A-TRUPPEN
Truppen
Statistik
Cookies
Tabellen
Matchplan
Matchsökning

JUNIORER
J18

UNGDOMAR
Skridskoskolan
U8 Team 08
U9 Team 07
U10 Team 06
U11 Team 05
U13 Team 03/04
U14 Team 02
U15/16 Team 99-01
U-Cupinformation
U-sektionen INFO

ÖVRIGT
Dokument
Oldboys
1966
Arkiv 1995-2001
Arkiv 2001-2002
Arkiv 2002-2003
Arkiv 2003-2004
Arkiv 2004-2005
Arkiv 2005-2006
Arkiv 2006-2007
Arkiv 2007-2008
Arkiv 2008-2009
Arkiv 2009-2010
Arkiv 2010-2011
Arkiv 2011-2012
Arkiv 2012-2013
Arkiv 2013-2014
Arkiv 2014-2015
Arkiv 2015-2016
Arkiv J-stats
Biljettpriser
Hitta till Hallen
J-nyheter 03-04
J-nyheter 04-05
J-nyheter 05-06
J-nyheter 06-07
J-nyheter 07-08
J-nyheter 08-09
Ljusteräng 08/09
Ljusteräng 09/10
Ljusteräng 10/11
Nätverket
Puckracet 2002
Referat 2001-02
Referat 2002-03
Referat 2003-04
Referat 2004-05
Referat 2005-06
Referat 2006-07
Referat 2007-08
Referat 2008-09
Referat 2009-10
Referat 2010-11
Referat 2011-12
Referat 2012-13
Referat 2013-14
Referat 2014-15
Sponsorer
WK Grafik
WK Song (mp3)

Gedigen seger och lite av folkfest när Kristianstad besegrade Olofström
[2007-01-14] Söndagens måstematch mot gästande Olofström blev precis det toppmöte vi hade förväntat oss. Att Kristianstad vinner är inte alls orättvist efter dagens synnerligen stabila insats. Matchen slutar 5-2 (0-0, 2-1, 3-1).

- Det här var en ordentlig urladdning för laget, log tränare Jari Laakkonen efter matchen, jag är mycket stolt över samtliga killars insats idag. Laget visade med all önskvärd tydlighet att vi kan spela under stark press och samtidigt bjuda på ett riktigt bra spel. Mentalt var vi mycket starka idag. En härlig seger!

De 913 i publiken fick se en riktigt bra hockeymatch mellan två ivrigt kämpande lag. Till en början var kanske tempot inte det högsta men bägge lagen spelade säkert.

- Vår första period var riktigt bra, berömmer Laakkonen, vilket försvarsspel vi bjuder på. Inte bara då utan hela matchen. Vilka backar vi har, det är helt fantastiskt. Titta på Mathias Sjöberg, 18 år och vilket spel han visar upp. Det är härligt att se.En scen som upprepades ett antal gånger i söndagens berby var nykomponerade femman med Larsson, Hellsing och Back i spetsen som jublade unisont. Det här gänget var inblandade i fyra av Kristianstads fem mål. FOTO: T.O

Med kyla och tålamod brottade sig Kristianstad genom matchens första period. Med överlägsen skottstatistik och ett par riktigt glödheta chanser var det flera gånger nära ett ledningsmål och man lämnade inte många ytor för Gästerna. Trots att OIK jobbade hårt på att störa Kristianstad mentalt lyckade de aldrig i sin uppsåt. Kristianstads kyla var för dagen påtaglig och killarna lyckades behålla lugnet på ett mycket proffessionellt sätt.

Några utvisningar blev det dock men inget av lagen fick till sitt powerplay och bakåt höll både Olofström och Kristianstad tätt.

Inledningen av andra perioden förvaltade Kristianstad däremot på ett lysande sätt. Med ett rykande backskott från offensiv blå, på en skymd OIK-målvakt, gjorde Jens Nilsson 1-0.

Knappa fyra minuter senare bjöd Kristianstad på en riktigt ruggig indianare på egen blå. Olofström kunde därmed etablera sig tungt i KIKs zon och resultatet blev till sist ett skott från blålinjen som Tervo i kassen faktiskt var på med plockhandsken, men tyvärr studsade trissan upp i luften och över både honom och mållinjen. 1-1 var verkligen ett mål med millimetermarginaler.

Men som sagt de där marginalerna fanns ibland också hos Kristianstad, som när Mathias Sjöberg liggande rakade in 2-1 i öppen kasse. Samtliga andra spelare på isen (inklusive Olofströms målvakt) trodde nog att spelet var avblåst för ingen brydde sig om den där halvtaskigt slagna fösaren som långsamt gled över Olofströms mållinje. Skitmål, ja, men de räknas ju som bekant de också. Dessförinnan hade Andreas Larsson bjudit på ett klockrent stolpskott som raskt avlöstes av en mycket het chans för gästerna.

Mot slutet av perioden drog Andreas Larsson upp ett anfall som så när resulterade i ett mål. Sista tillslaget blev dessvärre till ett stort hål i luften när Hellsing missade pucken. Den chansen var definitivt värt ett bättre öde.

I samband med andra periodens avblåsning drog Olofström på sig en utvisning som Kristianstad inte var sena att utnyttja i inledningen av tredje. 52 sekunder in i sista tredjedelen dunkade Granqvist, från blå, in 3-1 på en passning från Erik Back.

Även om det nu såg ganska säkert ut på tavlan var det inte alls klart på isen. Olofström jobbade hårt och tufft för en reducering. Matchen böljade nu med idel chanser för båda lagen. Både Kristianstad och Olofström bjöd upp till snabba kontringar och vassa möjligheter.

- Vi hade ett ruggigt tufft utgångsläge inför den här matchen och med de smällar vi fått ta i våra senaste matcher var pressen mycket hård på oss, menar Laakkonen, men vi har tagit oss samman och jag är mycket imponerad av mina ishockeyspelare idag.

Den lite Hawaiiinspirerade spelbilden höll i sig och kampen var både tuff och rättvis. Olofström drog på sig ett par utvisningar men Kristianstad kunde inte riktigt få till det mot gästernas kompakta försvar. Dock lossnade det i mitten av perioden när Eric Back tillsammans med Andreas Larsson tråcklade sig in i Olofströms målområde och Backs kyliga inväntan innan han lättade in 4-1 känndes verkligen som en hel evighet.

Efter 4-1 slappnade KIK förmodligen av några sekunder och det straffade sig direkt. 11 sekunder senare kontrade OIK in 4-2 och plötsligt fick gästerna extra energi. Kristianstad drog också på sig en tung utvisning och med en man mer på planen jobbade Olofström frenetiskt för ytterligare reducering och vid ett tillfälle var Kristianstad bara millimetrar från ett snöpligt självmål.

15.49 tog Olofström time out och valde sedan att plocka ut sin målvakt. Med sex utespelare mot Kristianstads fem anlade man en offensiv som hette duga. Kristianstad fick kämpa med näbbar och klor för att freda sin kasse. Dessbättre stod laget distansen ut på ett bra sätt och lyckades också få till åtminstone två möjligheter att öka på sin ledning i tom kasse. Till sist kunde Andreas Larsson i effektiv forechecking stoppa Olofströms uppspel och med en precis passning hitta Erik Back som lättade in 5-2. Det dröjde nästan två minuter innan Kristianstad kunde utnyttja Olofströms tomma bur.

Mot slutet tog gästerna ut sin målvakt ytterligare en gång men detta tilltag påverkade aldrig slutresultatet.

Bäst framåt för dagen var utan tvekan Back och Larsson, tätt följda av Chamizo och Alriksson. Larsson kom dessutom direkt från bänken då han fick ersätta Paananen som olyckligtvis skadade sig i mitten av första perioden.

- Det kan vara ett nyckelben, berättar assisterande tränare Billy Eriksson, men vi vet just nu inte så mycket mer. Vi hoppas naturligtvis att det inte är allvarligt. Han hade i alla fall rejält ont när han åkte till sjukhuset. Vår läkare är på väg dit just nu.

På backsidan såg det riktigt stabilt ut över samtliga liner. Matchen igenom. Några små fadäser bjöds förvisso men totalt sett spelade Kristianstad mycket stabilt i 60 minuter. Dagens seger var i mångt och mycket en komplett lagseger där samtligas insatser bidrog till slutresultatet.

Olofström bjöd ett ordentligt motstånd och även de visade upp ett tätt försvar. Som helhet blev det en både välspelad och spännande tillställning utan några direkta ojusteheter. Bra spel över hela banan och flera snabba spelvändningar. Och domare Marcus Samuelsson gjorde en kanonmatch.

- Det var riktigt kul att vi hade så bra tryck på läktaren, konstaterar Jari Laakkonen, det kändes faktiskt lite som gamla tider i hallen. Härlig stämning och stabilt spel, det är inte utan att man blir riktigt imponerad.

Kristianstadsklacken duellerade för dagen med en riktigt vältajmad Olofströmsklack. Stundtals hördes inte musiken i hallen p g a den massiva ljudbilden från hundratalet strupar. Ett stort beröm till båda supporterskarorna.

Paannanen utom fara
Sent på söndagskvällen fick lokaltidningen Kristrianstadsbladets Cecilia Isberg en pratstund med sjukhusbesökare Paannanen.

"Det är ingen fara med mig, förmodligen ett fäste vid nyckelbenet som fått sig en smäll. Förmodligen ett par veckors vila som gäller, men inte allvarligare än så. Jag är glad - först trodde jag det var mycket värre" löd hans rapport efter sjukhusbesöket.

Det digitala matchprotokollet hittar du på
stats.swehockey.se Kristianstad - Olofström

OBS! två av omgångens seriematcher ställdes in på grund av strömavbrott (Tingsryd-Troja avbröts vid ställningen 1-1 i andra perioden). Dessa matcher kommer, efter vad Hemsidan erfar, att spelas fredagen den 19 januari. Tingsryds match spelas då om helt från början.

Tomas Bengtsson   


» Tillbaka
SÖK
Copyright © 2001| 2002 Kristianstad Hockey | Om du har kommentarer eller frågor, vänd dig till KIKs kansli.
Telefonnummer: +46 (0)44-12 73 32. Faxnummer: +46(0)44-10 92 46 Det går även att skicka e-mail: till KIKs Kansli.
Webbproduktion i samarbete med Kristianstadsbladets webbavdelning: Mika Rossi
För upplägg och innehåll på Kristianstads IKs hemsidor svarar Tomas Bengtsson och Håkan Bergström.
Nordströms beglast

PMR Mobiltelefoniaktiebolaget

Länsförsäkringar

Defendo

LM & Pema Transport

Restaurang Metropol

Fasab

Sanering & Bygg

Budettan

Autoexperten

Shell Rondellen

Budettan

Klicka här för att prenumerera på KIKs matchkalender