A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

3-0 mot gästande Karlskrona - helt rättvist!
[2010-11-17] Kristianstad vinner onsdagens hemmamatch mot gästande Karlskrona efter något som vi defintivt klassar som en av säsngens absolut bästa insatser. Laget kämpade över tre perioder och ingen, säger ingen, vek ner sig. Matchen slutar 3-0 och Bengtsson i kassen ska ha all heder av sin starka insats. Och nollan höll han värdigt.

2-0 efter en spelad period, bägge gjorda i powerplay och ett gästande lag somm inte hade något att säga till om.

En fullständigt söndertrasad andra period på grund av mängden utvisningar. Karlskronas strategi för andra perioden var lika glasklar som tråkig.

En stark tredje period där Karlskrona hade våldsamt svårt i spelet fem mot fem, något de faktiskt visade hela matchen.

Rättvis seger? Utan tvekan!

- Idag var det powerplay som avgjorde samtidigt som vårt spel präglades av rejäl otiming, sade KHK-tränare Tomas Kämpe på den efterföljande presskonferensen, framåt var det mycket tappade puckar och även om vi skapade en del lägen kunde vi inte ta vara på dem, vi var ordentligt trubbiga helt enkelt. Kristianstad är ett bra lag, det ser man ju faktiskt även i tabellen.

- Jag är grymt stolt över killarnas insats idag, log tränare Per Ljusteräng, vi saknar Jansson med ett brutet finger och så går Oskar Persson in efter några matcher i Osby och spelar klockrent. Det känns enormt skönt att ha en såädan bredd i laget. Likaså gör Palmqvist en av sina absolut bästa matcher för säsongen. Fantastiskt!

Det blev stående ovationer i matchens sista minut från den riktigt vältaliga publiken (1.709 betalande). 3-0 kom med bara sex sekunder kvar att spela i Karlskronas tomma kasse. Ders tappra försök att komma ifatt i slutet lyckades aldrig.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Matchen startade kraftigt försenad (ett bussproblem försinkade gästerna en aning).

Det är naturligtvis enkelt att efter en sådan här match höja Kristianstad till skyarna men faktum är att det stundtals bara var ett lag på banan. Kristianstads första period var något av det bästa laget presterat så här långt på säsongen.

Gästerna startade med att tidigt dra på sig en u7tvisning och Kristianstad trummade på i ett grymt tempo. Lagets powerplay såg dock inte särskilt vasst ut till en början men det lagom säkra nötandet gav till sist resultat. En sekund efter det att Ottinger kastat sig ut på isen small det till. Wikskal hittade Palmqvist som måttade ett skott mitt i slottet. Mattias Pettersson ändrade snabbt riktningen med en styrning som blev helt otagbar för KHKs duktige keeper.

Tempot i första perioden var riktigt högt och bägge lagen krigade stenhårt. Kristianstad verkade dock ha bättre koll på spelet än gästerna. KHK bjöd trots detta på ett par gyllene lägen. En studsande puck i ribban 9.38 och ett ryggigt skott 13.53 som strök krysset strax utanför. Dessförinnan hade gästerna fått två möjligheter i numerärt överläge som Kristianstad motade med bravur.

En bit efter mitten på första var det gästernas tur att dra på sig några onödiga utvisningar ett tag hade Kristianstad dryga halvminuten i spel fyra mot tre. Karlskrona mäktade stå emot anstormningen ett bra tag men till sist kunde Adrian Ekström i numerärt överläge 5 mot fyra raka in 2-0 till Kristianstad(17.13).

Karlskrona satsade offensivt i slutet av första perioden men Kristianstads forchecking var av ypperlig klass och gästernas ytor blev minimala.

I matchens andra period var gästernas taktik till en början att försöka ta sig tillbaka i protokollet. Kristianstad drabbades inledningsvis av en utvisning men dagen till ära fungerade Kristianstads boxplay perfekt.

En missad målchans för KHK i nionde minuten verkade få gästerna en aning ur balans för nu verkade taktiken mer gå ut på att få Kristianstad att tappa humöret, något som straffade sig ordentligt. Resterande del av Andra perioden blev en kaotisk drabbning i rätt högt tempo där botbänken i princip aldrig hann kallna. Tråkningar och fulgrepp avlöste varandra. Kristianstads bättre spel och för dagen grymma offervilja blev det som vann i längden. Den taktik som gick ut på att försöka psyka Kristianstad fick bara en åtgärd i den önskade riktningen det var när Jens Svensson oförtjänt råkade ut för ett löjligt påhopp. Efterspelet blev att han tvingades sitta av 2+10 minuter.

Strax innan andra periodpaus fick Karlskroniterna en chans att sopela fyra mot tre men shabblade istället bort den så att de båda lagen mot slutet tvingades spela tre mot tre.

Andra perioden blev grinig och fylld av känslor i båda lagen. Det var mycket handgemäng i samband med avblåsningarna och några direkta skott på mål verkade ingen vara sugen på.

I inledningen av tredje perioden lyckades Karvinen slita sig helt fri med Karlskronas målvakt (för andra gången dena afton) men tyvärr blev ahn lite upphakad och tappade puckkontrollen precis i avgörande skede.

Karvinens chans följdes av en dito för Karlskrona. Med helt öppet mål på ett direktskott hade publiken redan ritat in gästernas första mål i matchen men på något mysko sätt skjöt snubben utanför, hur han lyckades med det är det många som funderar på fortfarande.

Karlskrona fortsatte att dra på sig utvisningar och Kristianstad kunde tämligen enkelt hålla undan ända fram till 11.05 då Peter Rooth fick lomma ut på botbänken. Då valde gästerna att ta time out. I spel fem mot fyra och med nedsläpp till höger om Bengtsson började laget jobba stenhårt för en reducering. Men Kristianstads stabila försvarsspel firade triumfer.

I en sista desperat åtgärd plockade KHK ut sin målvakt när det återstod en knapp minute men Kristianstads press framåt stjälpe hela lasset. Merparten av spelet förlades snöpligt nog i KIKs offensiva zon oh Karlskrona fick kämpa med näbbar och klor för att freda den egna tomma kassen.

Till sist kom förlösningen då Seth Wikskal 19.54 kunde peta in Jens Svenssons fina passning i Karlskronas ödsligt tomma målbur. Ridå! De sista sex sekunderna blev helt händelselösa.

- Vi rullar runt på fullt manskap idag, precis som tidigare berättade Ljusteräng efter slutsignalen. De var bara under de sista fem gick vi ner på tre femmor. Redan innan matchen hade vi bestämt att vi skulle visa upp oss från absolut bästa sida. Framför allt för att visa vår publik hur bra vi kan vara när alla jobbar fullt ut. Och med facit i handen måste jag tillstå att de vi presterade idag var något av det absolut bästa vi gjort så här långt.

- Framför allt är det mycket glädjande att den typ av försvarsspel vi börjat nöta in nu sitter perfekt. Vi hade förväntat os att det skulle ta några matcher innan dett satt som det skulle och idag kan vi konstatera att vi spelar med en enorm trygghet.

- Och Bengtsson i kassen visar att han nu är tillbaka i den högform han hade när vi inledde serien. Det är riktigt härligt.

Onsdagens match hade allt! Stenhård kamp, härligt tempo, enorm kampvilja och stormiga känslor. Att plocka full pott i det läget är något man bara kan få med beröm godkänt för.

Samtliga killar i laget bjöd 100% på sig själva. En för alla - alla för en. Med minimalt antal egna misstag tvingades gästerna se sig slagna helt rättvist. Men att förlora mot seriens absolut tyngsta lag och tiklika serieledare är inget att skämmas över. Dock funderar vi mycket på var Karlskrona gömt det egna spelet. För inte var det många bitar som denna kväll verkade ligga på rätt plats.

Grattis Kristianstadspubliken (som förövrigt höll bra tryck) till att få ha upplevt Kristianstad IK live, när de är som allra bäst!

Tack till hela laget för dagens uppvisning. Det här får ni gärna visa upp fler gånger!

Lite bilder från matchen!
Ett stort tack till Thorleif Olsson som i afton var tillbaka med kameran i hallen.1.709 personer gästande hockeytemplet i Kristianstad där det väntade topphockey mot Karlskrona.Kapten Jensa & company skrinnar ut, taggade till tänderna!Mattias Pettersson rakar in 1-0 och det var ett grymt tryck i hallen...1-0 jubel.Jubel i Kristianstad medan Leinonen i bortakassen har lite synpunkter på backspelet i Karlskrona.Adrian Ekström skulle snart stå för ett härligt 2-0 målDaniel Eklund visar var skåpet skall stå!Adrian Ekström skickar in 2-0 i öppen kasse efter fint power play och assist av Linus Kjell och Daniel Eklund. 2-0 till hemmalaget i den 1:a perioden och Karlskrona fick något att fundera på.Jannik Karvinen är framme och får så när in trean."Sunken".Micke Larsson med killer instinkt!Jens och Jannik snackar ihop sig i andra perioden som var full av spelavbrott.Speed och Stopper i samma ögonblick. Fartkulan Seth Wikskal skulle också få näta i kvällens drabbning och 3-meters backen Patrik Magnusson har en grym räckvidd.Där satt 3-0 och hela hallen jublar efter avgörandet!! Vilket härligt drag!Glädjen bland Kristianstadspelarna går inte att ta miste på!Tack till hemmapubliken som faktiskt bjöd på lite hejaramsor och höll trycket uppe i första och tredje perioden!Skrattar bäst som skrattar sist - Karlskronaspelarna gjorde allt och lite till i ett försök att sabba stämningen för Jensa som ännu en gång gick segrande ur striden!Duktige Alexander Bengtsson fick lov att hålla en kvalificerad nolla mot självaste Karlskrona.Här prisas han för sin fina insats i dagens fight mot Karlskrona som alltså slutade med 3-0 seger för hemmalaget - som är fortsatt obesegrat hemma i sin borg!

Samtliga bilder © Thorleif Olsson.

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Din Mäklare

Starka Betongindustrier

Budettan

Christianstad Bilvårdscenter

Fasab

Nordströms beglast

Restaurang Metropol

Autoexperten

Elpoolen

Länsförsäkringar

Tomas Textare

Friskis & Svettis

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender