Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Vinst över Dalen
[2002-01-20] Kristianstad besegrade på söndagen Dalen med 4-5 (0-1, 2-3, 2-1). Och det var förstafemman med Lindgren, Larsson, Wikberg, Nilsson och Vologsjanin som stod för merparten av Kristianstads målskörd.

- Ja förstafemman var verkligen på hugget idag, säger Christer Dreberg, det fungerade riktigt bra. Det är kul att Andreas Larsson har kommit tillbaka som han gjort.

Som mest ledde Kristianstad med 2-5 men det dröjde en bra bit in i andra perioden innan utdelning kom ordentligt. Första perioden blev nämligen helt förryckt av utvisningar. 8 utvisningsminuter drabbades Kristianstad av i matchens första period medan Dalen inte hade någon. Det här gjorde att hemmalaget tidigt kunde sätta ordentlig press på Kristianstad.

- Ja, jag tycker att vår insats i första perioden var mycket stark, menar Christer, vi vinner perioden med 1-0 trots att vi i princip konstant hade någon i Utvisningsbåset.

En av anledningarna till att killarna lyckades hålla tätt bakåt var Tony Jonsson i KIK-kassen, som verkligen storspelade. Samtidigt fungerade Kristianstads boxplayspel mycket bra. Ulf Pettersson såg i 10e spelminuten till att Kristianstad också kunde ta ledningen.

I andra perioden blev matchbilden något annorlunda, framför allt fick Kristianstad spela mer fem mot fem, och tog också helt följdriktigt tag i sitt spel. Tidigt i perioden kunde Andreas Larsson spä på till 0-2. Detta i samband med att hemmalaget drabbats av en utvisning.

Dalen hade dock inte gett upp och bara några minuter senare hade man raskt kvitterat Kristianstads ledning och gått upp till 2-2. Reducerinngen blev dock inte långvarig. När drygt halva perioden passerat såg Mikale Lindgren till att ge Kristianstad ledningen igen. 2-3 blev också 2-4 strax innan periodvisslan ljöd. Även denna gång var det förstfemman som visade hur en slipsten ska dras. Sist på den pucken var Johan Wikberg.

Johan lyckades sedan även att i början av tredje perioden trycka in ytterligare en strut. Kristianstads ledning verkade nu mycket säker och spelet så stabilt ut. Men nu är det ju på det sättet att en hockeymatch varar i 60 minuter.

Kristianstad drabbades i tredje perioden av några täta utvisningar. Detta utnyttjade Dalen effektivt och kunde också reducera Kristianstads ledning ordentligt. Men längre än till 4-5 kom aldrig Dalen. Detta trots att man jobbade friskt i slutet av matchen. Hemmalaget provade också att plocka ut sin målvakt för att sätta ytterligare press på Kristianstadsförsvaret.

- Det känns gott att vi fick en seger nu, säger Christer Dreberg, vi fick jobba hårt i slutet av matchen, men vi grejade Dalens anstormning på ett bra sätt, framför allt fungerade vår boxplay på ett utmärkt sätt.

Förstafemman var för dagen hetast i Kristianstad. Men även Tony Jonsson i kassen visade storform.

Lite matchfakta

HC Dalen - Kristianstad IK 4-5 (0-1, 2-3, 2-1)
Period 1
0-1 10:16 Ulf Pettersson

Period 2
0-2 03:46 Andreas Larsson (Johan Wikberg och Mikael Lindgren)
1-2 05:38 Håkan Skoglund (Owe Thörnberg och Martin Johansson)
2-2 06:21 Conny Mohlin (Daniel Qvarnström)
2-4 19:32 Johan Wikberg (Mikael Lindgren)

Period 3
2-5 04:04 Johan Wikberg (Andreas Larsson)
3-5 16:26 Markus Jonsson (Tomas Johannesson)
4-5 17:53 Conny Mohlin (Fredrik Norden)

Skottstatistik: 25-26 ( 10-4, 7-10, 8-12 )

Domare: Mikael Svärd

Publik: 200

Tomas Bengtsson

» Tillbaka
SÖK

Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.