Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Två premiärer på en gång och publikrekord, när KIK förlorade mot KHK på straffar
[2011-01-06] Torsdagens premiär i Allettan slutade till sist med en seger för gästande Karlskrona men det behövdes straffar för att sklija de båda lagen åt. Matchen som för övrigt var både välspelad, tempostark och riktigt spännande slutade 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 0-1).

Det digitala matchprotokllet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Premiär 2. Matchen blev Kristianstads första hemmaförlust på säsongen dessutom sattes ett ohotat publikrekord med 2.300 besökare i hallen - fullsatt med andra ord! Det var t o m så att några sena besökare fick gå hem utan att kunna se matchen på plats.

Rent allmänt kan man säga att KIK hade ett litet övertag i första perioden, andra var synnerligen jämn och i tredje var det gästerna som såg hetast ut.

- Karlskrona vinner rättvist idag, säger tränare Per Ljusteräng, vi jobbar och kämpar på ett berömvärt sätt men vi får inte till det riktigt i spelet. Vår stora chans hade vi i slutet av andra perioden men utnyttjade inte detta fullt ut. Vi har ett bra powerplay men på den här nivån måste vi vara medvetna om att man aldrig kan få det där optimala upplägget utan måste jobba lite bättre på "halvchanser".

- Som helhet tycker jag att vi gjorde en bra match idag, summerar KHKs tränare, vi har närmat oss Kristianstad på ett bra sätt och kanske borde vi ha avgjort under ordinarie tid. Vi hade ett par riktigt bra möjligheter till detta men så blev det inte.

Nedan finner du ett klipp från livesändningen, med straffar och intervjuer.

I första perioden var det Kristianstad som hade det där lila extra övertaget i torsdagens rappa och välspelade match mot Karlskrona. Ett lite avigt ledningsmål fixade Christer Andersson bakom en väl skymd Timo Leinonen i KHKs målbur och knappa minuten senare var Mikael Larsson riktigt nära att spå på ytterligare. Även Karslkrona bjöd på några vassa lägen men Bengtssoni KIK-kassen var bra med och motade effektivt.

I andra perioden klev gästerna mer och mer in i matchen och trots att KHK i inledningen av perioden drabbades av flera utvisningar på raken lyckades de hålla undan Kristianstads powerplay. Ett powerplay från Kristianstadstads sida som allt som oftas var väl mycket pucktransport och i stark avsaknad av avslut. Ett scenario som präglade Kristianstads numerära överlägen matchen igenom.

Ju längre perioden fortgick dess mer växte tuppkammen hos gästerna och Kristianstad tappade emr och mer det övertag de bjudit i matchens inledande period. Några heta chanser växlades dock mellan de båda lagen men de båda målvakterna var obevekliga.

I matchens tredje period var det Karlskrona som visade starkast vilja och Kristianstad verkade ha svårt med den egna offensiven. 3.23 kunde Karlskrona kvittera efter en riktigt snygg genomskärande passning till en helt omarkerad Collin Circelli som öppet mål stänkte in 1-1.

Karlskrona var nu utan tvekan det bättre laget och jobbade frenetiskt för ett ledningsmål. Kristianstad orkade dock stå distansen ut och med 1-1 på resultattavlan var en förlängning oundviklig.

I förlängningen höjde sig Kristianstad på ett synnerligen stark sätt och ser vi till de båda lagens olika chanser var Kristianstad absolut närmast ett sudden death-mål. Johan Anderssons skott i stolpen var bara millimeter från att näta. Förlängningen blev dock mållös och det blev straffarna som fick avgöra drabbningen.

I straffavgörandet var det Karlskrona som drog det längsta stået då Patrik Ruiz blev KHKs hjälte för dagen.

- Det här var en av 14 matcher i den här serien, menade Ljusteräng efter matchen, att vi förr eller senare skulle drabbas av en förlust på hemmaplan har vi räknat med. Idag var vi inte riktigt där vi kan vara när vi kör på som bäst. Men att lägga allt för mycket energi på en förlust är inget vi vill göra. Vi jobbar bra men spelmässigt har vi en del övrigt att bevisa. Men vi tar med oss intensiteten och ansträngningen idag och så får vi framöver rätta till sådant som falerade ikväll.

- Tyvärr gör vi det lite för enkelt för oss och många av killar går lite på hälarna idag. Vi måste höja upp vårt spel om vi ska kunna hävda oss på det sätt som vi önskar. Vi har kapaciteten att placera oss bland de fyra bästa i serien och det målet ska vi naturligtvis jobba för att nå.

Bäst för dagen var nye backen Emil Flodqvist med bra fart matchen igenom. Likaså gör Christer Andersson en av sina bättre matcher i KIK-dressen. I målet agerade Alexander Bengtsson som vanligt mycket stabilt.

Några bilder från matchen

I inledningen av matchen hade Kristianstad bra koll på läget och bjöd på ett rappt och publikfriande spel.

Här placerar sig Johan Andersson effektivt för en styrning. Passningen gick dock inte fram som det var tänkt.

Den jämna matchen var spännande in i det sista och båda lagen bjöd till ordentligt.

Den här passningen blev några sekunder senare en öppning till målprotokollet för gästande Karlskrona.

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.