1966

Förlust mot Tingsryd
[2007-11-14] Kristianstad förlorade onsdagens hemmamatch mot gästande Tingsryd efter en jämn tillställniung där gästerna spelmässigt drog ifrån rejält i tredje perioden. Matchen slutar 2-4 (1-1, 1-1, 0-2) där Tingsryds sista mål satt i tom kasse.

- Självfallet är vi besvikna över förlusten, menade Kristianstads tränarduo, det är man alltid efter en förlust. Vi var med bra i första perioden men tappade rejält i samband med Tingsryds 2-2-kvittering.

- Vi var nog lite för ivriga att komma i ledning igen.

Anton Hellsing hade klara besked om varför matchen slutade med förlust:

- När vi blir allt för ivriga att jobba framåt fuskar vi lite i det egna spelet, kontaterade han, det straffar sig ofta direkt.

Det är inte ofta vi får se annars så lugne Andreas Larsson i en knytnävskamp på isen. I första perioden blev det riktigt hett framför Tingsryds mål.

Matchen böljade fram och tillbaka från början till slut. Tingsryd visade upp ett stabilt spel medan Kristianstad mot slutet hade riktigt svårt att hänga med.

Matchprotokollet hittar du HÄR på stats.swehockey.se

Det hela startade med att Kristianstad tidigt fick ett lättvindigt ledningsmål där Tingsrydsförsvaret gick bort sig rejält. Gästerna var dock fast förvissade om att komma igen och startade en rejäl press i Kristianstads zon.

En egen KIK-utvisning gjorde också sitt till att gästerna fick greppen om spelet. Inte ens när Tingsryd drabbades av en utvisning strax innan periodmitten hittade Kristianstad tillbaka hela vägen. Laget kunde dock hålla undan och de chanser som skapades av gästerna blev aldrig riktigt farliga.

1.859 besökare är rekord för säsongen och båda lagen bjöds på stabilt supporterarbete. Tingsryds klack gav Wild Kings support gott motstånd från sin läktarplats.

På sätt och vis kändes det som om Tingsryd hade merparten av spelet men Kristianstad bjöd också upp till ett par heta chanser. Gästerna såg dock aningen hetare ut matchen igenom. Ofta var Kristianstad sena in i närkamperna och det fruktansvärda slarvfel laget bjöd på i numerärt överläge (i sextonde spelminuten) blev till en stor plump i protokollet.

Gästerna vände raskt på KIKs blålinje och helt omarkerad kunde Anders Åkesson lätta in 1-1.

Minuten senare kom Kristianstad i ett raskt anfall där man radade upp ett par täta chanser. Sista klubbträffen på Tingsryds målvakts benskydd blev upptakten till ett veritabelt bunkaslagsmål. Resultatet blev tre man vardera på botbänken, ett tilltag som fick tunga konsekvenser för Kristianstad.

- Tyvärr blir det extra tufft för oss när vi blir så hårt brandskattade, menar assisterande tränare Betsikokos, men det är naturligtvis lika för bägge lagen. Att vi drar på oss så mycket utvisningar är naturligtvis inte bra och där måste vi bli säkrare framför allt som vi redan nu har en starkt decimerad trupp.

I inledningen av matchen var Kristianstad med ordentligt och bjöd på flera riktigt heta lägen.

Efter andra periden valde Jonas Håkansson att avbryta spelet.

- Han har smärtor i ljumsktrakten och vi misstänker att det härrör sig från en olycklig krock på träningen i veckan, berättar Betsikokos, Jonas ska till läkare imorgon och vi hoppas verkligen att han kan vara med på fredag i Ljungby.

Till det prekära skadeläget lägger vi också nye amerikanen Rich Hansen som efter uppvärmningen tvingades gå upp och sätta sig på läktaren. Läkarens dom var Halsfluss!

- Rich ville hemskt gärna spelare men han blev bestämt avrådd av läkaren, berättar sortchef Jocke Johansson, det var inget att göra åt den situationen. Väldigt olyckligt.

Mot slutet av perioden tvingades Kristianstad rida ut ytterligare två utvisningar. Ett tag hade laget samtidigt fem man overksamma i det där jobbiga båset.

Gästande Tingsryd var sett över hela matchen det av lagen som bjöd på mest stabilt eget spel. Här en chans i första perioden.

I inledningen av andra perioden startade Kristianstad med en man i utvisningsbåset men så snart han kommit i spel kunde Daniel Hållström ge Kristianstad ledningen igen efter en riktigt fin framspelning av Daniel Granqvist.

Tingsryds kvittering dröjde drygt fyra minuter då de på en styrning i midjehöjd helt ställde Peter Johansson i Kristianstadskassen. Mellan benen for trissan.

I och med Tingsryds kvittering tappade nu Kristianstad den lilla stabilitet man visat upp tidigare i matchen. Powerplayspelet fungerade illa och den där riktigt vassa viljan verkade saknas. Passningsspelet var slarvigt och det där smarta stabila spelet lyste med sin frånvaro.

Efter två perioden stod det 2-2 och med lite jäklaranamma kunde Kristianstad kanske fått till det i den avslutande perioden men så blev det aldrig.

Mot slutet av matchen såg det stundtals ut så här. Peter Johansson jobbade bäst för dagen men helt allena går det inte att vinna en match.

Istället föll laget in i det Hawaiibetonade flängandet där båda lagen satte allt krut framåt. "High Chaparall" summerade Anton Hellsing efter matchen. Och ja, det såg långt ifrån säkert ut.

Tingsryd höll ofta sig kvar i Kristianstads zon och annat än sporadiska kontringar från hemmalaget blev det egentligen aldrig. Visst, Näätänen hade ett riktigt vasst friläge liksom Anton Hellsing men resultatet var mycket magert.

Tingsryd tog sedan helt rättvist ledningen i femtonde minuten. Det där målet hade hängt i luften ett bra tag. En sen Tingsrydsutvisning öppnade sedan för ett visst Kristianstadstryck men mer än ett stolpskott blev det aldrig.

I slutminuten valde Kristianstad att plocka ut sin målvakt trots att laget 18.18 drabbats av en utvisning. Det hela startade riktigt bra men i ett synnerligen slarvigt eget uppspel bjöd man lite slarvigt gästerna på mål i öppen kasse.

Även om Kristianstad mot slutet var rätt hårt ansatta av gästernas offensiv bjöds det på ett flertal lägen i matchen. Tyvärr var utdelningen mager precis som vid det här tillfället i andra perioden.

Som helhet var gästerna seger definitivt rättvis. Kristianstad hade mot slutet stora problem med att få till det i sina formationer. De många utvisningarna blev också en viktig orsak till att orken tröt mot slutet.

Bättre kan ni! är Hemsidans utsaga av dagens insats. Absolut bättre än vad som bjöds i Kristianstads Ishall denna afton.

Till råga på allt blev matchen rejält försenad eftersom de nyinstallerade biljettautomaterna orsakade grava problem med insläppet i hallen.

Matchledning framförde sin innerliga ursäkt till samtliga besökande i publiken.

- De här rutinerna måste vi bara få till på ett bra sätt. Kritiken är utan tvekan befogad, menade matchledningen, nu har vi ny match på söndag och vi måste verkligen lägga krut på att få till stabila rutiner.

Biljettstrulet blev naturligtvis inte bättre av att föreningen för dagen slog innevarande besökarrekord. 1.859 betalande hade valt att förlägga sin onsdagskväll i Kristianstads ishall. Det är naturligtvis mycket glädjande men samtidigt synd att det skulle inträffa just när arenan inför ett nytt biljettsystem.