1966

Förlust i Tingsryd
[2007-01-21] Kristianstad lyckades inte nå upp till full standard när laget på söndagen förlorade på bortaplan mot Tingsryd. Stundtals fick man till det men det räckte inte ända fram särskilt som det egna passningsspelet ofta falerade i de egna offensiverna. Tingsryds vassare skridskoåkning blev för dagen ett avgörande vapen, matchen slutar till sist: 4-1 (1-0, 2-1, 1-0). i Tredje perioden plockade Kristianstad ut sin målvakt i hoppet om att komma ifatt men det slutade som det brukar med ett mål i baken.

- Vi mötte ett mycket väl fungerande hemmalag idag, menar tränare Jari Laakkonen, det är inget att hymla om. De var bättre än oss helt enkelt. Även om jag tycker att vi gjorde en helt ok insats vet jag att vi kan bättre än så här. Det som trots allt känns rätt tryggt är att vi fortfarande har det klart bästa utgångsläget av lagen runt strecket. Och det måste vi förvalta på ett bra sätt.

Tingsryd chocköppnade med att redan efter 23 sekunder ta ledningen med 1-0. Detta efter en chansartat slagen puck mot mål där trissan till sist krågnglade sig in i maskorna.

- Vi fick en riktigt olycklig start där vi släppte positionerna och gjorde det väl enkelt för Tingsryd, konsterar Laakkonen.

Det blev till att brottas i uppförsbacke redan från början. Båda lagen bjöd på en underhållande kamp. Både Andreas Larsson och Peter Rooth bjöd på två heta frilägen som dessvärre blev utan resultat. Mot slutet av perioden blev Kristianstad hårt tillbakapressade i egen zon och Peter Johansson i kassen fick jobba för äran vid en hel rad hemmachanser och gjorde det på ett bra sätt.

Tingsryds tunga offensiv grundades av två Kristianstadsutvisningar men än en gång visade Kristianstad upp ett synnerligen stabilt boxplay.

I inledningen av andra perioden drabbades hemmalaget av en utvisning och Kristianstad jobbade hårt för en kvittering. Önskemålet kunde också genomföras men först sedan även Kristianstad tvingats sätta Eric Back på botbänken. Johan Ström dunkade in 1-1, i spel fyra mot fyra, snitsigt assisterad av Andreas Larsson. Johan Ström bjöd strax därefter också på ett rungande slagskott som dessvärre hamnade i stolpen.

- Med 1-1-målet kändes det faktiskt som om vi var på gång men vi lyckades inte förvalta det läget tillräckligt bra. Om nu Ströms stolpskott inte hade träffat stolpens insida utan istället gått in kunde det mycket väl blit helt helt annat läge.

Sju minuter in i perioden drabbades Kristianstad av en utvisning. Direkt efter att man grejat ett vasst boxplay slog hemmalaget till genom att jobba sig till ledning igen och 2-1, en ledning som de 12.23 ökade på ytterligare till 3-1.

Allt eftersom perioden fortgick tappade Kristianstad rejält i det egna spelet. Felpassningsprocenten i de egna uppspelen var stundtals på tok för hög, något som helt naturligt öppnade ytor för hemmalagets snabbskrinnare.

Tredje perioden inledde Kristianstad lite tveksamt vilket gjorde att Tingsryd kunde hålla god kontroll på spelet.
Inte ens ett numerärt överläge gav extra luft under vingarna för Kristianstad.

Kristianstad lyckades dock hålla undan men hittade inte riktigt fram i de egna offensiverna. Mot slutet av perioden valde Laakkonen att i ett numerärt överläge plocka ut Peter Johansson. Detta resulterade dessvärre i ett baklängesmål i öppen kasse.

Den möjlighet Kristianstad idag hade att sätta första kvalspiken på plats gick helt om intet. B ästr för dagen var Peter Johansson, burväktare för dagen. Samtidigt vill vi sätta ett litet plus för Martin Nilssons goda arbete. I övrigt var det jämnt skägg. Laget bjöd på ett litet tapp i jämförelse med vad vi fått oss till livs tidigare under säsongen.

- När vi tidigare mött Tingsryd hemma har vi kunnat visa upp ett helt annat spel även om vi inte lyckats fullt i i de mötena heller. Idag däremot var det Tingsryd som satte ribban. De var ett par snäpp bättre än oss, alla kategorier.

- Sedan tycker jag att dagens domare bjöd på en mycket varierande nivå som kändes väl komplicerad att hitta linjerna i. Nu kan jag inte på något vis i världen påstå att detta blev avgörande, vi mötte ett klart bättre lag som vann rättvist men samtidigt är det frustrerande att vi inte kan få mer enhetlig bedömning över 60 minuter.

Dagens insats torde betraktas som godkänd, även om vi inledningsvis hade hoppats på en lite bättre utgångspunkt inför onsdagens möte med Pantern. Utrymmet runt det magiska strecket har smalnat betänkligt och detta sätter naturligtvis ytterligare press på Kristianstads framtida arbete i jakten på en kvalplats.

En liten kortis om 4-1
I samband med att Kristianstad plockade ut sin målvakt i tredje perioden ansåg domartrion att Kristianstad tog allt för långt tid på sig att ställa upp. Nedsläppet utfördes därför innan Kristianstad var med på noterna. Resultatet blev att Tingsryd enkelt kunde göra mål, från egen zon, i öppen bur direkt efter tekningen.

Detta förorsakade en ordentlig storm i KIK-båset eftersom man menade att laget inte hunnit byta klart. Då vi på Hemsidan inte var på plats kan vi inte bedömma hur länge det dröjde från signal till nedsläpp. Gränsen för hur länge domaren behöver vänta på respektive lag, vid tekning, är tydligt beskriven i regelboken.