstad som bjöd på de vassaste chanserna men avsluten var verkligen utan udd. Dessto effektivare var gästerna som tidigt tog ledningen i en synnerligen tilltrasslad situation framför Bengtsson i KIK-kassen.

Kristianstad bjöd sedan på ett drömläge, två mot en, som rann helt ut i sanden men i den efterföljande kampen i mittzon blev plötsligt Jens Svensson helt frispelad och i ensamt majestät kunde han kyligt "isa in" 1-1.

Kristianstad hade ytterligare två riktigt vassa chanser i perioden men som sagt avsluten var inte alls av den kalibern som krävs.

I inledningen av andra perioden drabbades Kristianstad av en utvisning och gästerna pressade offensivt. Medan Kristianstad jobbade starkt för att undvika ett baklängesmål fumlade plötsligt Mariestad på offensiv blå. Mikael Larsson snappade upp pucken och begav sig ut på en kontringsräd. Med sig på högra flanken hade han Adrian Ekström som obemärkt hittade en strategisk position strax utanför Mariestads målbur. Mikaels passning satt som ett spett och helt omarkerad kunde Ekström raka in 2-1 till Kristianstad i numerärt underläge.

Men säg den glädje som varar. I det efterföljande bytet kunde gästerna ta vara på sitt powerplay och en kraftigt skymd Bengtsson i målet missade helt det rappa handledsskottet från blå.

Andra perioden trasades sedan sönder av utvisningar. Kristianstad fick bära merparten av dessa och i sextonde minuten bjöd så Kristianstad på en vansinnespassning i egen zon och helt ren kunde Mariestads Filip Engqvist lite väl lättvindigt lätta in 2-3. Bengtsson hade fri sikt men underligt nog hann han inte riktigt med det där skottet.

Mot slutet av andra perioden skapade Kristianstad en riktigt lovande möjlighet till reducering men precis som tidigare var avslutet outgrundligt vagt.I inledningen av tredje perioden verkade Kristianstad ha tappat det lilla, lilla spelövertag man bjudit på tidigare i matchen. Mariestad trummade däremot på för kung och fosterland även om det var lite si och så med effektiviteten. De båda lagen visade vissa tecken på trötthet och det organiserade spelet från tidigare i matchen lyste med sin frånvaro i båda lägren. Det var då Robin Karlsson slog till med sin numera beryktade "biljardstöt". Snacka om premiärinsats i Kristianstadströjan.

Det osannolika målet blev en viktig vändning i matchen och kampen tätnade ordentligt. Spelet böljade friskt och framför de båda målburerna och utmed sarjerna var kampen stundtals stenhård. I ett riktigt tilltrasslat anfall från Kristianstad sida lyckades Jens Svensson förvalta Karvinens passning och kunde snålt utmed Mariestads högra stolpe peta in 4-3 och plötsligt kokade det i Kristianstads Ishall. Klockan stod på 18.22 och genast tändes publikhoppet om en seger.

Mariestad satsade allt på ett kort i nästa byte. Utan målvakt och med sex utespelare på plan jobbade de upp en massiv offensiv. Kristianstad krigade tufft utmed egen blå och med bara en dryg minut kvar att spela kunde Jens Svensson lätta iväg en långsam glidare som hittade hela vägen in i gästerna tomma målbur. Den minut som nu var kvar att spela blev mer av akademisk natur och tillsammans med ett jublande publikhav kunde Kristianstad casha in tre nya friska poäng.

Ska man se till det rent spelmässiga hade kanske ett oavgjort resultat varit det mest logiska. Kristianstad hade kanske de vassaste chanserna över 60 minuter men Mariestad bjöd på ett mycket stabilt spel och var stundtals betydligt hetare än Kristianstad, särskilt i inledningen av matchens tredje period. Samtidigt måste man beundra KIKs enorma kraftinsats i matchens fem sista minuter. Här krigade laget med näbbar och klor. Dagens dommare var inte heller särskilt sugen på att blåsa mot slutet och det fick till följd att det blev riktigt tuffa tag och på sätt och vis gynnades nog Kristianstad en del av detta.

Gästande Mariestad har under sina senaste matcher haft fru Fortuna emot sig medan Kristianstad haft både marginaler och tillfälligheter på sin sida. Men samtidigt är det ju obestridligt så att det är antalet mål som räknas när det ska koras en vinnare.

Med dagens seger lyckades KIK hänga av Mariestad i tabellen. Nu är det förvisso inte på långa vägar avgjort ännu men Kristianstads förutsättningar att nå ett playoff är nu riktigt goda. Kan laget nu b ara samla sig för en riktigt gedigen insats i fredagens hängmatch, då Skövde komer på besök, kan det bli hur kul som helst.

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
PMR Mobiltelefoniaktiebolaget

Autoexperten

Christianstad Bilvårdscenter

Fasab

Din Mäklare

Shell Rondellen

Tomas Textare

LA Pipe Welding

Restaurang Metropol

Defendo

Skyltforum

Lelles Atervinning

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender