1966

Övertygande seger mot ett aningen blekt Gislaved
[2009-10-11] Söndagens hemmamatch mot gästande Gislaved slutade planenligt med en seger, slutresultat: 7-2 (3-1, 4-0, 0-1) ochj Kristianstad dödade effektivt matchen tidigt. Redan en bit in i andra perioden var det definitivt avgjort och gästerna började hänga med huvudena.

- Det känns skönt att vi kunnat bärga hem nio av de tolv poänge vi brottats om nu de senaste åtta dagarna, konstaterade tränare Per Ljusteräng efter slutsignalen, i Olofström borde vi också ha tagit poäng men 9 av 12 känns helt godkänt. Det är också gott att se hur vi stadigt höjer vå lägstanivå i match efter match.

- Vi gör det bra och visar vår kapacitet i matchens två första perioder sen får man kanske räkna med att killarna med 7-1 i ryggen börja spela lite mer krångligt och därmed släppa in Gislaved i matchen.

Gästerna bjöd inte riktigt upp till det spel vi hade förväntat oss men samtidigt får man vara medveten om att Kristianstad är ytterst tunga att möta när skridskoåkningen och jobbet sitter som de ska.

Det som dessutom känns extra trevligt var att lagets sju mål för dagen gjordes av sju olika spelare.

- Vi vet redan från tidigare att vi har en väldigt bred trupp och det syns också i målprotokollet. Med lite spets på det här blir vi riktigt farliga.

Matchen startade lite trevande men ett par tidiga utvisningar öppnade för lite mer fart. Kristianstads första mål i matchen kom 13.05 och var resultatet av en vass kontring där GSK-försvaret inte hängde med tillbaka. Kristianstad kom med två fria man mot Gislaveds målvakt och Mikael Larssons tryckte resolut in pucken vid vänstra stolpen. Bara minuterna tidigare hade Lindström en het möjlighet men lyckades inte överlista motståndarnas målvakt.

2-0 kom efter en konstig luftpuck som var en bra bit upp i luften och vände innan Johan Magnusson på "tennis" kunde rappa in trissan i tätmaskorna. Erik Persson stod för slagskottet från blå och Johan Andersson såg till att pucken fick den höga luftfärden.

Gislaved spelade hela perioden väldigt högt i banan och hade stora svårigheter att hänge med hem när Kristianstad hittade snabba spelvändningar.

Med knappa två minuter kvar av första perioden kunde Johan Andersson öka på till 3-0 på en passning från Jens Svensson. Jens stod bakom offensiv kasse och Johans hårda direktskott lurade målvakten rejält.

I slutet av första perioden fick Gislaved till det framåt och lyckades skapa ordentlig press i KIKs zon. Efter lite kalabalik framför kassen kunde de på fjärde försöket lyfta in 3-1 via Jönssons hjälm.

Andra perioden var Kristianstads från start till mål. Med fart i skridskoåkningen höll laget undan för gästena på ett synnerligen effektivt sätt. Rooth slog an tonen när han ur fullständigt död vinkel gjorde 4-1. På måfå slog han in pucken mot mål bakifrån förlängda mållinjen och via målvaktens rygg rassled det i nätmaskorna. Två minuter senare kunde Sundström öka på till 5-1 på ett liknande manér som Johan Andersson gjorde KIKs 3-0 även här var Jens Svensson delaktig i upplägget.

6-1 gjorde Lindström via en skottretur från GSKs målvakt och halvminuten senare spelade samma Lindström fram Tomas Andersson till 7-1.

Efter två spelade peridoer var det ingen som tvivlade på vart segern skulle hamna. Kristianstad var rejält överlägsna över hela banan. Även om Gislaved bjöd på ett par riktigt vassa kontringar var det aldrig någon större fara på taket.

Kristianstad slappnade också av ordentligt i tredje perioden och plötsligt var det enkla spelet ett minne blott. Snyggt skulle det va och onödiga slarvfel dök plötsligt upp som ett brev på posten. Trots det hade Gislaved svårt att få till det framåt. Inte ens när Kristianstad i inledningen hade en man mindre på banan lyckades de få till ett ordentligt powerplay. Istället var det Kristianstad som anföll och skapade lägen.

8.30 bjöd Sundström på ett rungande stolpskott men några fler mål från Kristianstads sida blev det aldrig. Dock kunde Gislaved med hjälp av en klassisk blålinjepass öppna för Kölsow-Isaksson som trots att han hade en KIK-back hängande över sig visade styrka och brottade in 7-2. I det följande bytet bjöd Wärvik på en het möjlighet när Julius Bergqvist presterade en vinnande passning men resultatet stod sig perioden ut.

Gratismatchen i Kristianstads Ishall spelades för välfyllda läktare. Publikrekord för säsongen blev det med 1.459 besökare.

- Det är roligt att så många har hörsammat vår gratismatch, menade Ljusteräng, förhoppningsvis uppskattade de vår insats idag. Vi gjorde bra ifrån oss i två perioder och att vinna över GSK är ju lite av ett måste om vi ska kunna kriga om de fyra översta platserna i tabellen.

Tråkigt nog drabbades Philip Ödmark av en huvudskada i slutet av andra perioden. Trots att han inte ens var med i spelet. I samband med ett byte fick han olyckligt Johan Magnussons klubba i huvudet och segnade ner med en förmodad allvarlig hjärnskakning. Till en början var han inte kontaktbar efter smällen men efter ett tag kom han tillbaka. En rask färd till Akuten blev helt tvungen. I skrivande stund har vi ännu ingen information kring hur allvarlig skadan blev.

Extra plus i kanten får Erik Persson som definitivt är lagets bäste back för närvarande. Viktor Sundström visade fina kvaliteter liksom Jonas Lindström och Jens Svensson. Julius Bergqvist får också gott betyg tillsammans med flera övriga i fjärdelinen som under tredje perioden luuftades flitigt.

- Det känns bra att vi kunde köra med samtliga forwards, menar Ljusteräng, det kommer vi att ha god nytta av framöver. Det är viktig att alla har möjlighet att visa upp sig i aktiva spelsituationer.