A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Bortaförlust för Kristianstad
[2009-09-30] Kristianstad förlorade onsdagens bortamatch mot Tingsryd trots en riktigt gedigen insats i inledningen av matchen. Mötet slutar 5-2 (1-2, 2-0, 2-0).

Man kan säga att den inledning Kristianstad bjöd på tog hemmalaget över efter en dryg spelad period. Mot slutet var det väldigt mycket Tingsryd och de numerära övertagen Kristianstad hade i mitten av tredje perioden blev uddlösa.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

- Det är ju surt att förlora när vi spelar så pass bra som vi gör idag, meddelade tränare Per Ljusteräng efter slutsignalen, vi tar ytterligare ett steg framåt och gör en både tät och jämn match mot Tingsryd men räcker inte riktigt ända fram.

- Framför allt har vi problem i vårt powerplay. Det blir allt för omständigt i vårt spel och vi får inte till avsluten när vi ska. Även om nu segern på sätt och vis var rättvis för Tingsryd tycker jag ändå att vi drabbades väl hårt av den konstiga bedömningen vid bråket i slutet av andra perioden. Vår straff där blev ju på sätt och vis direkt avgörande. Det som retar en i de lägena är att vi inte fick möjligheten att själva avgöra. Med 3-2 en bit in i tredje hade våra chanser förmodligen varit helt annorlunda. Men det är naturligtvis inget att hänga upp sig på så här i efterhand.

Extra plus i kanten för dagen får Peter Rooth, Jonas Lindström och Seth Wikskal som alla tre höjde sig lite extra över mängden.

- Vi ser ju tydligt hur laget förbättrar sig från match till match, konstaterade Ljusteräng, även om vi fortfarande har några spelare som behöver göra lite bättre ifrån sig utvecklas vi hela tiden i positiv riktning. Med det täta och snabba spelet som bjöds idag har vi mychet goda förutsättningar att störa de förmodade topplagen.

Kristianstad öppnade riktigt bra och fick precis den start de hade önskat sig när Jonas Lindström tog hand om en puck som kom farandes från ena rinkhörnan. Bra placerad i slottet lyckades han lirka in 0-1. Assistpoängen hamnade hos Eklund och Kourtidis.

- Tingsryd är erkänt svåra på egen hemmaplan men vi gjorde en mycket bra första period, berättat assisterande tränare Daniel Granqvist för Hemsidan, en av nycklarna till första perioden var att vi tekade så bra som vi gjorde. Oavsett var vi befan oss över banan kunde vi oftast starta med pucken i eget förvar. Jönsson i kassen var också väl med från början.

Hemmalaget var aningen tagna av Kristianstads ledningsmål och trots ett numerärt överläge lyckades de inte riktigt få till det framåt. När det väl blev till farligheter var Jönsson med på noterna. Men till sist blev det utdelning och 1-1 efter lite press.

Kristianstad fortsatte jobba. Ett numerärt överläge blev dessvärre fruktlöst men i sextonde spelminuten kunde Mikael Larsson ge Kristianstad ledningen igen när han ostört fick agera i offensiv zon. Wikskal stod för den förlösande passningen.

Mot slutet bjöd hemmalaget på en rejäl farlighet men även denna gång var Jönsson på med stort P.

- Vi öppnade som sagt på ett mycket bra sätt, menar Ljusteräng, inte bara med frenesi och kampanda utan även med ett riktigt bra spel. Jag tror att vi överraskade Tingsryd ordentligt. Och när de sedan i andra perioden ökade rejält i tempo lyckades vi hänga med på ett bra sätt men vi bjöd istället på enkla misstag som Tingsryd utnyttjade effektivt. Men sett över hela matchen tycker jag att vi gör en god insats trots förlusten. Inställnigen var att ta poäng och hade vi inte fått dra det tyngsta lasset i samband med utvisningarna i slutet av andra kanske det hade sett lite annolunda ut.

I inledningen av andra perioden visade Tingsryd till en början upp svårigheter att få försvaret att fungera fullt ut. En tidig KIK-utvisning öppnade dock för dem och en riktigt giftig chans blev det innan Kristianstad hade betat av utvisningstiden. Men på klassiskt manér kom Tingsryds kvittering knappa minuten efter det att KIK blivit fulltaliga. En droppass innanför blå med efterföljande tjurrusning. Hemmalaget ökade nu stadigt i tempo och även om Kristianstad var med i svängarna blev de enkla misstagen aningen dyrköpta.

Strax efter kvitteringsmålet fick även Kristianstad en chans i numerärt överläge men den där riktiga skärpan saknades dessvärre. KIKs powerplay har så här långt inte riktigt funnit sin form.

- Ja, det där med powerplay är som sagt något vi måste jobba på. Vi måste hitta ett mer distinkt spel och kunna tillvarata de chanser ett powerplay kan ge oss. Även om vi inte gör mål varje gång vi är en eller två mer på banan måste vi åtminstone hitta vassa avslut och skapa mer lägen.

Hemmalagets kvitteringsmål blev av naturliga själ till tändvätska för Tingsryd och kontringarna radades upp. Jönsson agerade här räddande ängel vid ett par tillfällen. Men Kristianstad jobbade på bra och var ytterst nära ytterligare ett ledningsmål. Istället blev det Tingsryd som först kom undan med blotta förskräckelsen och sedan de som hade bäst utdelning. 13.50 lyckades de nämligen för första gången i matchen ta ledningen. Men de hade mer fart än KIK och det gav resultat.

En följande KIK-utvisning gav ytterligare luft åt hemmalaget men Kristianstad stod på sig och släppte ingen över bron den här gången.

Med dryga en minut kvar av perioden utbröt ett rejält handgemäng i mittzon. Det hela renderade i en rad utvisningar för båda lagen. Jesper Wärvik fick t ex 2+2 och för Tingsryd blev det en 2.

Med bara 33 sekunder kvar ökade Kristianstad på antalet botgörare när även Erik Persson drog på sig en utvisning. Det blev således till att öppna sista tredjedelen i numerärt underläge.

- Tyvärr var vi lite för passiva strax innan bägge Tingsryds mål i andra och det straffade sig direkt, menar Granqvist, men samtidigt är det bara att konstatera att Tingsryd var lite bättre än oss i andra perioden även om jag tycker att vi stod upp på ett bra sätt.

- Med en minut i numerärt underläge fem mot tre framför oss siktade vi, inför tredje, på att jobba stenhårt för att stå pall under de inledande minuterna. Tanken var att vi skulle gå segrande ur den kampen och med det få extra energi av vår egen insats.

Ja, Kristianstad tvingades öppna tredje perioden i spel tre mot fem. Initialt hade laget 56 sekunder att bearbeta innan det blev lite förstärkning på egen planhalva, sedan ytterligare 31 sekunder i spel fyra mot fem.

Tyvärr höll inte planen fullt ut. Med fyra egna spelare på isen mot Tingsryds fem spädde hemmalaget 1.01 på sin ledning med ytterligare ett mål.

Strax efter målet fick Kristianstad ånyo en chans i numerärt överläge. Det blev mycket snurra i offensiv zon men Tingsryd försvarade sig på ett bra sätt och Kristianstad saknade förmågan att gå på avslut. Efter att ha avtjänat utvisningen drog hemmalaget minuterna senare på sig en ny utvisning och knappa mminuten senare var det dags igen.

En dryg minut i spel med fem man mot Tingsryds tre blev resultatet och därefter också spel fem mot fyra. Men i målprotokollet hände det dessvärre inte så mycket för Kristianstads vidkommande. Istället kunde Tingsryd väl fulltaliga sätta spiken i kistan när de 12.32 genom offensiv checking kunde tryckta in 5-2.

Den efterföljande Tingsrydsutvisningen gav inte heller någon öppning för Kristianstad.

Att Kristianstad sakta men säkert har hittat en utvecklingsvåg som stadigt går uppåt är tydligt och så länge det går i den riktningen är det än så länge ingen ko på isen. Laget har visat upp en förmåga att kunna hota de stora elefanterna men har ännu en liten bit kvar att klättra. Förhoppningen är att det inte dröjer allt för länge.

Närmast väntar söndagens möte med Kungälv i Kristianstads Ishall. Detta i samband med arrangemanget SUPERSÖNDAG. Ett evenemang som vi hoppas ska fånga rejält med publik.

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Va Mat & Kart

Skyltforum

Din Mäklare

LM & Pema Transport

Toyota Center

Restaurang Metropol

Nordströms beglast

Shell Rondellen

Kristianstad Automobil

Elpoolen

LA Pipe Welding

Autoexperten

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender