A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Pantern fick en ordentlig lektion
[2007-01-24] Det finns knappt superlativ nog att beskriva Kristianstad uppstart i onsdagens möte mot gästande Pantern. Med all sannolikhet bjöd kristianstad, i matchens första period, på den bästa insatsen på hela säsongen.

Matchen slutar till sist med överlägsen seger 7-1 (4-1, 0-0, 3-0) och hela kalaset var nästan över efter drygt fyra minuters spel. Då bytte Pantern målvakt. Bara minuten senare var Johan Ström mycket nära att knäcka även honom. Det rungande ribbskottet visade bud på mer.

- Det är fantastisk härligt och se hur killarna tog tag i det här idag, log tränare Jari Laakkonen, vi hade ett mycket allvarligt snack efter Tingsrydsmatchen och samtliga spelare svarade upp till 100%. Det är helt underbart.

Kristianstad hade dock en tung period i mitten av matchen där gästerna plötsligt plockade mark men trots ett par riktigt heta chanser lyckades de aldrig komma ifatt. Peter Johansson i KIK-buren gjorde en helt fantastisk match. Minst två överdådiga mirakelräddningar bjöd han på.

Mot slutet var gästernas frustration mycket tydlig, något som gav upphov till ett par riktigt onödiga scener i slutet av matchen.

Dagens synnerligen gedigna seger var utan tvekan en produkt av ett fantastiskt lagarbete. Samtliga femmor jobbade med en frenesi av sällan skådat slag. På samma sätt som Kristianstad i söndagens bortamatch möttes av en mardrömsinledning kunde Kristianstad idag bjuda sina gäster på detsamma.Anton Hellsing stod för Kristianstads första mål i matchen, det läckra förarbetet bjöd Niclas Alriksson på.

1-0 kom redan 1.04 och var ett kämpamål där Hellsing kunde raka in returen efter Niclas Alrikssons finfina förarbete. 2-0 kom i fjärde spelminuten. Pantern drog tätt på sig två utvisningar och Kristianstad en. I spel fyra mot tre smet Brandtings slagskott från blå in under Panterns vilt täckande målvakt. Och innan nästa utvisning var till ända rakade Rooth in 3-0.

Tempot i den inledande tredjedelen var rasande från båda lagen men den här dagen var det Kristianstad som hade utdelningen på sin sida. När Kristianstad satte 3-0 valde Pantern att byta målvakt, ett beslut som lika gärna kunde gått helt åt skogen. I sjätte minuten spelade Kristianstad nämligen Johan Ström helt fri men i ensamt majestät placerade han pucken några millimeter för högt och ribbklangen följdes av djup suck i publikhavet. Att Kristianstad var taggade till tänderna var utom allt tvivel.

Ströms öppna läge följdes dock, minuten senare, av en rejäl indianpass från Kristianstadsförsvaret och genast var Panterns Robin Alvares med på noterna och kunde, lite för lättvindigt, trycka in en reducering till 3-1.

- Tyvärr hamnade vi i ett lite kritiskt läge när Pantern allt för lätt fick till 3-1, menar Laakkonen, därför blev Chamizos 4-1 en viktig förlösare för oss.

Jo, i tolfte spelminuten fick Kristianstad till det ordentligt. Pucken for som på ett snöre och siste man i länken var Nicolai Chamizo som gick in framför mål och kallt väntade ut Panterns målvakt innan han sprätte in trissan i nättaket.Det var stundtals ordentligt hett framför Panterns målbur. Och att byta keeper hade ingen nämvärd effekt.

Snygga mål och fantastisk utdelning. Stabilt spel och massor av riktigt vassa skott. Ja, matchens första period innehöll allt vad en kräsen hockeypublik kan begära. Den stora frågan var om de båda lagen skulle orka med att hålla samma mördande tempo ytterligare en period.

Svaret kom tydligt i andra perioden. Tidigt drog Kristianstad på sig en utvisning och mitt i den blev det något fel i bytena och plötsligt var man en man för mycket på banan. Ytterligare en utvisning tog hårt på krafterna och plötsligt kunde gästerna vädra lite morgonluft.

- Vi hade en liten svacka i andra perioden, menar Laakkonen, och det beror på att vi tvingades matcha backlinjen mycket hårt i inledningen av perioden. När vi sedan fick möjlighet att spela i numerärt överläge orkade vi helt enkelt inte riktigt att få till det i våra uppspel. De där tänker kanske inte publkiken på, men att brottas så intesivt som vi gjorde för att behålla herraväldet tar enormt på krafterna.

De båda lagen turades nu om att gästa utvisningsbåset och spelet blev därefter. Pantern hämtade upp sig i sitt spel och bjöd på åtminstone tre, fyra glödheta chanser. Kristianstad tappade en aning i sitt spel och det utnyttjade gästerna till fullo.

Den som räddade KIK i det här läget var utan prut Peter Johansson i kassen, som medelst rent mirakulösa insatser motade Olle i grind.

En helt frispelad Chamizo hade en glödhet chans strax innan mitten men Panterns Niklas Holm slajdade perfekt och höll undan.Curt Nilsson, funktionär i Panterns utvisningsbås hade allt som oftast svårt att får ytorna att räcka till.

Kristianstad hade ett par numerära överlägen som gästerna effektivt förstörde och mot slutet av perioden såg det faktiskt ut som om Pantern skulle mäkta med att hämta upp Kristianstad ledning. Men trots att KIK tappade en del av skärpan mot slutet av andra perioden orkade laget hålla undan på ett stabilt sätt. Perioden slutade mållös och det från första perioden så heta spelet hade svalnat betänkligt.

I inledningen av tredje perioden drabbades Kristianstad av en billig utvisning. Pantern jobbade då upp ett ordentligt tryck i Kristianstads zon. Johansson fortsatte dock att bjuda på rena mirakelräddningar. Frustrationen hos gästerna fick nu ett klassiskt uttryck. Hastigt och lustigt hade man en man i utvisningsbåset och några minuter senare ytterligare en. Tätt därpå skickade laget en puck över sarjen och plötsligt hade Kristianstad ett gyllene läge att avgöra.

Den chansen missade inte Kristianstad. 19 sekunder efter utvisningen, i spel fem mot tre, skickade Jonas Håkansson in 5-1 och punkterade därmed drabbningen. 20 sekunder senare small det igen, den här gången var det Martin Nilsson som krutade in 6-1. Matchen var nu definitivt avgjord men Kristianstad vilade inte på lagrarna. 25 sekunder efter 6-1 skottade Andreas Larsson in slutresultatet 7-1, härligt assisterad av Johan Ström och Eric Back.Jonas Håkansson är nu tillbaka med besked. I dagens drabbning visade han vilken otroligt spelskicklig center han är. Bäste forward för dagen här i en tät tekningssituation intill Panterns mål.

I sitt prekära underläge visade gästerna upp en aningen frustrerad repertoar. Onödigt vassa närkamper och lätt ojusta medel straffade sig dock. Efter viss parlaver och ett misconductstraff tvingades gästerna spela en rejält lång period i numerärt underläge. Ivriga Kristianstad drog också på sig ett par straff bland annat spelade man t ex regelvidrigt med en man mer på plan. Hawaiitendenserna var nu uppenbara.

Mot slutet tog gästerna en time out och försökte också plocka sin målvakt i samband med ett powerplay men Kristianstad stod upp på ett mycket stabilt sätt och några fler mål blev det aldrig.

Bäst för dagen var tveklöst Peter Johansson och då ska vi komma ihåg att hela laget för dagen höjde sig till en riktigt hög nivå. Även Jonas Håkansson briljerade i sin centerroll i röda femman. Med sitt lugna spel satte han en hel rad myror i huvudet på motståndarna.

- Idag föll det verkligen på plats för oss, menar Laakkonen, vi jobbar verkligen fullt ut och krigar matchen igenom, även när vi hade ett lite kritiskt läge i andra perioden. Det är skönt att killarna fick sätta lite mål också. 7-1 är tveklöst ett mycket bra resultat i en så här pass viktig match. Det har slagit otroligt väl ut det arbetet vi tillsammans gjort efter söndagens förlust. Ett underbart besked från laget helt enkelt.

Kristianstd visade med all önskvärd tydlighet att man vill behålla sin andraplats. Hela laget spelade på på topp och tappade aldrig greppet. Laget har definitivt inte gått loss så här häftigt sedan den vassa segern mot Helsingborg. Utgångspunkten för fredagens möte mot Mörrum är nu på topp.

- Ja, nu vill det till att vi kan ladda om ordentligt, menar Kristianstads tränarduo, så att vi är fräscha igen till fredag. Det blir ytterligare en viktig nyckelmatch att genomföra.

Det fina spelet på isen fick också följder på läktaren. Panterns tillresta klack jobbade febrilt för att överrösta Kristianstads supportergäng. Vi bedömmer nog fighten dem emellan som dött lopp men öset i hallen var öronbedövande häftigt och bidrog definitivt till den fantastiska stämningen. Mer tryck av den kalibern upplever vi gärna.

Det digitala matchprotokollet hittar du på
stats.swehockey.se Kristianstad - Pantern

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Christianstad Bilvårdscenter

Restaurang Metropol

Sanering & Bygg

Länsförsäkringar

Lelles Atervinning

Fasab

Elpoolen

Autoexperten

Starka Betongindustrier

Shell Rondellen

Tomas Textare

Toyota Center

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender