A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Promenadseger mot Göteborg
och riktigt glada miner i laget

[2008-01-06] Lite som väntat var det Kristianstad som i hemmamötet mot gästande Göteborg tog hand om taktpinnen. Med tidig utdelning på chanserna och på härligt spelhumör satte Kristianstad ut riktningen för våren, med segern 11-1 (3-0, 3-0, 5-1). Ser vi till helheten var den här matchen avgjord redan efter en spelad period.

Matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

- Det här är exakt vad vi behövde och vad vi längtat efter ett bra tag nu, menade tränare Risto Kurkinen efter matchen, intentionen var att vi skulle jobba för att hålla humöret uppe och ha riktigt kul och det tycker jag vi lyckade bra med. Sedan kan man naturligtvis allid hitta småsaker i spelet som kan förbättras men stundtals tycker jag verkligen att vi spelade så som jag vill att det ska se ut.

Kristianstad tappade mot slutet lite av sitt försvarsspel men vad kan man begära när moståndet kanske inte på topp.

- Nej , tyvärr är det lätt att man slappnar av lite med så pass stor ledning och inte jobbar lika effektivt i 60 minuter. Med så pass stor ledning smyger det lätt in en känsla hos spelarna att "om jag bara får en chans" och då blir det lätt lite mer offensivt än vad som är bra för oss. Men samtidigt måste killarna få spela ut lite också.

- Det är alltid kul att få vara så här pass överlägsna ett par, tre matcher per säsong, konstaterade Janne Jokila efter segern, men själv föredrar jag nog mer täta och tuffa matcher än så här. Där man får jobba lite mer för poängen.

Jokila briljerade för övrigt matchen igenom med fräcka dragningar och säkert anfallsspel. Riktigt bra spelade också Oskar Olsson som för dagen fick göra sitt första A-lagsmål för säsongen.

- Det var jätteroligt att spela idag, menar Oskar, att få göra många mål är alltid roligt men egentligen föredrar jag nog lite tuffare matcher. Att vinna med 3-2 kan vara väl så härligt som att göra tvåsiffrigt.
Pär Persson gjorde sin första match efter skadan i höstas. Och det såg riktigt bra ut.

Pär Persson spelade för dagen sin första match sedan knäskadan innan jul.

- Det går bra även om jag kanske har lite kvar rent konditionsmässigt, berättade Pär, främre korsbandet på mitt ena knä är av men med det skydd jag använder nu känns det riktigt bra. Så bra att om allt håller i sig kan jag kanske klarar mig helt utan operation och det hade kännts bra rent personligt.

Totalt sett bjöd Kristianstad på flera riktigt snygga spelmål och att laget har fått tillbaka den så viktiga spelglädjen var tydligt.

- Jämför vi från innan jul är det en rejäl skillnad på stämningen i laget, konsterade Oskar Olsson, alla är helt inne på att vi ska ta oss till playoff och det känns riktigt positivt.I första perioden hade Kristianstad rejält tryck i Göteborgs zon.

Första riktigt heta chansen för Kristianstad kom efter bara 41 sekunders spel då Adrian Ekström plötsligt fick ett friläge som Göteborgs målvakt hade rejäla problem med. Gästern kntrade dock direkt och värmde därmed upp även Holm i KIK-kassen. Holm var för övrigt mycket nära att hålla nollan och gjorde ett tiotal riktigt kvalificerade insatser totalt under matchen och bjöd som vanligt ett mycket stabilt intryck.

Kristianstads utdelning lät dock inte dröja på sig. 1.31 lättade Janne Jokila in 1-0 ur mycket snäv vinkel. Men det var förarbetet som vi alla minns. Passningen från Root satt perfekt när han passerade offensiv blå. Med några kroppsfinter lurade han närmsta Göteborgsback till ett felskär som gjorde att han föll handlöst. Genom slottet svepta han sedan och fick med sig näste back och målvakten som gick ner. Ur nästan ingen vinkel alls kunde han sedan snett från vänster lätta in 1-0. Snyggt som attan.Gästerna bjöd stundtals på fint spel särskilt när Luukkonen och Wickström var med på isen.

Det här var däremot inte det enda snygga målet i matchen. Johan Anderssons 2-0 var lika snyggt. Här jobbade Filip Nilsson och Oskar Olsson smart och skapade en rapp spelvändning i mittzon och kunde därmed serva Johan som inte gjorde några misstag.

Johan Ström stod för lagets tredje mål då han effektivt brottade sig fram från sin position bakom Göteborgs målbur och sedan starkt kunde gå i en halvcirkel för att till sist sätta trissan högt.

I det här läget kändes matchen faktiskt redan avgjord. Göteborg hade förvisso några chanser men det var lätträknade och Kristianstads övertag spelmässigt var massivt. i slutsekunderna fick också Mikael Larsson en jättechans när han av Thomas Paananen blev helt frispelad. Tyvärr gick pucken en bit över mål. Han fick sedan ytterligare en chans när Jokilastilade med fräcka dragningar. Dessvärre valde han att denna gång passa istället för att dundra på mot mål.Holm hittade Hellsing på offensiv blå och när han blev så här fri gjorde han inga misstag.

I andra perioden drog Göteborg tidigt på sig en utvisning som Kristianstad utnyttjade perfekt. Med pucken som på ett snöre kunde till sist Hellsing trycka in 4-0.

Efter det där målte höjde sig gästerna ett snäpp och fick plötsligt ordentligt fäste i Kristianstads försvarszon. Det där höll i sig en tre fyra minuter men fick ett abrupt slut när Oskar Olsson på egen hand placerade 5-0.

- Det var lite tummult precis utanför vårt bås och jag lyckades sparka med mig pucken in i deras zon, berättar Oskar, där blev vi plötsligt två mot en och jag tänkte att jag placerar den högt och hoppas på att han inte hinner med med hansken och det gjorde han inte heller. Det var kul!

Halvvägs in i andra perioden råkade Göteborgs Carl Jonsson oavsiktligt lägga sin klubba i ansiket på Johan Andersson och i samband med utvisningen blev det mycket irriterat på plan. Martin Lövqvist betämde sig för att hämnas på någon KIKares uttalande på isen och det hela slutade med att bägge lagen fick sätta gubbar på botbänken.Hela 11 gånger fick Göteborg raka puck ur egen kasse denna afton.

Strax efter mitten av perioden pressade Kristianstad hårt i offensiv zon medan Göteborg slog ifrån sig och ville ha ett byte. En slabb icingpuck vevades iväg från Göteborgs sida och laget kastade sig mot eget bås. Holm i KIK-kassen ville dock annorlunda och kunde snabbt returnera pucken upp mot offensiv blå där Hellsing stod klockrent placerad. när trissan passerade blålinjen blev Kristianstad tre man mot Göteborgs målvakt. Hellsing höll huvudet kallt och med ett par heta dragningar och lite studsande lyckades han peta in 6-0.

Mot slutet av perioden drog Kristianstad på sig en 2+2-utvisning men spelet flöt på ungefär som tidigare. I slutsekunderna fick Ström ett jätteläge där han försökte hitta sin närmasta fria medspelare med en "showpassning" mellan egna ben och faktum är att tilltaget var mycket nära att lyckas.I mitten av matchen hettade det till mellan lagen - regissör Martin Löfqvist fick med sig även KIKs Martin Nilsson ut på botbänken.

Att Kristianstad skulle plocka hem den här matchen var nu definitivt fastställt trots att det ännu återstod en period att spela. 4.31 in i trdeje ökade Kristianstad på sin ledning efter ett riktigt snyggt mål där Paananen direktstyrde in 7- på en AV Joklias perfekta passningar.

8-0 kom knappa fyra minuter senare efter en rörig situation framför Göteborgs målbur. Här var det Filip Nilsson som var sit på pucken efter vasst förarbete av Johan ASndersson. Robin Fors i GBG-kassen blev riktigt förnärmad när målet godkändes eftersom han ansåg sig felaktikt överkörd i samband med kampen framför buren.

I mitten av tredje drog Kristianstad på sig två täta utvisningar som gav gästerna en och en halv minut i spel fem mot tre men Kristianstad spelade mycket stabilt och någon riktigt het chans fick aldrig Göteborg.

Stärkta efter den där insatsen kunde sedan ett fulltaligt KIK ytterligare öka på sin ledning genom två fräcka mål inom loppet av sex sekunder.

Med tvåsiffrig ledning slappnade Kristianstad av lite väl mycket i det egna försvarsspelet. Detta fick till följd att Göteborg nu8 kunde etablera sig effektivt i Kristianstads försvarszon. En het möjlighet redade Holm ut på ett mirakulöst sätt men den andra vassa chansen ur dålig vinkel smet in i Kristianstads nätmaskor.

I numerärt överläge kunde sedan Kristianstade fastställa slutresultatet när Ström offensivt svepte runt Gästernas bur och med enorm kyla väntade in precis rätt läge att pasaa Håkansson som på direkten rappade in 11-1. Thomas Paananen hade sedan ett rykande hett läge som dessvärre inte föll ut som det var värt.

Strax innan Perioden var till ända valde Göteborg att ta en timeout, varför undrar vi fortfarande. I slutminuterna drabbades båda lagen av en dubbelutvisning och i spel fyra mot fyra kunde Kristianstad defilera över slutsignalen.

Bäst i Kristianstad var för dagen Oskar Olsson, Janne Jokila och Anton Hellsing. Även Holm visade 100-prcentig form. Kombinationen Hellsing, Ström och Håkansson var också riktigt spännande att skåda.

- Ja, där har vi hittat en formation som vi gärna vill använda oss mer av, ler Risto Kurkinen, när de här killarna är ordentligt samspelade blir de riktigt farliga. På sätt och vis känns det som om Håkansson fungerar lite bättre som forward. Samtidigt är han ju en mycket värdefull spelare för oss i och med att han är så pass flexibel och även kan axla en backroll med bravur.

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Toyota Center

Shell Rondellen

Autoexperten

Elpoolen

Kristianstad Automobil

Va Mat & Kart

PMR Mobiltelefoniaktiebolaget

Bikab

Friskis & Svettis

Defendo

Din Mäklare

Länsförsäkringar

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender