A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

En ny straffseger för Kristianstad
[2008-11-19] Onsdagens hemmamatch mot gästande Kungälv slutade oavgjort efter full tid och när inte heller förlängningen blev avgörande fick matchen avgöras på straffar. Kristianstads seger kom inte förrän efter tio slagna straffar då Jens Svensson kunde sätta sin straff. Jens som i ordinarie slutperiod drabbades av en misconductutvisning och därför inte fick vara med på straffslagningen förrän i omgång 5. Det blev således dramatiskt värre i Kristianstads Ishall.

Matchen slutade 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0).

- Dagens match blev ännu ett steg framåt för oss, menade tränare Per Ljusteräng efter drabbningen, vi blir bara bättre och bättre och den ängslighet vi sett tidigare är nu snart ett minne blott. Samtidigt är jag naturligtvis lite besviken på att det inte blev tre poäng. Vi har ju full kontroll under första halvan av matchen och den kanonräddning deras målvakt gjorde när Micke Larsson fick chansen att avgöra i tredje perioden är ju bara otrolig. Sedan är det lite som vi berört tidigare att vi har på nåt konstigt vis Murphys lag vilande över oss.

Mickes chans kom när det bara återstod 43 sekunder av matchen. Han och Hållström kom två mot en och Hållströms kanonpassning tvingade Patrick Bilan i Kungälvs kasse till en sidoförflyttning som vi aldrig någonsin trodde han skulle klara. En riktig mirakelräddning helt enkelt. 3-3 stod sig sedan ordinarie matchtid ut.

Straffavgörandet blev utdraget. Efter tre slagna straffar per lag var matchen inte avgjord varför suddenstraffar krävdes. Ordningsföljden hade varit sådan att Kungälv startade straffslagningen men den ordningen ändrades inför suddenstraffarna. På läktarplats höjdes då ögonbrynen då plötslgt Philip Ödmark klev in i handlingen. Holst hade då klarat tre straffar galant och ingen fattade varför Ljusteräng plötsligt bytte målvakt.

- He, he, nej, det där var ingen taktisk manöver från vår sida, ler Kristianstads tränarduo, Holst sträckte ljumsken en aning vid den tredje straffen så det var bara att svälja betet och köra fullt ut, och det gick ju bra. Exakt hur allvarlig skadan är för Holst är ännu för tidigt att sia om men vi hoppas på det bästa. Det är altid vanskligt att få en målvakt skadad.

Ödmark visade upp ett stabilt psyke och räddade båda sina straffar och det föranledde Jens Svenssons avgörande i femte omgången.

Ser vi till matchbilden över hela sträckan var nog Kristianstad i merparten av tiden det något vassare laget. Framför allt i första och åtminstone i halva andra perioden även om Kungälv vid flera tillfällen bjöd på ett riktigt vasst mostånd. Mot slutet av andra kom Kungälv igen och kunde till sist också reducera Kristianstads ledning. I tredje perioden bjöds vi på slutet av ett lite ängsligt spel från Kristianstads sida.

- Ja, det var lite ängsligt mot slutet men inte alls i den omfattningen vi visat tidigare, nej jag tycker att vi gjorde bra ifrån oss även i tredje, menar Ljusteräng.

Kristianstad öppnade riktigt matchen bra genom att tidigt ta ledningen. Spelet var också mer distinkt än vad vi sett på länge med rejäla avslut och korrekta uppspel som borgade för ett stabilt försvarsspel. Kim Johansson blev förste målskytt för aftonen då han via en motspelares ben, ur lite död vinkel, kunde sätta 1-0. Kims insats var för övrigt riktigt bra matchen igenom.

Strax innan första perioden var till ända bjöd Johan Molldén in Kungälv med ett huvudlöst uppspel från egen zon. Slarvet öppnade för det forcheckande Kungälv och Holst lyckades inte mota den möjligheten. 1-1 kändes både snöpligt och oerhört onödigt.

Efter pausvila och några minuter in i andra kontrade Kristianstad genom en vass spelvändning i egen zon. Jens Svensson och Seth Wikskal spelades helt fria i mittzon och Thomas Pannanen kom som skjuten ur en kanon på högerkanten. Passningen satt som en smäck och Thomas gjorde inte heller några misstag när han lurade ner Bilan i motståndarkassen för att sedan elegant runda honom och lätta in 2-1.

Knappa fyra minuter senare var det dags igen. Den här gången frispelades Mikael Larsson i mittzon och rappt skrinnade han rakt mot mål och avslutade distinkt. Pucken träffade målvaktens stöt och vinklade in under höger armhåla och rakt in i maskorna.

Strax efter mitten på andra knaprade sig Kungälv så sakteliga in i ett mer distinkt spel. Ett rykande stolpskott visade trenden och efter några powerplay hade de siktet inställt. En riktigt vass kontring gav upphov till ett riktigt hett friläge. När skottet kom var det dock långt över men den frie Kungälvaren fick ändå på sätt och vis rätt eftersom Domare Claesson valde att blåsa för straff. Någon i KIK hade nämligen slängt sin klubba för att mota möjligheten. Straffen plockade Holst utan mankemang 19.56 men de kvarvarande fyra sekunderna i perioden blev ödesdigra.

I följande tekning hittade Kungälv en skottchans. Holst var med på noterna och räddade men döm av vår förvåning när pucken sedan trillade ner på isen, ställde sig på högkant och sedan långsamt startade att rulla mot Holsts högra stolpe. Strax innan stolpen skruvade pucken sin bana precis så mångta millimeter att pucken kunde passer amållinjen innanför stolpen. Knappt styrfart men 3-2 blev det och klockan stod på 19.59.

Gästerna vann skottstatistiken i andra perioden rätt markant.

Tredje perioden öppnade Seth Wikskal med att i ensamt majestät få till en glödhet chans. Det värsta är att klangen från stolpen genljuder fortfarande i hallen. Ett djäkligt tråkigt öde för den möjligheten.

Kristianstad betade av en boxplayperiod och det tryck laget sedan presterade i powerplay var förvisso gott men utan resultat. Strax innan mitten av tredje drabbades Kristianstad av en tuff 2+2-utvisning på Jesper Ekengren. De fyra minuterna passade Kungälv perfekt. Innan två av dem var till ända hade de både etablerat sig i KIKs zon opch tryckt in 3-3.

Båda lagen jobbade nu för ett eget ledningsmål. Spelet böljade friskt och chanserna avlöste varandra. Någon minut över mitten åkte Kristianstads Jens Svensson på en misconductutvisning eftersom domare Claesson tyckte att Jens irriterat slog iväg pucken efter en tydlig avblåsning. Med Jens på ett 10-minuters personligt straff förändardes Kristianstads möjligheter betydligt. Med bara två naturliga centerar kvar för spel blev det med ens tuffare tider.

Kungälv tog time Out och kämpade stenhårt för ett ledningsmål. Kristianstad svarade med ett aningen ängsligt spel men lyckades ändå hålla undan gästerna anstormning.

Med en minut kvar på klockan tog Kristianstad Time Out och med 43 sekunder kvar att spela kom Hållströms och Larssons friläge. Den räddning Bilan gjorde är helt klart ur den högre skolan. Hans sidledsförflyttning var helt perfekt och med allt för lite tid kvar av matchen hann sedan varken Kungälv eller Kristianstad få till ett ledningsmål även om Kungälv varr rejält nära vid åtminstone ett tillfälle.

Bäst för dagen var utan tvekan Johan Andersson som bara blir bättre och bättre. Just nu håller vi honom för lagets absolut bäste man. Med Jens Svenssons utvisning fick också Kim Johansson ytor som center och det gjorde han på ett utmärkt sätt.

Kristianstad är tveklöst på gång ordentligt. För varje match hittar Ljusteräng ytterligare ett steg hos killarna och håller den här trenden har vi en hel del goda upplevelser framför oss.

- Vi går stadigt framåt, menar Ljusteräng, och faktum är att det egentligen ghandlar om att vara som allra bäst i januari februari. Med den utvecklingen vi ser i laget är jag helt övertygad om att vi kommer att bli rejält giftiga vad det lider. Även om vi ska behöva gå alternativvägen för ett kval. Nu börjar jag se tydliga tendeser till ett lugn i vårt spel. Ett lugn som laget måste ha om vi ska komma någon vart. Det ska vara tävling även på våra träningar så att vi hittar den där rätta isntällningen och farten och säkerheten vi vill ha. Det gäller att hela tiden utvecklas. Och vi kommer att nå dit vi vill om vi strävar tillräckligt hårt, var så säker.

Det digitala matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Lite bilder från matchenJohan Andersson var tveklöst dagens bäste man på plan. Han blev också helt rättvist vald till matchens hemmalirare.Kristianstad bjöd för dagen på en betydligt hårdare kamphockey än vad vi kanske varit vana vid.Avsluten var mot Kungälv rejält mer pang på röbetan. Spelet var både distinkt och säkert utfört. Här är Jens Svensson i färd med att lägga en het passning rakt i famnen på Thomas Pannanen. Tyvärr var han så hårt påpassad att denna gång höll inte planen fullt ut.Martin Holst agerade som vanligt på topp. Tyvärr hade han dessvärre ren otur när Kungälv reducerade till 3-2 i slutet av andra perioden. Fyra straffar motade han i matchen men fick i avgörande läge lämna över till Ödmark på grund av en ömmande jumske.

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Kristianstad Automobil

Elpoolen

Skyltforum

Lelles Atervinning

Starka Betongindustrier

Shell Rondellen

Nordströms beglast

Budettan

Defendo

Christianstad Bilvårdscenter

Fasab

Toyota Center

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender