Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Komfortabel seger över gästande Gislaved
[2010-10-27] Det blev seger med 7-2 (2-1, 2-0, 3-1) över gästande Gislaved i onsdagens hemmamatch. En seger som definitivt var helt rättvis men vägen dit blev inte alls så enkel som vi hade föväntat oss efter att ha sett KIKs insats i första peridens första hälft.

KIKs press i inledningen var total och Gislaved var mer eller mindre överkörda.

- Vi hade inte mycket att hämta i inledningen av matchen, menade Gislaveds tränare Dan Mörk efter matchen, men tack vare en felpass i offensiv zon, som vi snappade upp, hade vi i alla fall kontakt. I andra kunde vi ta oss i kragen och skapa lite chanser men utdelningen uteblev. Kristianstad är väldigt tunga att möta och bjuder på bra skridskoåkning men jag vill påstå att Kristianstads mål i andra perioden var helt och hållet frukten av våra egna misstag.

- I tredje satsade vi hårt, fortsätter Mörk, och fick också 4-2 med bud på ytterligare ett men den utvisning vi drabbades av blev förödande. När Kristianstad gjorde 5-2 gick proppen ur och det blev väldigt tungt att komma tillbaka.

- Tyvärr släpper vi in Gislaved i matchen på ett lite underligt sätt, säger tränare Per Ljusteräng, när vi känner att vi är lite bättre än våra motståndare letar vi plötsligt efter lite finare och snyggare lägen och spelet bli omständigt. Halvvägs in i tredje tog jag en Time Out och då blev också allvaret klart för killarna, och att vi behövde hålla oss till vår matchplan. Efter det spelade vi mer vårt eget spel och det är kul att vi får göra så många mål. 7 egna på hemmaplan är bra!

Bäst i Kristianstad idag var utan tvivel Jens Svensson som spelade mycket säkert och bjöd på fyra av dagens assistpoäng. Med sitt säkra och lugna spel var han idag lagets nestor. Även Karvinen visade framfötterna på ett bra sätt tillsammans med Johan Andersson som också fick sätta en strut i matchen. Adrian Ekström och Daniel Eklund visade också uppåtkurva. Likaså visade Seth Wikskal upp grym frenesi och snabbhet.

- Jag tycker att både första och andra femman var klart över snittet idag, berömmer Ljusteräng, där har vi hittat riktigt hög kvalitet i spelet. För de två övriga behöver vi jobba lite mer för att hitta bättre jämnhet.

Efter en strålande start och ledning med 2-0, varav det ena målet kom minuterna efter den straff som Jannik Karvinen dessvärre inte lyckades göra mål på, såg det ruskigt bra ut i Kristianstads Ishall men en grym felpassning i egen zon öppnade för en soloprestation av GSKs Andreas Kristof. På rent straffmanér nätade han bakom Alexander i kassen. Kanske inte helt rättvist men de där målen räknas ju också. Möjligheten var Gislaveds första i matchen och inget de skapade på egen hand. 2-1 kom 17.23 och fram tills dess var gästerna mer eller mindre överspelade. Kristianstads andra mål signerades för övrigt Jannik Karvinen som här kunde göra rätt för sig efter sin tidigare straffmiss.

I andra perioden bjöd Kristianstad förvisso på ett par riktigt heta lägen men nu lämnade man plötsligt delar av kommandot till Gislaved. Dock minns vi Mattias Ptterssons heta friläge i fjärde minuten, en miss som han sedan revancherade sig på när han minuten senare stötte in en egen retur till 3-1.

4-1 var ett klapp-klapp-mål av rang. Upptakten var Jens Svenssons kalla förflyttning från bakom mål upp en bit mot tekningscirkeln. Han väntade in målvaktens sidoförflyttning innan kan synbart lätt hittade Adrian Ekström med en snitsig passning en halvmeter framför öppet mål. Smörigare chans får man leta efter.

I slutet av andra tittade vi sorgset på Jannik Karvinens fantatsiska uppåkning där han lurade merparten av Gislavedsförsvaret upp på läktaren. GSKs duktige målvakt lyckades han dessvärre inte överlista i det läget. Den chansen var absolut värd ett betydligt bättre öde.

Med skräck följde vi sedan Gislveds anfall i nittonde minuten där Alexander plötsligt tappade klubban och liggande på isen bara kunde se pucken studsa runt i egen målgård. En Gislavedsforvard kastade sig fram och fick till ett enhandsskott som dessbättre gick över höger ribbkryss. Hur han kunde missa det läget var nästan omöjligt att förstå.

I matchens tredje period satte gästerna allt på att komma tillbaka i matchen. Kristianstad verkade nu ha bestämt sig för att matchen var över och bjöd på det sättet in gästerna på ett allt för lättvindigt sätt. 6.06 kom också GSKs utdelning då de gjorde 4-2 i en rapp kontring. Bara minuterna senare bjöd de på ytterligare en glödhet möjlighet som var mycket nära att reducera KIKs ledning.

- I det läget var det faktiskt riktigt nervöst, erkänner assisterande tränare Jonas Svensson, vi hade inte särskilt bra kontroll på spelet och Gislaved jobbade frenetiskt.

Spelet böljade nu fram och tillbaka i vad som absolut kan betecknas som chanshockey. Bägge lagen öste på framåt och hade inga riktiga linjer i spelet. Karvinen bjöd på ännu ett snyggt friläge som Gislaveds målvakt räddade.

Efter 11.02 valde Ljusteräng att ta time out. Detta gjorde ordentlig nytta och Kristianstad kunde ta sig tillbaka till det mer ordnade spel laget haft från början. När så Gislaved plötsligt blev sex på banan och Kristianstad fick spela Powerplay kunde Karvinen än en gång öka på Kristianstyads ledning. Denna gång med ett rappt slagskott från högra tekningscirkeln.

5-2 blev mycket viktigt för Kristianstad och definitivt spiken i kistan för Gislaved som här tappade det lilla hopp de skapat. Efter det här tog Kristianstad också över matchbilden även om gästerna lite då och då hittade några vassa chanser. 6-2 gjorde Julius Bergkvist i sitt första byte i matchen och 7-2 petade Johan Andersson in i sjuttonde spelminuten. Från det var det defilering in i kaklet.

Att Kristianstad idag var det klart bättre klaget var inte svårt att konstatera men den överlägsenheten kunde också blivit lagets fall om nu Gislaved haft bättre utdelning i inledningen av tredje perioden.

Stärkta av dagens seger formerar sig nu Kristianstad för söndagens grymt viktiga match mot formstarka Kungälv som i sina två senaste omgånga spelat skiten av sina motståndare.

- Kungälv blir en väldigt tuff nöt att få hål på, avslutar Ljusteräng, men vi ska göra ett tappert försök att plocka poäng, viktiga poäng både för oss och Kungälv. Söndagens slutresultat kommer ha stor betydelse för hur lagen formerar sig runt strecket.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se.

Lite bilder från matchen

Viktor Sundström har just satt 1-0.

Karvinen bjöd på ett antal heta chanser i matchen. Den här gången lyckades han inte överlista Philip Sjöbring i GSKs kasse.

Planens nestor Jens Svenson snurrar runt Gislaveds kasse likt en hyperaktiv geting.

2-0 är ett faktum och Gislavedsförsvaret kan bara krasst konstatera att trissan ligger där, bakom egen målvakt.

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.