1966

Bortaseger över Gislaved
[2008-11-30] Söndagens bortamatch slutade med seger för Kristianstad som nu verkar ha hittat ett vägvinnande spel. Framför allt blev första periodens starka övertag en viktig del i dagens vinst. Slutresultat: 2-5 (0-2, 1-1, 1-2).

När Jens Svensson på egen hand, i matchens tredje period tryckte in 2-4 till Kristianstad var det en direkt replik till Gislaveds reducering bara minuterna innan.

Med bara två minuter kvar att spela valde Gislaved att ta ut sin målvakt för att om möjligt hinna ikapp i målprotokollet. Det straffade sig direkt och Jens Svensson kunde då även sätta Kristianstads femte mål för dagen.

Sett över hela matchen var Kristianstad klart bättre än hemmalaget Gislaved men samtidigt bör då vi räkna bort det grymma tapp laget bjöd på i andra perioden. När Gislaved reducerade till 1-2 dryga sju minuter in i andra, dök den där retfulla ängslan upp igen. Hemmalaget växte rejält och var vid ett par tillfällen mycket nära att komma ifatt. Inte ens när Kristianstad, i andra perioden, spelade i numerärt överläge fick de till det i sitt spel. Räddningen kom när Viktor Sundström visade enorm vilja och "brottade in" 1-3 till Kristianstad.

Som vanligt gjorde sedan Kristianstad en utomordentlig tredjeperiod och trots att Gislaved lyckades få till ytterligare en reducering hade Kristianstad koll på läget och Jens Svenssons två mål i slutet av tredje perioden blev spikarna som förseglade matchen.

- Vi spelade riktigt bra idag, berättar tränare Per Ljusteräng efter matchen, bra försvarsspel och bra framåt. Det är väl egentligen bara de där 10 minuterna i slutet av andra som var lite illa hanterade från vår sida.

Johan Molldéns ljumskskada från tidigare gjorde sig tidigt påmind i matchen vilken innebar att han bara var med i hetluften en 7-8 byten sedan tvingades han gå av.

- Ja, man såg rätt tydligt att han hade riktigt ont, berättar Ljusteräng, så det var bara att acceptera läget. Vi gick ner på fyra backar och körde så matchen igenom. Det fungerade riktigt bra.

Mot slutet av matchen var Gislaved rejält heta och hade rätt stor del av puckinnehavet men Kristianstad spelade stabilt i sitt försvar och några större farligheter blev det egentligen aldrig.

Extra plus i kanten för dagen får samtliga backar som genomförde matchen på ett synnerligen satbilt och respektingivande sätt trots att de fick gå runt på bara fyra man. Likaså får förstaformationen med Andersson, Svensson, Ekström, Rooth och Persson beröm för sin insats. Kristianstads alldeles egna poängkung Jens Svensson skrapade för dagen hem hela 4 poäng till sin samling.

- Egentligen spelade hela laget riktigt bra idag, menar Ljusteräng men just backarna och förstafemman höjde sig idag ett snäpp över mängden.

Med övriga reultat i dagens omgång har nu striden runt övre strecket hårdnat ytterligare. Kampen om fjärde och femteplatsen är stenhård så här långt.

Nu ser vi med spänning fram emot onsdagens kommande möte med gästande Helsingborg.