1966

Ytterligare en tung förlust för Kristianstad
[2009-01-14] Onsdagens bortamatch slutade med förlust för Kristianstad, detta i en match som till en början verkligen såg ut att gå KIKs väg. Matchresultat 5-1 (3-1, 0-0, 0-2) och, i ärlighetens namn, en på det hela taget rättvist förlust.

- Det känns verkligen som om vi inte är riktigt färdiga när matchen börjar, suckar en hårt prövad Per Ljusteräng när Hemsidan till sist når honom per telefon, vi är ju inte med alls. Nu fick vi väl upp lite bättre kampfart i andra men då hade vi ju redan bjudit in Karlskrona. I de två första perioderna är det Holst som räddar oss från allt för stora siffror.

- Karlskrona var rappare än oss och åkte mer skridskor. De var villiga att offra något för vinsten det var inte vi idag. Det kommer att bli rejäla omkastningar i truppen till nästa match och även om det känns nattsvart just nu gäller det att bita ihop och komma till en ny träning i morgon. Vi får försöka analysera läget och söka en väg ur den här kräftgången. Vi har fått möta bra mostånd och det är en bra bit kvar att gå. Min förhoppning är att vi ska kunna starta söndagens bortamatch på ett betydligt bättre sätt än idag. Vi måste helt enkelt göra det som krävs av oss om det ska bli något vettigt framöver. Vi är överallt och ingenstans i vårt spel istället för att spela smart och jobba som ett lag. Tyvärr saknar vi idag den ödmjukhet inför moståndare och spelet som behövs för att kunna behålla kylan.

Kristianstad startade onsdagens viktiga bortamatch mot Karlskrona med att ta ledningen, en ledning som på alla sätt kändes rättvis. Laget jobbade bra i 10 minuter men med målet följde ett aningen bedrägligt lugn som blev ödesdigert. Hemmalaget utnyttjade denna tendens och kunde tämligen omgående kvittera. Efter drygt tre ytterligare minuters spel tog Karlskrona också ledningen. Målet kom i samma sekund som Kristianstad blev fulltaliga efter en utvisning.

Kristianstads försvarsspel såg med ens inte alls lika taggat ut som i lagets två senaste matcher och det frejdiga anfallsspel laget bjudit i inledningen av matchen var borta. Med sitt ledningsmål fick värdarna naturligtvis också den positiva effekt de jagade och innan ytterligare en minut var till ända stod det 3-1 på resultattavlan. Karlskrona vann första periodens skottstatistik med övertygande 21-14. Första perioden startade KIK perfekt men avslutade den aningen ängsligt.

I andra perioden förväntade vi nog oss att Kristianstad skulle ta sig i kragen men av detta blev det intet, måhända blev krafttagen något bättre. Inte heller hemmalaget bjöd på något skönspel. Matchbilden var snarare aningen slarvigt och föga effektiv från något håll. De enda gångerna det hettade till lite var när Kristianstad vid två tillfällen spelade powerplay och lyckades skapa ett par, tre riktigt heta möjligheter, dessvärre utan resultat i målprotokollet. Kristianstad hämtade annars upp sig en aning i skottstatistiken som de i andra perioden vann med 13-10.

I tredje perioden defilerade Karlskrona. Efter två på varandra följande KIK-utvisningar ökade hemmalaget till 4-1 och med knappa tre minuter kvar av matchen fixade de också 5-1. Trots att Kristianstad vinner tredje periodens skottstatistik med hela 11-4 drog hemmalaget längsta strået. Ett scenario vi sett förut. Kristianstad jagade så offensivt att man stundtals glömde bort sin defensiv.

Ser vi till hela matchen var Karlskrona snäppet bättre och effektivare än Kristianstad. Om inget annat så visade de upp en betydligt hetare vilja.

På saknalistan idag hittar vi Anton Hellsing och Johan Andersson och direkt från sjuklägret anslöt Jens Svensson och Adrian Ekström.

- Jag räknar med att vi ska ha Johan i spel på söndag, berättar Ljusteräng.

Bäst för dagen var Peter Andersson och mellan stolparna Martin Holst, även om han kroknade en del på slutet.

Det är verkligen inte helt lätt att vara KIK-supporter.