1966

Kristianstad besegrade Helsingborg trots rejält decimerat mannskap
[2008-12-03] - Det är inte helt lätt att formera laget när vi bara har en naturlig center i spel, summerade KIKs tränarduo efter matchen.

- Segern var välbehövlig och ser vi till de förutsättningar vi hade med allt för lite folk och 2-2 inför tredje perioden tycker jag att vi gör en helt OK insats, menade Per Ljusteräng, vi brände dock lite för många chanser i andra perioden. Där hade vi bud på ett par tre mål till.

Matchen slutar 4-2 (1-1, 1-1, 2-0) efter det att Kristianstad i slutskedet av matchen satte sitt sista mål i tom bur. Detta medan Helsingborg ett tag spelade sex utespelare mot Kristianstads tre.

Som underhållning betraktat hade den här matchen kanske inte toppvärden direkt. Trots att Helsingborg inte hade särskilt mycket att sätta mot lyckades de ändå hålla nerv i matchen en bra bit in i tredje perioden. Deras första mål var nog att betrakta som en allt för lätt puck för Philip Ödmark att missa - en chans hade gästerna i första perioden och den resulterade i ett mål.

I tredje perioden bytte Ljusteräng målvakt och nyinlånade Marcus Lundell fick pröva sina vingar i KIK-dräkten. Detta gjorde han riktigt bra. Hans första räddning i tredje perioden var definitvt av den högre skolan. Trots att han efter en KIK-indianare var helt bortkollrad nöp han ändå pucken i plocken. Helsingborgs protester hjälpte föga då de menade att han passerat mållinjen bakåt. Men den där förflyttningen fick han regelvidrig hjälp med ansåg domaren.

Riktigt bra för dagen var Kristianstads Adrian Ekström som också fick motta pris som bäste hemmaspelare. I motståndarlaget var det gästernas målvakt som kammade hem motsvarande hedersomnämnade. Även Eric Persson visade synnerligen goda kvaliteter.

Även om Kristianstad som väntat hade merparten av spelet var de dessvärre aningen uddlösa när det kom till avsluten. Ett fenomen som var tydligt hela matchen. Måhända är alla skador en bov i dramat. För dagen saknades, förutom alla tidigare aviserade på skadebänken, bland annat Jens Svensson som för dagen låg hemma med någon form av maginfluensa.

- Vi hoppas och tror att vi kan ha tillbaka Kim Johansson och Johan Molldén på söndag när vi åker till Kungälv, menade assisterande tränare Håkans Hedin efter slutsignalen.

- Varje match är just nu som en playoffmatch för oss, berättar Per Ljusteräng, alla möten kräver full satsning fån vår sida. Vi får höra att vi sakta tar oss förbi våra konkurrenter i tabellen men det håller inte att kika där. Vi måste göra vårt bästa match för match och koncentrera oss på vårt eget spel.

Om Kristianstads spel inte håller och laget inte har rejäl hjälp av andra resultat fram till jul gäller det att åtminstone ta ett stadigt grepp om femteplatsen för att därigenom ha bästa möjliga utgångsläge i vårspelet.

Ser vi på matchen som helhet saknar vi fortfarande mer distinkta avslut från Kristianstad. Även om KIK för dagen var det klart bättre laget lyckade man inte riktigt spela ut gästerna. Deras kontringshockey gav precis så mycket utdelning att de med jämna mellanrun fick god energi. Ett tag i andra perioden var de också väldigt nära att ta ledningen.

Det målvaktsbytet Kristianstad gjorde inför tredje perioden var avsett som en energiåtgärd och till viss del lyckades den strategin. Om inte fullt ut så åtminstone en liten bit på vägen.

När Adrian Ekström strax innan mitten på tredje lyckades jobba in förlösande 3-2 blev också det en bidragande orsak till Kristianstads lilla tempohöjning i slutet.

Några illa valda utvisningar på slutet höll dock på att kosta en hel del men till sist blev det i alla fall seger för Kristianstad.

OM laget nu lyckas besegra Kungälv på söndag ser läget plötsligt betydligt ljusare ut, och det strategiska hemmamötet mot Skövde kommande onsdag kan bli årets viktigaste nöt att knäcka.

Ja, spännande är det i alla fall!

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Lite bilder från matchen

Adrian Ekström står beredd när Johan Andersson måttar ett slagskott från blå.

I andra perioden had Kristianstad flera heta chanser som dessvärre inte gíck hem. Här är Mikael Larsson helt fri med Tisell, Helsingborgs målvakt.

Victor Tisell rakar ut 2-1-pucken ur egen kasse.

Viktiga 3-2 gav upphov till glädjekramar.

En het chans från tredje perioden där pucken dansade förargligt nära öppet läge.

Hållström tryckte in 1-0 till Kristianstad och Oskar Olsson som begick sin ispremiär fick vara med på ett hörn.