1966

Ytterligare en bortaförlust
[2009-10-18] Kristianstads bortamatch mot Halmstad slutade med seger för hemmalaget 3-1 (1-0, 0-1, 2-0) och Kristianstad kan med detta räkna in ytterligare en nolla på bortaplan.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se.

- Jag tycker nog att vi förlorar den här matchen på ett synnerligen orutinerat sätt, suckade tränare Per Ljusteräng efter slutsignalen. Vi måste lära oss att spela mer ekonomiskt och utifrån de resurser vi har. Det är klart den här förlusten svider, och det ska den göra.

Kristianstad var med bra i inledningen av matchen och det "skitmål" Halmstad fick halvvägs in i första perioden är inte mycket att säga om. I andra fick laget lite bättre fart och med en kvittering på straff syntes en viss mattning hos hemmalaget men när de väl enkelt fick göra 2-1 i starten av tredje växte tuppkammen rejält och Kristianstads slit blev fruktlöst.

- Visst har vi en del chanser i matchen men vi har inte riktig styrka när vi väl ska avgöra. Halmstad gjorde det de skulle när det behövdes och det var det som var de stora skillnaden idag. Vi kan inte räkna med att vi ska kunna spela sönder våra motståndare på bortaplan, det tar på krafterna, vi måste ha förmåga att kunna spela mer avvaktande och ekonomiskt i vissa lägen.

Även om Kristianstad höjde sig en aning i andra perioden var det egna spelet inte alls av den kalibern vi är vana vid. Visst kämpade laget med näbbar och klor men ingen av de heta chanser laget bjöd under sextio minuter gav utdelning men kan man inte utnyttja de lägen som bjuds blir det inga mål. Försvarsspelet var stundtals också både virrigt och utan udd. Samtidigt får man ge Halmstads målvakt en eloge för riktigt stabilt spel.

Halmstads 2-1-mål blev nyckeln till deras seger denna afton. Halmstads Niklas Wenzel fick gå lite som han ville i KIKs zon. Istället för att skjuta i första läget rundade han istället målburen och lättade in trissan i öppen kasse. Det där målet gav råg i ryggen och Kristianstads mentala uppförsbacke blev ordentligt brant.

Det som ytterligare lägger smolk i bägaren var att övriga matcher i omgången slutade, med Kristianstadsögon, riktigt bra. Med dagens förlust blir onsdagens kommande hemmamatch än mer betydande. Måtte laget kunna lägga dagens insats bakom sig. Långt bakom sig. Ska det bli en ny hemmaseger vill det nog till att laget som helhet lyfter sig ett par snäpp.

Trots dagens förlust har vi några plus i kanten. Viktor Sundström, Johan Molldén och Jonas Lindström höjde sig nämligen en bit över mängden.