1966

Johan Molldén matchhjälte mot Pantern
[2009-10-07] Onsdagens jämna hemmamatch mot gästande Pantern slutade till sist 2-1 (0-0, 0-1, 2-0) efter en grymt spännande avslutning där matchuret pajade två gånger och de sista 1.27 minuterna fick klockas manuellt. Pantern hade tagit ut sin målvakt och kampen i Kristianstads zon var stenhård men Kristianstad orkade stå emot på ett heroiskt sätt.

- Det här var en skön seger, log tränare Per Ljusteräng efter slutsignalen, trots att vi inte var på topp hela matchen har vi styrklan att fortsätta jobba. Den här segern gör mycket för laget. Serien är så våldsamt tät att varje omgång är lika viktig för alla lagen.

Sett över hela matchen var det ett jämnt spel mellan lagen. Kristianstad plockade första perioden på poäng medan Pantern spottade upp sig i andra och Kristianstads hade väldigt svårt att hitta den där riktiga farten. Gästerna tog också ledningen i andra, en ledning som Kristianstad hade svårt att kvittera.

Panterns insats i andra perioden hade så när fått Kristianstad på fall. Med starkt spel och smarta kombinationer pressade de allt som oftast ner Kristianstad i egen zon. Dessbättre, ur Kristianstads synvinkel, var avsluten inte hetare än att snabbfotade Jönsson kunde hålla emot alla utom ett.

I tredje perioden lyckades Kristianstad få till ett skitmål och när Johan Molldén sedan med hjälp av en intränad variant kunde stänka in 2-1 steg jublet i Kristianstads Ishall. Klockan stod på 17.50 och Kristianstad hade 20 sekunder tidigare tagit en time out. I samband med time out slutadee klockan att fungera och den fick statras om manuellt. När Pantern 18.33 tog time out slutade klockan att fungera igen och sekreteriatet valde att gå över till manuell tidtagning.

I samband med sin time out plockade Pantern ut sin målvakt men trots att de hade stenhård press på Kristianstad lyckades de inte nå sin efterlängtade kvittering.

Kristianstads kvitteringsmål (1-1) var för övrigt resultatet av en förlupen bakåtpassning från Panterns sida. Pucken gled i ensamt majestät in i gästernas försvarszon och målvakten tvingades gå ut för att som ende kvaravarande Panter ta kontrollen. KIKs Ekström jagade han också, tillsammans med Johan Andersson som med lite tur kunde serva Jens Svensson som kom med fart in i offensiv zon. Han fick till ett rappt skott som passerade de förtvivlade Panternbackar som förgäves backade up för sin målvakt som befann sig en bra bit ut i tekningscirkeln.

- Det var otroligt roligt att vi fick till det idag, summerar Ljusteräng, vi hade det stundtals trögt i skridskoåkningen men trots detta hittade vi en väg att vinna.

Extra plus i kanten för dagen får naturligtvis Johan Molldén som rättfärdigt fick bli kvällens matchvinnare. När Johan Magnusson 5.54 i tredje perioden drabbades av en utvisning 2+10 minuter hade KIK bara två vänsterbackar att tillgå. Rooth och Molldén axlade det ansvaret och Molldén lyfte sig genast ett par snäpp.

Ytterligare utmärkelser vill vi ge Erik Persson som än en gång gör ett ytterst stabilt intryck på isen. Seth Wikskal likaså, och Julius Bergqvists insats, när han väl kom till spel, framför allt i spel 4 mot 5 var grym. Även Oskar Persson ska ha en eloge för det spel han bjöd i sin första hela seniormatch mot så pass bra motstånd.

Vi kan förstås inte låta bli att lägga några plustecken för Jens Svensson och han sinsats i tredje perioden. Dock funderar vi lite över var han var i de två inledande perioderna.