A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Seger över Mörrum i förlängningen
[2008-01-17] Kristianstad besegrade till sist gästande Mörrum med 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0) men avgörandet som borde kommit långt tidigare lät vänta på sig ända tills förlängningen.

Med ledning 2-1 i tredje perioden drabbades Kristianstad av tre täta utvisningar och detta gav Mörrum rejält med tid i numerärt överläge. Med bara 45 sekunder kvar av tredje perioden lyckades Mörrum få en oerhört seg föspuck över mållinjen och med 2-2 vid slutsignalen gick matchen till förlängning.

Johan Andersson fick agera matchhjälte när han 4.55 i förlängningen satte 3-2 till Kristianstad.

- Det var ett felpass i mittzon som gjorde att jag fick pucken, skrattar Johan, och tilsammans med Paananen fick jag till sist en chans att skjuta och det var fantastiskt skönt att jag fick in den. Det känns härligt att det släppt lite nu. Före jul hade jag ett mål men nu efter jul har det faktiskt blivit poäng i varje match.Så här fri blev Johan Andersson tack vare en felpass i mittzon och. Och så här efter jul har målskyttet lossnat ordentligt, kallt lurade han Heinz i Mörrums mål.

- Nu ser vi faktiskt tydliga tendenser på att vi kan följa en given matchplan, menade tränare Risto kurkinen efter matchen, vi har tålamodet att spela. I första perioden kunde vi mycket väl haft både fem och sex mål men Mörrums målvakt var bra.

Matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Jo, Kristianstad var med från början i den här matchen men Mörrum ville minst lika mycket. Ett tidigt powerplay för Kristianstad kunde varit en fantastisk öppning men pp-spelet glänste knappast och någon verklig press blev det aldrig.

Även Kristianstad drog på sig några utvisningar i första men gästerna hade minst lika svårt som Kristianstad att få till det. De båda målvakterna glänste rejält när det vankades chanser.

Rent spelmässigt gick första perioden till Kristianstad även om vi sett dem göra betydligt bättre insatser tidigare på säsongen. Men å andra sidan bjöd gästerna på ett gediget motstånd. Perioden slutade 0-0.

- Vi spelade riktigt väl i de två första perioderna, menade Kurkinen, vi spelade enkelt och det gjorde också att vi fick flera bra chanser. Det som utmärker vår insats idag är att vi orkade spela fast vi inte hade den utdelningen vi önskade. Vi jobbade hårt och för varandra.

I andra perioden vände spelbilden sig efter 6-7 minuters spel. Mörrum jobbade stenhårt och Kristianstad fick kämpa hårt i egen zon. Att gästerna till sist tog ledningen var inte alls orättfärdigt. Deras slit gav till sist utdelning.
Kristianstads försvar var dock hyfsat tätt och de båda lagen kunde gå till pausvila med 0-1 på resultattavlan.

Det såg stundtals segt ut för Kristianstad i dagens match framför allt i de två inledande perioderna. Måhända beror det på att laget efter jul bjudit på ett långt mer defensivt spel än tidigare på säsongen. Och om det nu är den rätta medicinen kan vi definitivt leva med det.

Inför tredje perioden trodde faktiskt inte Hemsidan på att Kristianstad skulle mäkta med att kvittera. I andra perioden missade Hållström ett öppet läge i spel fyra mot fem och de numerära överlägena gav inget framåt även om chanserna fanns där. Men ack vad vi bedrog oss.

Dryga fem minuter in i tredje dunkade Johan Molldén in 1-1, läckert framspelad av Thomas Paananen från sin position snett bakom Mörrums kasse. Johan kom in med fart i slottet och direktskottet rasslade i maskorna. Johan som några gpånger tidigare i matchen kritiserats från läktarhåll för två lite onödiga utvisningar.

Johans kvittering följdes raskt upp av Andreas Larsson som i en tät kamp framför Mörrums målbur kunde peta in Jens Hellströms passning. Plötsligt var det ordentlig fart på Kristianstads spel. Dessa 86 sekunder såg därför ut att bli avgörande. Kristianstad spelade stabilt och höll undan bra men kallduschen kom när laget i numerärt överläge 15.23 drog på sig en utvisning. Lite lättvindigt måhända men dock. Knappa minuten senare var det dags igen när Rooth var lite väl tuff i en närkamp. Plötsligt var det Mörrum som spelade fyra mot tre och med en man på väg ut i spel igen.Här är Andreas Larsson i färd med att ge Kristianstads ledningen. Tätt var det framför Mörrums målbur men Andreas hittade vägen rakt genom högen av försvarare.

Spänningen var i det närmaste olidligt men Kristianstad redde ut situationen på ett bra sätt, till en början ska vi kanske tillägga. Ja, det gick så pass bra att Mörrum var rejält störda i sitt powerplay och i samband med en lång "icingpuck" kastade sig Anton Hellsing offensivt in i Mörrum zon och checkade stenhårt.Anton Hellsing våldsamma offensiv i samband med spel tre mot fyra orsakes en rejäl palaver och till sist också en utvisning för Kristianstad.

Den tackling Anton gav Mörrumsbacken som valde att hämta upp pucken blev stenhård men juste. Detta som gästerna uppfattade som en ren attack blev upprinnelse till en rejäl huggsexa strax bakom gästernas målbur. Den stackars Mörrumsbacken låg helt utslagen och en tuff armbåge landade i skallen på Hellsing. Det hela utmynnade i en utvisning för Kristianstad - en mycket ödesdiger sådan.I slutminuterna av tredje perioden tvingades Kristianstad försvara sig med endast tre utespelare på plan. Det höll i dryga två minuter men innan laget blev fulltaligt lyckades Mörrum kvittera till 2-2.

Kristianstad stod emot i ungefär två och en halv minut med hjälp av ett effektivt boxplay. Till sist lyckades Mörrum kvittera med hjälp av en slapp retur som långsamt långsamt gled över mållinjen. Det måste ha varit säsongens långsammaste mål alla kategorier.

- Vi var verkligen värda de där 3 poängen idag, suckade Kurkinen efter matchen, vår upphämtning var riktigt vass men sådär kan det vara i hockey det är ofta de små detaljerna som avgör.

Förlängningen blev sedan en riktigt flängig historia där de båda lagen avlöste varandra med chanser. Rappt och offensivt spel bjöds från båda lägren. 2.39 in i förlängningen drog Mörrum på sig en utvisning och Kristianstad kunde nu trumma på rejält. Mörrumsförsvaret samlade sig dock på ett bra sätt och trots att Kristianstad jobbade hårt för att etablera sig i offensiv zon dröjde det ända till slutsekunderna innan avgörandet kom. Och det hela startade med en felpass från gästerna.

- Egentligen låg jag helt fel i banan, ler Johan andresson, och när jag vände upp kom jag plötsligt helt rätt för att bryta deras uppspel. Det var riktigt skönt att ta hem den här derbysegern.

Kurkinen summerarde insatsen så här:
- Vi visar upp tydliga tendenser till ett riktigt bra spel. Vi spelar enkelt och kämpar hela tiden även om vi inte får utdelning direkt. Det bygger självförtroende hos killarna och vi orkar stå upp en hel match plus förlängning. Dagens seger sitter verkligen perfekt inför söndagens match mot Helsingborg. Det kommer bli en tuff match för oss men de positiva tankarna från idag ska vi ta med oss. Och lite extra poäng i ryggen gör oss bara gott.

Meste kämpe för dagen var Daniel Hållström som brottades intesivt matchen igenom. Synd bara att han inte fick chansen att sätta någon av de öppna lägen han skapade i matchen. Även Peter Johansson i kassen visade toppform. Jonas Håkansson plockade också fram ett par heta lägen och icke att förglömma, Thomas Paananen. Riktigt pigg var också Andreas Larsson.

Kristianstad har nu skaffat sig ett riktigt bra utgångsläge för resterande omgångar. Dock hoppas vi att ingen nu slår sig för bröstet och slappnar av, vi är inte riktigt halvvägs ännu.

- Vi ska ha den där platsen, menade dagens matchhjälte Johan Andersson, så är det bara. Där är vi helt överrens i laget.

Hemsidan gratulerar till segern!

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Autoexperten

Shell Rondellen

Restaurang Metropol

Starka Betongindustrier

Din Mäklare

Friskis & Svettis

Kristianstad Automobil

Defendo

Jaffa Blommor

Nordströms beglast

Fasab

Waypoint

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender