Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Seger över gästande Mörrum
[2010-02-03] Onsdagens hemmamatch mot gästande Mörrum slutade till sist med seger 4-2 (1-1, 1-0, 2-1) men ser vi till spelet var det i de två första perioderna Mörrum som såg piggast ut. Kristianstad fick inte riktigt grepp om matchen förrän i trdeje perioden och sista målet satte KIK i tom bur.

- När vi äntligen fick till det spelet vi ville ha lossnade det, konstaterade tränare Per Ljusteräng efter slutsignalen, i första perioden var vi ju inte ens med i matchen och i andra blev det om möjligt ännu sämre men vi lyckades slingra oss ur Mörrums grepp och plocka viktiga poäng.

- Idag gör vi två mål i powerplay precis när det som mest behövdes. Så trots att vi blev lite tagna på sängen av Mörrums framfart i matchen och att spelet blev synnerligen tufft ikväll hade vi förmågan att mot slutet ta tag i situationen och spela enkelt

Det som blev mest diskuterat i matchen var det matchstraff Mörrum ådrog sig i starten av tredje perioden. Kim Sunna satsade stenhårt på en icke helt juste knätackling och Jens Svensson som var målet segnade ner och tvingades bryta matchen.

- Det gör ont som f*n, berättade Jens hårt lindad efter matchen, av allt att dömma rör det sig om ett uttänjt ledband.

Det slagsmål som blev följden renderade ytterligare straff i båda lagen och ett tag troddde vi nästan att publiken skulle entra isen tack vare de uppretade känslorna. Nu blev det bara vrål och känslosttormar som tur var.

- Jens skada blir naturligtvis ett avbräck för oss, menar Ljusteräng, vi får se vilken betydelse det kommer att få.

Anledningen till att diskussionen blev så pass hetsk berodde på en situation i början av andra perioden då Seth Wikskal och Mörrums David Nilsson krockade på Mörrums blålinje. Herr Nilsson skadades ordentligt i knät som han drämde mot Wikskals dito och han tvingades bryta matchen. Men den väsentliga skillnaden mellan de båda fallen hade domaren helt klart för sig.

Den första incidenten bedömdes som en ren olyckshändelse där båda spelarna satsade lika hårt och omöjligt kunde avvärja krocken. Medan incidenten mellan Sunna och Svensson bedömdes vara full satsning bara från ett håll. Oavsett så såg situationen riktigt otäck ut och Jens fick bäras ut på bår. Den uppretade publikskaran ville väldigt gärna vara med i diskussionen.

HÄR på stats.swehockey.se hittar du det digitala matchprotokollet.

Det blev på många sätt succé med tjejaktiviteten och första priset i kvällens gratis mobillotterie vann Josefin Andersson. En helkväll på Yllan - Vi gratulerar.

Dagens seger, tillsammans med Karlskronas förlust mot Gislaved gjorde att tabellen nu blivit allt mer tät. Gislaved ger sig med sin seger in i kamapen om första platsen, två poäng bakom Kristianstad. Snacka om getingbo!

Rent generellt var det Mörrum som denna afton bjöd på ett riktigt giftigt spel. Kristianstad hade måhända tryck under de första tre minuterna men sedan var det Mörrum som tog kommandot. I sin andra tunga våg i Kristianstads zon lyckades gästerna också helt rättvist ta ledningen i matchen. Kristianstad hade våldsamma problem med att freda sin kasse. Jönsson visade dock upp sig från sin grymmaste sida och räddade gång på gång Kristianstad från ytterligare baklängesmål medan perioden fortgick.

Spelet böljade friskt men det var gästerna som visade mest vilja. Kristianstad fick inte skärpa i sitt spel och slarvfelen duggade tätt. I femtonde spelminuten fick Kristianstd dock en chans som slumpades bort totalt men, för kvällen hete Lindström, revancherade sig minuten senare då han med en ljuvlig diagonalpass hittade Wärvik i full fart på offensiv blå. Wärwik prickade sedan med ett rappt skott perfekt mellan benen på Mörrums keeper. 1-1 var måhända inte helt rättvist men det är ju som bekant målen som räknas.

1-1 efter en spelad period var inte på något sätt säkert för Kristianstads del. Mörrums fart och energi tröt inte i heller andra perioden men det ppowerplay Kristianstad kunde öppna perioden med räckte för att äntligen lyckas ta ledningen. Lindström var sist på den trissan som med all sannolikhet inte var avsett som ett direktskott utan en lite missriktad passning som Mörrums målvakt råkade styra in med baksidan av sin plockhyandske.

Kristianstad lyckades sedan också få till ett par kontringar mitt i gästernas press. Johan Andersson var t ex helt fri vid det ena tillfället men bägge chanserna blev utan resultat.

Känslorna var heta hela matchen och prestigen lyste som små facklor på isen. Mörrum bjöd på ett par riktigt vassa powerplay men Jönsson var omutlig. Detta trots att Mörrum i slutet av andra perioden bjöd på en hypervass möjlighet att kvittera.

Tredje perioden inleddes som redan påpekats med Jens Svenssons fall. Med de följande utvisningarna och deras kvittningar fick Kristianstad riktigt god tid på sig i numerärt överläge. 18 sekunder var det som behövdes för Kristianstad att öka på sin ledning. Mikael Larsson bjöd på ett rappt skott precis innaför offensiv blå.

Med målet fick gästerna ett av sina straff avkortat medan Kristianstad kunde fortsätta i numerärt överläge. Pressen från Kristianstad sida var tung men utan resultat. När sedan Mörrum drog på sig ytterligare en utvisning förlängdes Kristianstad powerplay ytterligare men inte heller nu hade KIK förmågan att tråckla sig in i nätmaskorna. Förvisso var wärvik nära att mitt i perioden peta in en egen skottretur men resultatet var magert.

Med en följande KIK-utvisning fortsatte Mörrum sitt fyndiga spel och pressade stenhårt och fast än hemmalagets backar visade upp ett stabilt spel gav inte gästerna upp. En timeout senare och en grym satsning framåt blev för mycket för Kristianstad som tvinagsdes släppa in reducering till 3-2.

Målet tände Mörrum rejält och kampen för en kvittering var outtröttlig. Faktum är att de också var synnerligen nära att lyckas. Den heta möjlighet de bjöd mot slutet av perioden kunde lika gärna hängt i maskorna men lite sjabbel i avslutet gjorde att Kristianstad kunde andas ut några sekunder.

18.45 plockade Mörrum ut sin målvakt till förmån för ytterligare en utespelare. Kristianstad fick kämpa med näbbar och klor. På KIKs andra chans lyckades Sundström att få pucken i gästernas tomma målbur när det bara återstod 18 sekunder av matchen och kunde härmed punktera tillställningen målmässigt.

Dagens drabbning blev en match som hade allt. Heta känslor och kamp i varenda situation. Spelet var stundtals riktigt frejdigt och ingen verkade vilja vika ner sig. Trots Mörrums stundtals överlägsna spel blev det till sist Kristianstad som plockade tre poäng.

- Ser vi tillbaka på våra matcher under säsongen har samtliga varit lika viktiga och ödesmättade för oss, summerade Ljusteräng vi har inte fått en enda match gratis och det ger oss naturligtvis en inre styrka när det verkligen gäller. Vi vet också att vi inte kan slappna av förren sista omgången i grundserien är till ända. Samtidigt är det ju fantastiskt spännande att serien lever på det sätt som den gör. Vi kan betydligt bättre än vad vi visade idag men samtidigt ser vi tydliga tendenser på att vi är grymt starka när vi kan spela enkelt och jobba i varje byte.

Bäst för dagen var tveklöst Johannes Jönsson tillsammans med Palmkvist och Wärvik som båda visade upp både styrka, snabbhet och heroiskt lugn. I slutet accelererade också Mikael Jansson och Jonas Lindström ytterligare några snäpp på bästalistan.

Kristianstads lite hafsiga och oskarpa ingång i matchen vändes mot slutet till en seger. Det man skulle önska är att det som bjöds i tredje perioden kunde komma lite tidigare i kommande matcher.

Lite bilder från drabbningen

Inledningsvis bjöd Kristianstad på bra fart men efter några minuter var det gästerna som tig över tillställningen.

Mörrum jobbade stenhårt offensivt och Jönsson i kassen agerade räddande ängel med ett par helt osannolika räddningar.

Den gick utanför.

David Nilsson drabbades hårt när han krockde med Seth Wikskal och grinade illa när han tvingades bryta matchen.

Det var kamp om varenda puck i sextio minuter.

Jens Svenssons skada kan bli tung för KIK att bära framöver.

Tumultet efter tacklingen på Jens Svensson blev rena råkurret. Både i båsen, på isen och på läktarna var stämningen ett tag ritktigt hetsk.

Mörrum kämpade hårt ända fram till slutsignalen men i tredje perioden gjorde Kristianstads backar riktigt bra ifrån sig.

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.