Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Straffseger för Kristianstad som ännu är helt obesgrade på hemmaplan
[2010-12-12] Söndagens hemmamatch mot gästande Halmstad blev till sist till seger för Kristianstad. Fast det krtävdes både förlängning och straffar för att nå ända fram.

Jannik Karvinen blev matchhjälte för Kristianstad med sina två riktigt snygga straffar. Matchresultat 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0).

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

- Vi möter serieledarna och gör som jag tycker en riktigt bra insats trots att vi saknar 8 man idag och det är jag väldigt nöjd med, berättar Halmstads tränare Niklas Söderström, helst av allt skulle jag vilja att vi lyckats knipat ytterligare en poäng. Nu passerades vi av Pantern i tabellen och det vart lite synd.

- Jag tycker att vi bjöd på klart bättre intensitet idag än vad vi gjort under våra två senaste matcher och det känns bra, menade Per Ljusteräng efter matchen. 14 raka segrar det är ju helt fantastiskt och nu laddar vi för onsdagens avslutande match i Karlskrona. Vi vill gärna vinna även den samtidigt som vi förstår att Karlskrona är väldigt sugna på att visa styrka mot oss nu innan vi går in i Allettan.

Det blev en riktigt trevlig match som från början var riktigt tempostark. I första perioden bjöd båda lagen på flera riktigt kvalificerade möjligheter men någhra mål blev det aldrig. Spelmässigt var det väldigt öppet om vilket lag som skulle dra det längsta strået.

De som denna dag fick ta på sig det största ansvaret var tveklöst de båda målvakterna, och de skötte sitt jobb på bästa sätt. Målsnålt trots flera riktigt heta lägen för bägge lagen. Om Kristianstad var lite hetare än gästerna i inledningen av matchen kan man säga det motsatta om andra perioden. Kristianstad släppte ytor för Halmstad och verkade inte riktigt hitta det där sista i skärpan. Vi tappade räkningen på stolpskotten en bit in i tredje perioden.

1-0 stod Krstianstads Peter Rooth för. Ett rungande stolpskott som studsade in via målvaktens ryggtavla. Halmstads Reducering (Sebastina Kölzow-Iskaksson) kom strax efter det att nämnde Rooth först blivit brutalt neddragen, bakom engen kasse, utan åtgärd, och förvirringen i KIK-försvaret i några sekunder var total.

Även tredje perioden blev en öppen historia. Kristianstad såg riktigt pigga ut medan gästerna mot slutet visade kraftiga trötthetstecken. Kristianstad skapade massor av heta möjligheter och pressade stenhårt i offensiv zon utan att få till det i avsluten. Mattias Pettersson i Halmstads målbur var definitivt med på noterna.

Kristianstads svårigheter att göra mål i tredje perioden tillsammans med Halmstads starka försvarsspel genom hela matchen samt två riktigt vassa målvaktsinsatser gjorde att det bara stod 1-1 efter sextio spelade minuter. Den efterföljande förlängningen resulterade inte heller i något avgörande varför det blev till att slutföra matchen med straffar.

I straffdramat var det Kristianstads notoriske straffekvillibrist Jannik Karvinen som blev tungan på vågen. Med två riktigt snygga straffmål såg han till att Kristianstad fick med sig två poäng och med detta förblev hemmasviten av ickeförluster intakt.

Närmast väntar den avslutande bortamatchen mot Karlskrona. En match som poängmässigt är helt utan betydelse men prestigen i att här plocka full pott är minst lika betydande för bägge lagen. En fjäder i hatten inför Allettan efter nyår.

Det blev en målvakternas kamp

Det blev de båda målvakternas insatser som denna afton blev avgörande för slutresultatet.

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.