Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Kristianstad blev totalt överkörda i första perioden mot Pantern
[2008-12-17] Matchen som skulle visa att Kristianstad var på G blev det bjärt motsatta. Utan vare sig vilja eller intentioner gick laget ut i spel och tittade på medan gästande, reservbetonade Pantern lekte till sig en ledning i första perioden. Panterns march från 1-0 till 1-4 inom loppet av 59 sekunder blev Kristianstads fall.

Att laget sedan vinner de två resterande perioderna var föga tröst, möjligtvis gav det en del spänning till den annars torra föreställningen. Matchen slutar helt rättvist med seger för gästerna 3-4 (1-4, 1-0, 1-0).

- Vi måste vara ödmjuka nog att inse att vår sjundeplats i tabellen inte är så felvisande ändå, konstareade tränare Ljusteräng efter matchen, vi är ju inrte ens med i matchen under första perioden. Att vi sedan river och sliter i de två resterande är naturligtvis lovvärt men om vi inte kan uppbriga rätt inställning hos alla spelare i laget lär hela vår målsättning att kriga om en kvalplats ryka all världens väg. Vi har spelare i laget som helt enkelt inte klarar pressen och det är inte bra.

Det har sannerligen inte varit lätt att vara Kristianstadssupporter under den nu gångna hösten och juluppehållet kommer verkligen som en befrielse.

Dagens match blev på alla vis en ganska god beskrivning av det Kristianstad har att erbjuda sina motståndare. Spelet finns där och intentionerna men de djupa dalarna, oförmågan att göra mål och de direkta bristerna i truppen har tillsammans med i genomsnitt 4 och en halv skada per match varit allt för tungt att bära.

När Kristianstad möter Pantern på hemmaplan, ett lag som i princip kommer hit för att bara spela av matchen borde vi kunna förvänta oss mer. Gästerna saknade för dagen 7 ordinarie spelare och kompletterade sina tre femmor med tillfälligt inhoppade Fredrik Johansson.

De enda killarna som i dag får godkänt är lagets första femma och då bjöd de ändå på ett par riktigt vassa misstag i matchen.

Den totala överkörning Pantern bjöd på strax efter halva första perioden visade också rätt tydligt att hela laget hade problem med säkerheten i egen zon. Nu bjöd tredjelinen på två av de där målen men även första- och andrafemman fick sin beskärdadel av total överrumpling.

- Vi får helt enkelt rikta in oss på att dra igång lite hederlig försäsongsträning nu under juluppehållet, suckar Ljusteräng, några träningsmatcher är inte att tänka på. Vidare måste vi nog också fundera lite över vår trupp. Något måste i vilket fall som helt till för att vi ska få lite rätsida på det här.

Genom att kriga stenhårt i både andra och tredje perioden kunde Kristianstad reducera den övertygande ledning Pantern tillskansat sig i första perioden. Chanserna saknades inte heller men sett över båda lagen var möjligheterna minst lika öppna för gästerna.

- Helt ärligt var Pantern närmare både 1-5 och 1-6 innan vi hittade 2-4, menar Kristianstads tränarduo, och av det spel vi ville få till syntes det inte särskilt mycket. Det blev mest riv och slit.

Då både Karlskrona och Olofström hamnade under strecket lär vi åtminstone få ett part tre riktigt heta "derbyn" vad det lider. Lottningen i Fortsättningsserien förväntas vara klar under torsdagen. Vi återkommer med mer information kring detta vad det lider.

I tredje perioden tvingade Adrian Eksrtöm lämna isen efter en rjäl fight med Panterns Ludvig Persson. Tidigt i andra perioden valde Johan Andersson att bryta då han fått en olycklig smäll på ett av sina knän.

- Läkaren avrådde Johan att fortsätta, berättar Ljusteräng, och vi satte istället igång en rejäl rockad i femmorna för att få upp lite energi.

Om Kristianstad hade genomfört första perioden med samma ilska och envishet som man brottade sig genom den tredje hade läget med all sannolikhet varit annorlunda denna afton. Men tyvärr blev det aldrig så.
Precis som så många gånger tidigare under hösten verkade Kristianstad själv vara sin farligaste fiende. Gästande Pantern garvade sig igenom den här matchen, med all rätt!

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se.

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.