Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Islossning för Wild Kings i Olofström
[2002-03-06] Kristianstad bjöd på onsdagskvällen hemmalaget Olofström på en ordentlig holmgång. Segern med 3-7 (2-1, 1-5, 0-1) grundlades tidigt i matchen genom bra press mot hemmamålet, men dessvärre visade Kristianstad upp samma tendens som i senaste hemmamatchen. Trots ett ordentligt spelövertag och mängder av feta chanser ville det sig inte i målprotokollet. Det vara bara Joakim Johansson som lyckades vräka in 1-1 med ett våldsamt slagskott från blålinjen.

- Nej det verkade som förgjort för oss i första, menade tränare Martin Karlsson efter matchen, vi var rejält överlägsna men av någon anledning kunde vi inte få till det. Visserligen hade även Olofström ett par heta möjligheter men vi förde spelet på ett övertygande sätt.

Olofström kunde också än en gång ta ledningen i perioden. Detta när Tony i KIK-kassen snöpligt tappade en puck som han trodde sig ha blockerat på sin "stöt". Dessvärre föll pucken i isen igen och Tobias Rydqvist kunde enkelt peta pucken över mållinjen.

När andra perioden drog igång blev det dock annat ljud i själlan. Från ett underläge 2-1 forcerade man sig igenom först ett spel i numerärt underläge tre mot fem. Detta klarade laget galant och Tony Jonsson fick visa sig på riktigt styv lina när han räddade laget vid ett par riktigt kritiska tillfällen. Att klara underläget så pass bra stärkte naturligtvis KIK i sitt spel och raskt kunde Jonas Svensson lite okonvetionellt störa i OIKs burskydd och med ens var Kristianstad ifatt. 2-2 blev en lika stor chock för OIK som för Martin Karlsson.

- Ja, jag skrek som tusan på Jonas, inte fan ska han jobba på det där viset. Men det är klart Olofström hade nog inte heller tänkt sig det. Nu blev det ju mål så jag ska kanske inte klaga den här gången.

Strax efter Kristianstads kvittering var det hemmalagets tur att dra på sig en dubbelutvisning och KIK var så effektiva att man tillvaratog dem båda. I spel fem mot tre dunkade Kent Fordal in 2-3 med ett rykande backskott. Minuten senare var det dags igen, i spel fem mot fyra levererade Per Schlyter nästa kanonskott och 2-4 var ett faktum.

I kraft av sin ledning slappnade Kristianstad av lite onödigt och det blev genast ödesdigert. Olofströms Jimmy Bertilsson, som tidigare i perioden i princip bjudit KIK på 2-2-målet, var inte se att utnyttja Kristianstads högmod och på egen hand reducerade han till 3-4.

- Efter 2-4 kändes det som ett lugn i laget, menar Martin, men det var kanske lite för lugnt för plötsligt krånglade vi till det för oss. Och när Olofström gjorde 3-4 blev det plötsligt lite darrigt.

Kristianstad skärpte dock till sig och behöll sitt fina spel från tidigare i perioden och 17.36 bjöd man publiken på ett riktigt skolboksexempel. Snyggt, snyggt spelade Joachin Johansson och Mikael Lindgren fram Johan Wikberg som med trivsamt enkelhet kunde öka Kristianstads ledning till 3-5.
Upphämtning var däremot inte över för det. 18.03 kunde Andreas Larsson smyga in en målvaktsretur från Per Schlyters skottförsök och 3-6 stod sig sedan perioden ut.

Tredje perioden blev sedan i princip rena transportsträckan för Kristianstad. Laget spelade på ren säkerhet och bjöd inga större chanser för hemmalaget. Vid vissa tillfällen kan man t o m säga att lugnet var aningen överdrivet. Något som fick till följd att man onödigt ofta pressades tillbaka i egen zon. Petter berglund kunde till sist fastställa slutresultatet i Olofströmskassens nättak, när han sprätte in 3-7 med dryga minuten kvar av matchen.

- Det är alltid härligt att vinna, säger Martin, speciellt på bortaplan. Den här segern hoppas jag ska ge oss det självförttroendet vi behöver.

Nu blir det bortamatch kommande fredag, hur ser du på den kommande matchen mot Limhamn? undrar Hemsidan.

- Ja, det är aldrig lätt att sia så här i förväg, men idag kunde vi ju ta det rätt lugnt i tredje perioden, stundtals var det till och med nästan för passivt, det innebär i princip att vi inte tog ut oss direkt i slutet av matchen. Tar vi bara med oss den här positiva känslan från idag så bör vi ha en ordentlig chans. Egentligen spelar det ingen roll vilket lag vi möter nu och fram till kvalets slut. Vi har kniven på strupen hur vi än vänder oss. Kan vi bara koncentrera oss ordentligt och inte förivra oss har vi goda möjligheter framöver.

En Helt rättvis seger blev det för Kristianstad. Med plötslig islossning i matchens andra period. Äntligen har måltorkan gett med sig. På sätt och vis borde laget redan i första perioden avgjort dagens drabbning mot ärkerivalerna Olofström. Men vad gör det när det nu blev som det blev?.

Härligt jobbat KIK, hemsidan gratulerar!

Lite matchfakta

Olofströms IK - Kristianstads IK 3-7 (2-1, 1-5, 0-1)
Period 1
1-0 05:58 David Nilsson (Martin Lövgren och Harri Lönnberg)
1-1 13:33 Joachim Johansson (Kenth Fordal och Joakim Johansson)
2-1 13:59 Tobias Rydkvist (Christian Eriksson)

Period 2
2-2 11:21 Jonas Svensson
2-3 13:32 Kenth Fordal (Joakim Johansson och Mikael Lindgren)
2-4 14:17 Per Schlyter
3-4 15:29 Jimmy Bertilsson
3-5 17:36 Johan Wikberg (Mikael Lindgren och Joachim Johansson)
3-6 18:03 Andreas Larsson (Per Schlyter)

Period 3
3-7 18:51 Petter Berglund (Håkan Hedin)

Skottstatistik: 28-45 (10-19, 11-12, 7-14)

Domare: Daniel Lindgren

Publik: 632

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.