Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Kristianstad tappade det gyllene läget inför Playoff
[2008-02-17] Med 3-2 på tavlan, fem minuter in i tredje perioden, och ett Tranås som i sin match låg under var läget precis där Kristianstad ville ha det från början, men det egna håglösa spelet öppnade för gästande Helsingborg som vann rättvist med 3-6 (1-0, 0-2, 2-4). Om det blir tre matcher mot Tranås tvingas Kristianstad spela två borta.

- Antagligen vill killarna väldigt gärna se Tranås, suckade tränare Risto Kurkinen efter slutsignalen, det vi bjöd på idag var ju rena hockey bockeyn, vi öppnade mycket lamt och det blev inte många närkamper för vår del i den här matchen. Det är lite synd för de hade varit mycket bra för oss att få känna lite på Tranås bort innan returmatchen. Men nu är det som det är och vi har en vecka på oss att ladda för avgörandet.

Matchprotkollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Kristianstad öppnade stabilt även om det stundtals påminde lite om en söndagsutflykt. Det lugna spelet passade gästerna illa och redan efter dryga fem minuter kunde Kristianstad ta ledningen. En ledning man höll genom hela första perioden.

Andreas Larsson hade ett par heta chanser i matchen, till sist blev det utdelning när han fladdrade in 3-2 till Kristianstad.

I inledningen av andra behöll Kristianstad sitt lugna och satbila spel och Thomas Paananen var också mycket nära att kontra in 2-0. Men det krävs naturligtvis att man visar lite vilja också om det ska bli vettigt resultat. Gästande Helsingborg försökte brotta sig in i matchen genom att anta en klart mer fysisk inställning än Kristianstad. Och plöstligt var det rena hönsgården i KIKs försvarszon.

I inledningen av andra perioden var Thomas Pannanen väldigt nära att kontra in 2-0.

Med slarvigt spel och blek inställning bjöd laget in Helsingborg i matchen. 1-1 kom som ett brev på posten när Johan Molldén ramlade med pucken bakom eget mål och ingen sedan orkade rensa upp framför Holm i egna kassen. Bara minuterna senare kom också helt rättvist 1-2. Kristianstads kontroll i matchen var nu som bortblåst.

Efter Helsingborgs ledningsmål blev det aningen tätare i närkamperna men den där udden saknades i Kristianstads insatser. Helsingborg dominerade i princip resterande del av period två.

I tredje perioden höjde sig Kristianstad ett par snäpp då Micke Larssons kvittering 2.44 blev en rejäl kraftinjektion. Plötsligt verkade Kristianstad lite intresserade av att jobba ordentligt. Två täta Helsingborgsutvisningar gjorde också sitt till för att Kristianstad skulle komma ifatt. I spel fem mot tre tog Kristianstad ledningen med knappa femton minuter kvar att spela. Andreas Larsson fladdrade då in en puck i Helsingborgarnas målbur.

Samtidigt som Kristianstad tog ledningen konstaterade publikhavet att Tranås plötsligt hade oavgjort i sin match i omgången, vilket i det läget borgade för att Kristianstad skulle få två hemmamatcher i PlayOff 1. Tyvärr verkade det inte som om Kristianstads spelare kände lika starkt för det som publiken.

Istället slarvade Kristianstad i egen zon och Helsingborg kunde kvittera till 3-3 och 25 sekunder senare ökade de på till 3-4. Det här blev direkt avgörande för slutresultatet. Faktum var att Kristiansrtad från den här stunden stod sig slätt mot gästernas bättre vilja.

I numerärt överläge kunde sedan Helsingborg ytterligare öka på sin ledning till 3-5.

Holm gjorde en god matche mellan stolparna här plockar han strax, gravt skymd, ett rejält kanonskott. Dessvärre hade han för dagen lite dåligt hjälp från sina medspelare.

Kristianstad chansade lite med dryga två minuter kvar att spela. Holm fick lämna kassen till förmån för ytterligare en utespelare och trots att Kristianstad skapade ordentligt tryck var det gästerna som i öppen bur fastställde slutresultatet till 3-6.

Som helhet var Kristianstad idag allt för loja i sitt fysiska spel. Motivationen verkade vara på tok för låg för en seger.

- Tyvärr startade vi den här matchen lite som jag var rädd för, konstaterar Kurkinen, att få två hemmamatcher i playoff var tydlign inte något som laget kunde motivera sig för.

Med upphämtningen i starten på tredje trodde vi faktiskt att Kristianstad var på gång ordentligt men det rycket varade inte särskilt länge. Utan press hade vi nästan förväntat oss att laget skulle våga spela ut lite mer rejält. Av detta blev intet.

Kristianstad får nu en veckas förberedelsetid innan det är dags för Play off 1 och hemmamatch mot gästande Tranås. Matchen spelas lördagen den 23 februari.

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.